به گزارش خبرنگار گردشگری ایرنا، سید مصطفی فاطمی با اشاره به کدهای اخلاقی سفر پنج توصیه را برای سفر به مناطق روستایی و محیطهای طبیعی مطرح کرد.
وی در ابتدا حفاظت از طبیعت و محیط زیست را امری مهم و ضروری عنوان کرد و افزود: مسافران از آلوده کردن محیط، آب و هرگونه کار آسیبزننده به محیط زیست، دست زدن به حیوانات و آسیب به درختان، ریختن زباله و روشن کردن آتش در طبیعت خودداری و در صورت برپا کردن آتش نیز از خاموش شدن آن در زمان ترک محل اطمینان حاصل کنند.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به اینکه گردشگری به معنای ایجاد تفاهم، صلح و دوستی است، بر اهمیت انتفاع جامعه محلی تاکید کرد و افزود: احترام به فرهنگ، هنجارها و عقاید جامعه محلی همچنین استفاده از خدمات بومی، صنایعدستی، سوغات و بهرهمندی از اطلاعات راهنمایان محلی مدنظر مسافران قرار گیرد.
فاطمی با اشاره به اهمیت حفظ ایمنی و بهداشت، ادامه داد: سفر نباید عامل بروز حوادث تلخ برای خودمان و دیگران شود. همچنین انتخاب محل کمپ حائز اهمیت است.
اجازه دهید فرزندانتان در تصمیمگیریهای سفر مشارکت کنند
فاطمی با تاکید بر حفاظت از میراثفرهنگی، ادامه داد: گردشگری عاملی برای احترام و حفظ میراثفرهنگی است که اهتمام برای احترام و حفظ جاذبهها و میراث فرهنگی برای انتقال به نسلهای آینده باید بهعنوان گردشگرانی اخلاقگرا مدنظر قرار گیرد.
توجه و احترام به اقلیتها و افرادی با نیازمندیهای ویژه آخرین توصیه مطرح شده از دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر بود.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی همچنین دخیل کردن فرزندان در تصمیمگیریهای مربوط به سفر و دادن اطلاعات مربوط به مقصد را در ارتقای رشد شناختی کودکان در رابطه با فرهنگ، آیین، اقلیم، گونههای جانوری، جغرافیا و تاریخ مفید عنوان کرد.
ستاد هماهنگی خدمات سفر
به گزارش ایرنا، پس از تجربه موفق خدمات رسانی نوروز ١۴٠١، «ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر» از مهرماه با عضویت ٢۵ دستگاه اجرایی با محوریت وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ریاست علیاصغر شالبافبان معاون گردشگری کشور در محل این وزارتخانه تشکیل شده است .
فعالیت این ستاد که از ٢۶ اسفند ١۴٠١ آغاز شده است برای تعطیلات نوروزی تا ١٨ فروردین ١۴٠٢ و پس از آن تا پایان ماه مبارک رمضان برای مدیریت سفر در تعطیلات پایان ماه مبارک، فعالیت خواهد داشت.
مدیریت و بررسی وضعیت محورها و مسیرهای سفر، مبادی و مقاصد سفر، محلهای اقامت و پذیرایی، امدادرسانی و اطلاع رسانی از تغییرات آب و هوا و وضعیت ترافیکی جادهها با هدف افزایش کیفیت خدمات و رضایتمندی گردشگران و مسافران از مهمترین و ظایف و ماموریتهای این ستاد است که شعب آن در همه استانها و شهرستانهای کشور نیز همزمان با ستاد مرکزی تشکیل و شبانهروزی فعالیت میکنند.
نوروز ۱۴۰۱ با توجه با فروکش کردن ویروس کرونا و کاهش محدودیت های سفر بعد از سه سال، موج سفرهای داخلی در کشور شکل گرفت که از آن به عنوان سونامی سفر» تعبیر شد، که با توجه به گزارشهای چند روز گذشته پیشبینی میشود نوروز امسال هم با حجم فزاینده سفرهای داخلی روبهرو شویم.
نظر شما