به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «استحکام درونی ملت ایران» مهم ترین گزارهای بود که رهبر انقلاب در دیدار نوروزی امسال در حرم امام رضا علیه السلام تبیین و موشکافی کردند، به قرار یک سنت دیرینه سخنرانی سال نو در مشهد مقدس و سخنرانی در سالگرد ارتحال امام (ره) ذیل مجموعه بیانات جمعبندی و ناظر به چشم انداز کلی حرکت ملت ایران است که به رسم هرسال این بار هم در اولین روز بهار ۱۴۰۲ توسط رهبر حکیم انقلاب ترسیم شد.
یکی از نکات کلیدی دیدار نوروزی سال جدید برشمردن نشانه های این استحکام درونی بود که رهبر انقلاب در این زمینه به پیشرفتهای بزرگ ملّت ایران اشاره کردند و گفتند که «نمی خواهند بگذارند این حرفها تکرار بشود. دشمن از تکرار این حرفها، از بیان این حرفها بشدّت ناراحت و ناراضی است امّا واقعیّت است. ما پیشرفتهایی پیدا کردهایم که همه این پیشرفتها در دوران تحریم بود، در دوران محاصرهی اقتصادی بود.
پیشرفت در حوزهی زیرساختهای کشور؛
در جادّه، در ریل، در سدسازی، در آبرسانی ــ [مثل] همین آبرسانی غدیر که [افتتاحش] اخیراً انجام گرفت. در ساخت پالایشگاه، در ساخت بیمارستان؛ که بسیاری از اینها در همین ۱۴۰۱ انجام گرفته است؛ که یک قسمتی، یک بخشی در پارس جنوبی تماماً از صفر تا صدش ایرانی است؛ این [پیشرفت] اتّفاق افتاد؛ کِی؟ در وقتی که اینهمه تحریم هست، این فشار اقتصادی هست. [پیشرفت] در تولید گاز مایع که یکی از کارهای بسیار مهم بود.
پیشرفت در حوزهی روابط خارجی؛ غربیها فشار آوردند که ایران را منزوی کنند؛ آنچه اتّفاق افتاد، نتیجهی عکس داد. در بخشی از پیمانهای مهم عضو شدیم؛ دشمن میخواست ما را منزوی کند، تلاش و تواناییهای ملّت ایران موجب شد که ما بتوانیم در بخشی از پیمانهای منطقهایِ مهم و مؤثّر عضو بشویم؛ منزوی که نشدیم، بعکس، مطرح شدیم و روابطمان با دولتهای منطقه و ملّتهای منطقه تقویت شد. ارتباطات قوی با آفریقا و آمریکای لاتین جزو برنامههای حتمی ما است و انشاءالله این برنامه را دنبال خواهیم کرد.»
خبرگزاری جمهوری اسلامی ( ایرنا ) در سلسله گزارشهایی به بررسی مصداقی و جزیی پیشرفتهای مورد اشاره رهبر انقلاب پرداخته است که در ادامه از نگاهتان میگذرد.
یکی از اقدامات مهم دولت در سال ۱۴۰۱ اتمام پروژه مهم کلان بیمارستان حضرت مهدی(عج) به عنوان پرچمدار بیمارستانهای مدرن امروز جهان بود.
کلان بیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج) به عنوان بزرگترین مجموعه درمانی نظام سلامت در دوران شکوهمند انقلاب اسلامی که سرآمد بیمارستانهای ایران و منطقه و ابرپروژهای ملی است، در آخرین روزهای اسفند با حضور رئیس جمهور و وزیر بهداشت افتتاح شد.
بیمارستان هوشمند حضرت مهدی (عج)، در نوع خود یکی از مراکز بهداشتی - درمانی و آموزشی منحصر به فرد در خاورمیانه است که خدمات درمانی وسیعی را به بیماران مخصوصا خانوادههایی که از شهرهای مختلف به تهران میآیند، ارائه میدهد.
