به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی روز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی استان سمنان در مسجد جامع این شهر، با اشاره به اینکه سمنان استان تدین و دینداری است و بوم خود را دارد، ابراز داشت: در استان سمنان باید برنامه های فرهنگی خود را بدون توجه به کلانشهرها داشته باشیم، زیرا استان شرایط و بافت و تاریخ فرهنگی و دینی ویژه خود را دارا است.
وی ادامه داد: در همه مسایل ابتدا برنامه فرهنگی مدنظر قرار گیرد، حتی نیروی انتظامی هم باید رویکرد فرهنگی را ابتدا در برنامه خود داشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به برنامه استان برای پایتختی کتاب، گفت: برنامههای خوبی مانند مسابقه کتاب رضوی به همین منظور اجرا شده است.
وی برگزاری نشستهای نقد کتاب را با شناسایی کتاب و نویسندگان بومی استان سمنان پیشنهاد داد و گفت: استان نویسندگان متعددی در داخل و خارج از استان دارد و باید با حضورشان در استان جلسات نقد موضوعی درباره کتابها برگزار شود.
وی با بازگویی فرموده رهبر معظم انقلاب با این مضمون که «جای کتاب را هیچ چیز پر نمیکند»، افزود: کتابخوانی در مهدیشهر در طرحی که جوانان و نوجوانان مشتاقانه کتابخوان می شوند در حال اجرا است و با روشی کمهزینه بسیار پرسود است و باید در دیگر نقاط استان اجرایی شود.
وی بیان کرد: حجاب واجب شرعی و ضرورت دینی است، نمیتوان در برابر آن دچار وادادگی شد.
حجتالاسلام والمسلمین مطیعی تاکید کرد: در مساله حجاب پیشگیری بهتر از درمان است و بخشهایی مانند اصناف و حوزههای گردشگری به صورت ویژه نیازمند مراقبتهایی در این زمینه هستند.
وی با اشاره به اجرای طرحهای مختلف با موضوع حجاب از سوی نهادهای فرهنگی، بیان کرد: باید طرحهای مرتبط با حجاب نمود داشته باشد و صرف داشتن دغدغه سودمند نیست و برنامهها باید نتیجهبخش باشد.
وی گفت که پارک بانوان در شهر سمنان ایجاد شد، ولی مکان آن بیرون از شهر است و دسترسی مطلوبی ندارد، باید امر فرهنگی در کنار آن لحاظ شود و صرفا تفریحی و ورزشی نباشد، در موضوع فرهنگی هم برای آن برنامه دیده شود تا تبدیل به مرکزی تربیتی شود.
حجتالاسلام والمسلمین مطیعی، از ورزشکاران دختر استان سمنان که با حفظ حجاب در میدانهای رقابت حضور یافتند قدردانی کرد.
استان برای پایتختی کتاب مهیا شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان هم در این نشست با تقدیر از مشارکت و همکاری دستگاههای مختلف فرهنگی و اجرایی در جشنواره پایتخت کتاب، خواستار گسترش این همکاری ها تا کسب این موفقیت برای استان سمنان شد.
فرشید فلاح، سمنان را یکی از شانس های کسب این عنوان در سال ۱۴۰۲ دانست و گفت: رسیدن به این موفقیت نیازمند مشارکت و همکاری بیشتر همه دستگاههای فرهنگی و عوامل مردمی است.
وی در این خصوص از فرمانداری، شهرداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، آموزش و پرورش و فعالان دبیرخانه توسعه و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی استان سمنان تقدیر کرد و گفت: جشنواره پایتخت کتاب اردیبهشت سال آینده برگزار میشود.
فلاح یادآور شد: سمنان سال گذشته در این جشنواره از شهرهای خلاق کتاب کشور شناخته شد.
وی از برگزاری ۱۲ نشست این شورا در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: اولین جلسه این شورا در سال آینده که همزمان با ماه مبارک رمضان برگزار می شود اختصاص به برنامه های قرآنی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان برنامه هایی نظیر هفته تکریم مساجد، غبارروبی مساجد و برنامه های آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان را از برنامه های فرهنگی دانست و گفت: دستگاههای فرهنگی این برنامه ها را باید مورد توجه قرار دهند.
دوازدهمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان سمنان با حضور احمد ریواده معاون سیاسی امنیتی استانداری سمنان و در فضای تاریخی و معنوی مسجد جامع سمنان برگزار شد.
نظر شما