فرماندار دنا: سد خرسان ۳ فاقد مجوز زیست محیطی است

یاسوج- ایرنا- فرماندار دنا گفت: سد خرسان ۳ فاقد مجوز زیست محیطی است و تاکنون هیچ گونه مجوزی از ناحیه این شهرستان و حتی استان صادر نشده است و بعید هم می‌دانم صادر شود.

کوروش درخشان زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علاوه بر پیامدهای اقتصادی و اجتماعیِ نامطلوب سد خرسان، با احداث این سد، آسیب جبران‌ناپذیری به اکوسیستم شهرستان دنا وارد می‌شود.

وی افزود: سد خرسان از سال ۱۳۹۲ تاکنون تنها بین ۱۰ تا ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و شاید تا ۲۰ سال آینده هم این سد آبگیری نشود، بنابراین نمی‌توان تا آن موقع مردم را معطل کرد.

فرماندار دنا تصریح کرد: به برخی دستگاه های خدمات رسان اعلام شده بود که به مردم سادات محمودی از روستاهای همجوار این سد خدماتی ارائه نشود، نگران این مردم هستیم و به دنبال آنیم که خدمات به مردم ارائه شود، تلاش سایر مسئولین هم بر همین است.

درخشان زاده ابراز کرد: با تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، این خدمات حتماً ارائه خواهد شد و بارها از سوی فرمانداری دنا اعلام شده که خدمات را از مردم نگیرند.

وی ادامه داد: هم اینک در این منطقه آب رسانی، گاز رسانی، اصلاح و توسعه معابر و غیره ادامه دارد اما تنها مشکل این است که گفته شده در حوزه بنیاد مسکن هیچگونه خدماتی در زمینه مسکن روستایی داده نشود.

فرماندار دنا ابراز کرد: پیگیری هایی در این راستا انجام شده و صحبت هایی هم با نماینده بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی شده تا بتوانیم این بحث مسکن روستایی را رفع کنیم.

وی عنوان کرد: امید است با پیگیری‌ های انجام شده، ساخت و ساز در منطقه سادات محمودی از سرگرفته شود.

یکی از سدهای بزرگ در دست اجرای کشورمان سد خرسان ۳ در مرز کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری با پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد است که اکنون بسیاری از مردم و کارشناسان در استان نسبت به احداث آن نگرانند و سد را به فاجعه ای تشبیه کرده اند که مشکلات بیشماری برای منطقه ایجاد خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی سد خرسان ۳ از سال ۸۶ آغاز شده است و جزو پروژه های زخمی دولت های قبل به حساب می آید، البته دولت سیزدهم میراث دار پروژه های نیمه تمام زیادی است و انتظارات مردم از این دولت جهادی بسیار بالا رفته است.

بسیاری از مردم، فعالان محیط‌زیست، کارشناسان نسبت به اجرای سد خرسان‌۳ مخالف هستند و در بیانیه های متعدد و در قالب گروه های مختلف مجازی خواستار متوقف شدن این سد بزرگ شده اند البته عده اندکی هم از مزیت های سد می گویند و خواستار تعیین تکلیف قیمت های خانه و زمین هایشان از سوی دولت هستند.

فعالان محیط زیست با انتشار ویدیوها و کلیپ های کوتاه می خواهند مردم را از زوایای این سد آگاه کنند و از سوی دیگر مردم هم در گروه های مجازی در خصوص طرح انتقال آب این سد به استانهای دیگر از سد خرسان به میدان آمده اند و روز به روز بر تعداد مخالفان اجرای سد افزوده می شود.

در حال حاضر هرگونه خدمات دهی به مردم در حوزه های مختلف به ویژه گاز، مسکن و غیره متوقف شده است و روستائیان از وضعیت پیش آمده نگران هستند و در بلاتکلیفی به سر می برند.

مردم این منطقه معتقد بودند که سد برای این استان منافعی نداشته و آورده ای ندارد و شبهه ای در آن نیست اما چنانچه سد بخواهد احداث شود باید حقابه استان از احداث سد تعیین شود.

اکنون مردم دهستان سادات محمودی چشم انتظار دولت مردمی و عدالت محور سیزدهم هستند تا تکلیف این سد را هر چه سریع تر مشخص و به زندگی عادی خود برگردند.

چنانچه ساخت این سد پیامدهای منفی برای مردم و طبیعت دارد هر چه زودتر جلو آن گرفته شود، در حال حاضر مردم از این وضعیت نگرانند و سردرگم مانده اند.

مردم روستاهای سادات محمودی دنا حاضر به دل کندن از دیارشان نیستند و روز به روز بر شمار مخالفان این سد افزوده می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha