۶ فروردین ۱۴۰۲، ۱۳:۱۵
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 85063957
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

غار سهولان، تجربه خاص از ماجراجویی در اعماق زمین+فیلم

مهاباد - ایرنا - غار آبی سهولان در مهاباد به عنوان دومین غار آبی کشور یکی از جاذبه‌های منحصربفرد تاریخی و تفریحی استان آذربایجان غربی است که نظر هر گردشگر و بازدید کننده‌ای به عظمت و زیبایی آن جلب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غار سَهولان در روستایی به همین نام در ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و نزدیکی روستای «عیسی کند» میان ۲ شهرستان مهاباد و بوکان واقع شده که از سمت بوکان تنها ۲۵ کیلومتر فاصله دارد.

غار آبی تاریخی سهولان از دیدنی‌ترین غارهای کشور است که هر ساله گردشگران و بازدیدکنندگان بسیاری برای دیدن این مکان زیبا به این منطقه سفر کرده و از جاذبه‌های شگفت انگیز غار بازدید می‌کنند.

این غار ۲ هکتار مساحت دارد و با ۲ ورودی مجزا دارای ۱۷۸ و ۱۰۷ پله پرپیچ و خم است که گردشگران را در عمق ۳۰ متری زمین میهمان دوره «کرتاسه» از دوره دوم زمین شناسی در میلیون‌ها سال پیش می‌کند.

هوای خنک و صاف داخل غار، غارنوردی دلپذیری را نوید می‌دهد البته با نزدیک شدن به عمق زمین و کف غار فشار هوا افزایش یافته و از مقدار اکسیژن کاسته می‌شود، رطوبت هوا به ۷۸ درصد می‌رسد، دمای هوا نیز ۱۵ تا ۱۷ درجه سانتی‌گراد می‌شود که راه رفتن و پیمودن پله‌ها را برای افراد مسن و کودکان دشوار می‌سازد.

در سفر آبی درون غار هر یک از گردشگران پس از دریافت یک جلیقه نجات در قایق‌ها قرار می‌گیرند و حرکت آغاز می‌شود، قایقرانان بیشتر از اهالی جوان روستای سهولان هستند که بر اثر مراوده با گردشگران به فارسی و ترکی نیز مسلط هستند و برخی از آنها چند کلمه‌ای انگلیسی را می‌دانند.

قایق به حرکت در می‌آید، قایقران در هر نقطه‌ای پدیده‌ها و نگاره‌های طبیعی غار را معرفی می‌کند، عروس دریایی، مارماهی، لاک پشت، توت فرنگی، دلفین، پای فیل، سرشیر و غیره شباهت و ظرافت این نگاره‌ها به جانداران به حدی است که گویی هنرمندی چیره دست سال‌ها نشسته و این آثار را با صبر و حوصله آفریده است.

سکوت و آرامشی مرموز بر درون غار حاکم است، آنچه این سکوت را در هم می‌شکند صدای پاروی قایقران، پرواز و بغوبغوی کبوترهاست، کبوترها ساکنان اصلی این غارند و در تمام اطراف آن اسکان داشته و جوجه‌آوری می‌کنند و برای یافتن غذا برای خود و جوجه‌هایشان به نوبت از غار خارج می‌شوند.

۶۰۰ متر طول غار، ۳۰۰ متر بخش خشکی و ۳۰۰ متر بخش آبی است که گردشگران آن را با قایق می‌پیمایند و گردش و لحظه‌های فراموش نشدنی و به یاد ماندنی را در دفتر ذهن و خاطرات ثبت می‌کنند.

آب دریاچه غار به صورت جوششی تامین می‌شود دمای آب پنج تا هفت درجه سانتی‌گراد بوده و از راه سفره‌های زیرزمینی در سطح زمین جاری می‌شود.

غار سهولان که ۱۷۵۱ متر از سطح دریا ارتفاع دارد در سال ۱۳۷۹ به عنوان یک اثر طبیعی امکان بازدید پیدا کرد و اکنون ۱۳ قایق پارویی روزانه گردشگران را در دریاچه غار می‌گرداند.

بر اثر ریزش آب و ایجاد سائیدگی صخره‌های آهکی از ۶۵ میلیون سال قبل تاکنون اشکال مختلف و جذابی پیدا کرده گویا گچ بر و مجسمه ساز متبحر آثاری همچون عقاب در حال شکار و فانتوم در حال فرود را آفریده و به تصویر کشیده که تعجب گردشگران را با دیدن این مناظر بکر و بدیع بر می‌انگیزد.

بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر از غار آبی تاریخی سهولان در مهاباد بازدید کردند

مدیر مجموعه غار آبی‌ تاریخی سهولان در مهاباد گفت: سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار گردشگر و مسافر از این اثر طبیعی بازدید کردند.