این پروژه با نزدیک به ۱۰۰۰ تخت شامل ٥٢٢ تخت بستری عادی، ۲۰۴ تخت بستری ویژه، ۱۱۰ تخت بستری اورژانس و ۴۲ تخت بستری جراحی سرپایی، پروژه بیمارستانی منحصر بفرد تاریخ نظام سلامت کشور است.
این بیمارستان ۱۰۸ هزار متر مربع وسعت دارد و به همین دلیل سرانه فضای فیزیکی هر تخت آن بالاست و بیماران در فضایی باز و مناسب تحت درمان قرار می گیرند.
بینظیرترین بیمارستان کشور و منطقه
همچنین برخوردار از پد هلی کوپتر، تجهیزات پیشرفته، روزآمد و فوق مدرن است. بیشترین تعداد تخت ICU و CCU را در بین بیمارستان های کشور دارد، تنها ۱۱۰ تخت اورژانس دارد که این تعداد تخت برای احداث یک بیمارستان کافی است، تعداد۳۸۰ عضو هیأت علمی دارد که تعدد و تنوع رشته های آنها در بین بیمارستانهای کشور و منطقه بی نظیر است.
دشوارترین و مهمترین عملهای جراحی از قبیل پیوند کبد و جراحی قاعده جمجمه در این بیمارستان به واسطه تجهیزات پیشرفته و پزشکان نخبه و دانشمند قابل انجام است. تنها ۶ ژنراتور دارد که هر یک از این ژنراتورها برای تامین برق یک مجموعه بیمارستانی بزرگ کافی است. بیمارستان از معماری و هتلینگ فوق پیشرفته برخوردار است و خدمات رسانی در آن فناوری پایه و تماماً هوشمند است.
بیمارستان هوشمند حضرت مهدی(عج) به عنوان بزرگترین طرح نظام سلامت در قلب مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) که از دیرباز ملجا بیماران از سراسر کشور بوده است، با عنوان «مهدی کلینیک» نیز از آن یاد میشود، طرحی در تراز و استانداردهای جهانی، اوج مشارکت خیرین، دولت و بخش خصوصی است در بیست و سوم آبان سال ۱۳۹۰ به عنوان یک مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی در محوطه مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، آغاز شد.
در این طرح، الگویی از مشارکت خیرین و دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان نمایندگان دولت در تامین اعتبار، فرصت جدیدی را برای خیرین عرصه سلامت فراهم کرد که به جای تامین منابع کل طرح، هزینه درصدی از پیشرفت طرح را تقبل کند. برای تسریع در ساخت این طرح آبان سال ۱۳۹۵ با توافق وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران، شرکتی تاسیس شد که در قالب قرارداد ساخت، بهرهبرداری و واگذاری بیاتی منابع مورد نیاز، این طرح ملی را تأمین کند.
از ابتدای سال ۱۴۰۱، تقریبا ۹۰ درصد فضای فیزیکی تکمیل شده و با تلاش شبانهروزی نصب و راه اندازی تجهیزات بیمارستانی و پذیرش بیمار شروع شد و اکنون طبقه اول اورژانس با ۱۱۰ تخت بستری و نصب تجهیزات سرمایهای مانند ام آر آی، سی تی اسکن و رادیولوژی پذیرای بیمار است.
امکانات خاص بیمارستان حضرت مهدی (عج)
بیمارستان حضرت مهدی (عج) شامل ۵۲۱ تخت بستری عادی، ۲۰۴تخت بستری ویژه، ۲۷ تخت آنژیو، ۱۰۲ تخت بستری حاد و اورژانس و ۳۰ تخت بستری روزانه جراحی سرپایی برای رائه خدمت طراحی شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه به خبرنگار حوزه سلامت ایرنا گفت: این کلان بیمارستان در راستای ارائه خدمات در تراز استانداردهای جهانی با مجموعهای منحصر به فرد از نظر تعداد تخت ویژه و اتاق عمل در یک بیمارستان شامل ۵۲۱ تخت بستری عادی، ۲۰۴تخت بستری ویژه، ۲۷ تخت آنژیو، ۱۰۲ تخت بستری حاد و اورژانس و ۳۰ تخت بستری روزانه جراحی سرپایی برای رائه خدمت طراحی شده است.
همچنین در این مجموعه، امکانات پاراکلینیکی شامل آزمایشگاه، مرکز تصویربرداری و پزشکی هسته ای به ارائه خدمت به بیماران خواهد پرداخت. ۳۸ اتاق عمل در بیمارستان «حضرت مهدی (عج)» در طبقه دوم بیمارستان، با نصب چراغ سیالتیک، مانیتورها، سیستم اکسیژن سانترال و تخت اتاق عمل، دستگاه های بیهوشی و ونتیلاتور شروع به انجام عمل جراحی شده و نخستین عمل جراحی در تاریخ دهم اسفند سال جاری انجام و ۱۵ اتاق عمل به صورت کامل آماده است و بنا داریم در ۶ ماهه اول سال۱۴۰۲ همه ۳۸ اتاق عمل به بهره برداری برسد.
مهدی ناطقی ادامه داد: ۲۲ تخت ویژه (ICU) و تجهیزات جانبی مانند ونتیلاتور، ساکشن و مانیتورینگ به طور کامل نصب و راه اندازی و آماده پذیرش بیماره بوده و بنا داریم در طی ۶ ماه اول سال۱۴۰۲ همه بخشهای ویژه تجهیز و راهاندازی شود. به گفته ناطقی، در طبقه۱۲ بخش های جراحی و طبقه۱۳ بخش های داخلی به طور کامل تجهیز شده اند و به مدت۳ ماه پذیرش بیمار را انجام داده است و در طی ۶ ماه اول سال۱۴۰۲ تمامی بخشهای بستری در طبقات ۸ تا ۱۱ تجهیز و راهاندازی شده است و هر طبقه بستری شامل ۲۹ تخت بستری است. وی تصریح کرد: طبقههای ۱۴و ۱۵ جهت کتابخانه، کلاسهای آموزشی و پاویون پزشکان و دانشجویان (رزیدنت، اینترنو) تجهیز و آماده بهرهبرداری است. در این اتاقها، تختهای استراحت، میزهای رایانه و سلف سرویس تعبیه شده است ضمن اینکه سالن آمفی تئاتر با تجهیزات صوتی و تصویری نصب و تکمیل شده است. ناطقی اضافه کرد: از دیگر امکانات مجموعه میتوان به بخشهای آموزشی و سالن آمفی تئاتر در مساحت چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع، بخش های اداری و پشتیبانی شامل رستوران، پاویون، پارکینگ، انبار دارو، آشپزخانه، مرکز گازهای طبی، رختکن مرکزی، رستوران و پارکینگ با مساحت چهار و ۴۷۵ متر مربع اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهارداشت: تختهای طبقه ۱۳ از سه ماه پیش مورد بهره برداری قرار گرفت و به طورکامل راه اندازی شده. تختهای طبقه ۱۲ نیز به تازگی توسط همکاران جراح و اورولوژیست مورد استفاده قرار گرفته است. بدین ترتیب اکنون ۱۷۴ تخت بستری به طورکامل فعال شده و ۲۵ تخت اورژانس نیز در حال فعالیت است.
ناطقی گفت: در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲، همه تختهای بستری فعال خواهند شد که این مهم در گرو جذب نیرو انسانی کافی است که این نیروها شامل پزشک، پرستار، کمک بهیار و نیروی خدماتی، پشتیبانی و اداری هستند و امیدواریم با کمک دولت، وزارت بهداشت و سازمان اداری و استخدامی کشور این مشکل نیز برطرف شود.
ناطقی همچنین با اشاره به گردشگری سلامت، گفت: در طی سالیان اخیر یکی از فرصتها و چالشهای نظام سلامت، مراجعه بیماران کشورهای همسایه به ایران برای دریافت خدمات نوین و پیشرفته پزشکی بوده است اما عدم وجود ساز و کاری مشخص و نظاممند، برای ارائه خدمات پزشکی به بیماران منطقه، منجر به فراهم آمدن بستری برای سودجویی برخی افراد و موسسات خصوصی شده است.
نظر شما