یوسف محمودزاده افزود: از این تعداد بیش از ۱۵ درصد گردشگران از کشورهای خارجی از جمله عراق و ترکیه و ۸۵ درصد نیز گردشگران داخلی بودند.

وی با اشاره به تجهیز و ساماندهی امکانات ویژه بازدید از داخل غار، اظهار کرد: هم اکنون ۱۳ قایق پارویی به همراه ۱۴ نجات‌غریق و غواص برای خدمات رسانی به گردشگران در داخل غار مستقر بوده و خدمات ارایه می‌کنند.

مدیر مجموعه غار آبی‌تاریخی سهولان مهاباد ادامه داد: با همکاری اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد و دهیاری روستای سهولان، محوطه ورودی این غار با احداث آلاچیق و مکان برپایی چادر از محل درآمدهای غار برای اسکان مسافران و گردشگران آماده شده است.

محمودزاده یادآور شد: هشت سوئیت و اقامتگاه بوم‌گردی اقامتی با ظرفیت حدود ۴۰ نفر نیز در روستای سهولان واقع در نزدیکی این غار برای پذیرش میهمانان و مسافران احداث شده است.

سهولان، تجربه خاص از ماجراجویی در اعماق زمین+فیلم

یک گردشگر عراقی بازدید کننده از غار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: تبلیغ در مورد غار سهولان در خارج از استان آذربایجان غربی و کشورهای همسایه ضعیف است در حالیکه ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد و باید اطلاع رسانی و تبلیغات برای معرفی این غار تاریخی- آبی تقویت شود.

رزگار عبدالله اظهار کرد: راهنمای غار در قسمت خشکی و ورودی غار کم است و محوطه غار سهولان نیاز به بوفه و امکانات رفاهی بیشتری دارد.

وی با اشاره به فرهنگ و برخورد خوب مردم منطقه افزود: غار زیبای سهولان در حد بی نظیر است که هر فردی برای اولین بار آن را مشاهده کند، حیرت زده خواهد شد.

گردشگر تبریزی نیز با اشاره به اینکه از طریق دوستان از وجود غار سهولان اطلاع یافته و برای بازدید آمده است، گفت: از دیدن غار به همراه خانواد و دوستان لذت غیرقابل وصفی پیدا کردیم چون با هزینه مناسب یک روز زیبا برای اعضای خانواده بوجود آمد.

سجاد خنیا با بیان اینکه ظرفیت مناسب برای توسعه گردشگری منطقه وجود دارد، ادامه داد: باید زیرساخت‌های گردشگری در مهاباد و آذربایجان غربی تقویت شود.

گردشگر کرمانشاهی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: امکانات استراحتگاهی و افزایش تعداد اقامتگاه برای گردشگران به خصوص در روستای کنار غار باید تقویت شود تا مسافران مدت زمان بیشتری را در منطقه به گردش و استراحت بپردازند.

عیسی صبوری اظهار کرد: ایجاد امکانات برای استفاده افراد پیر، مسن، معلول و کودک نیز فراهم شود تا میهمانانی که به همراه خود افراد مسن یا نوزاد دارند دچار مشکل نشوند، برخی مواقع ممکن است جوانان نیز به خاطر افراد سالخورده نتوانند وارد غار شوند.

صبوری یادآور شد: ایجاد بالابر، آسانسور یا ایجاد مسیر میانبر می‌تواند این مشکل را نیز رفع کند.

گردشگر مهابادی هم با اشاره به اینکه در اطراف غار نیاز به ساخت هتل وجود دارد، اظهار کرد: مدت زمان گردش داخل غار توسط قایق‌ها کوتاه است و در این خصوص نیاز به بازنگری وجود دارد.

سهولان، تجربه خاص از ماجراجویی در اعماق زمین+فیلم

فاطمه محمد زاده تاکید کرد: شرایط غار به نسبت سال‌های گذشته بهتر بوده و با بکارگیری افراد بیشتر در ورودی قسمت پارکینگ و داخل غار نظم بیشتری در این مجموعه شکل گیرد.

وی ادامه داد: هر اندازه به اثر تاریخی جذاب رسیدگی شود ضمن جذب گردشگر بیشتر اوقات بهتری را برای هموطنان و مسافران ایجاد کرده و خاطره بهتری برای گردشگرانی که شهر ما را برای سفر انتخاب کردند، به یادگار باقی خواهد ماند.

به گزارش ایرنا، غار سهولان که یکی از مهمترین غارهای آبی ایران است با مساحت ۲ هکتار اثر طبیعی ملی است و جزو مناطق چهارگانه کشور به شمار می‌آید.

این غار طبیعی در ۴۲ کیلومتری شهرستان مهاباد و در مسیر مهاباد - بوکان واقع شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha