به گزارش خبرنگار ایرنا، سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین با هدف استقبال از میهمانان نوروزی و ایجاد فضایی زیبا و متناسب با ایام نوروز در شهر به اجرای برنامههای متنوع به استقبال بهار رفته است.
همچنین در آستانه فرا رسیدن بهار ۱۴۰۲ و به منظور افزایش زیباییهای بصری، میادین، معابر و بوستانهای سطح شهر با انواع گلهای فصلی مزین شده و عملیات گلکاری در بلوارها، میادین، بوستان های شهر توسط باغبانان سازمان در حال انجام است.
به گفته کارشناسان، اجرای طرح های گلکاری عامل مهمی برای زیبایی منظر و چشم انداز شهر و ایجاد روحیه نشاط و شادابی در شهروندان است.
خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) قزوین در آستانه نوروز با محمد صالح صالحی مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین پیرامون برنامه های این سازمان در سال جاری و استقبال از بهار به گفت و گو نشست.
ایرنا. مهم ترین اقدامات سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین به منظور ارتقای وضعیت بوستانها و فضای سبز شهری را بفرمایید؟
یکی از مهم ترین اقدامات ما در راستای پاسخگویی به مطالبات و نیاز شهروندان، برقراری و ارتقای روشنایی بوستانها، تفرجگاهها و فضای سبز خطی معابر به منظور تامین امنیت شهروندان در ساعات شب، طرح ارتقای روشنایی بوستانها را به انجام رسانده است.
پروژه نوسازی و اصلاح سیستم روشنایی بوستانها و فضاهای سبز شامل ساماندهی و تقویت روشنایی ۷۷ بوستان، ایمن سازی و نوسازی ۶۰ دستگاه از تابلوهای برق اصلی بوستانها با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی، رفع خاموشی و نقص پنج هزار و ۵۰۰ دستگاه پایه چراغ و سرچراغی، نصب ۴۰ دستگاه ساعت نجومی با هدف هوشمندسازی روشنایی و صرفه جویی در مصرف برق، تجهیز و نوسازی بازیگاه بوستانها، بازسازی و نوسازی تجهیزات بازیگاهی در ۲۰ بوستان شهر در سال جاری از دیگر اقدامات سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین در سال جاری بوده است.
تعویض و نصب ۱۱۰ دستگاه تاب زنجیری در بازیگاه بوستانها، تعویض و نوسازی بیش از ۲۰۰ قطعه پلی اتیلنی با هدف رفع خطر و افزایش کیفیت خدمات به کودکان، اجرای طرح گلکاری بهاره به وسعت ۱۰ هزار مترمربع در سطح بسترهای فصلی کاری بوستانها، میادین، لچکیها و معابر اصلی شهر و اجرای طرح اصلاح و تغییر الگوی کاشت در بلوارهای آیت الله خامنهای، شهید باهنر و پنج میدان اصلی از دیگر اقدامات انجام شده است.
ایرنا. از مهمترین طرحهای توسعه فضای سبز شهرداری قزوین بگویید.
در سال های اخیر اقدامات ارزشمندی برای توسعه فضای سبز و افزایش سرانه پارک ها انجام شده است.
در سال ۱۴۰۰ عملیات احداث فضای سبز در هشت بوستان جیبی (با مساحت کل ۱۹ هزار مترمربع) به نامهای ادیب، فهیم، نیایش، طلیعه، صنایع دستی، ولایت، شهروند، (عظیمیه) و ۲ بوستان دباغان و فاز سه بوستان امام علی (ع) با مساحت کل ۲۶ هزار مترمربع انجام شد.
در سال جاری نیز ۲ بوستان شهید بالو و بوستان خطی انصارالحسین(ع) به بوستانهای شهری اضافه شد و هم اینک نیز عملیات احداث بوستان مادر و کودک (بانوان جنوب) در دست اجرا قرار دارد.
همچنین توسعه فضای سبز در بلوار و میدان ورودی محله اسماعیل آباد(عظیمیه)، توسعه فضای سبز در لچکیها و قطعات پراکنده شهری، ناحیه اندیشه، دانش و بلوار اصلی ناصرآباد از دیگر موارد انجام شده است.
ایرنا. آماده سازی بستر کاشت درختان، درختچهها و گلها با چه هدفی انجام میشود؟
عملیات آماده سازی و زراعی به منظور بهبود و ارتقای کیفی امور نگهداری فضای سبز جهت هوا دهی به خاک، کاهش فشردگی، پاکسازی و حذف علفهای هرز جهت بهبود کیفیت و ماندگاری فضای سبز در برنامه کاری سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری قزوین قرار دارد.
ایرنا. چقدر هزینه برای کاشت گلها صرف شده و وضعیت فعلی سرانه فضای سبز در قزوین را بفرمایید؟
به علت عدم اتمام فصل حفظ و نگهداری و عدم اتمام قراردادها، در حال حاضر امکان اعلام عدد و رقم وجود ندارد.
مساحت فضای سبز در قزوین ۶۴۳ هکتار و سرانه نیز ۱۵ متر مربع است.
ایرنا. وضعیت سرانه فضای سبز در کشور چقدر است و برای افزایش آن چه برنامههایی دارید؟
استاندارد نشانگر وضعیت بهینه است و نمیتوان انتظار داشت که در سراسر جهان یا ایران سطح یا حجم استاندارد فضای سبز، دارای واحد معین و یکسانی باشد چراکه این موضوع بستگی به شرایط آب و هوایی و اقلیم هر منطقه و پارامترهای دیگر دارد.
در این رابطه براساس مطالعات و بررسیهای وزارت مسکن و شهرسازی کشور، سرانه متعارف و قابل قبول فضاهای سبز شهری در شهرهای ایران بین ۷ تا ۱۲ مترمربع برای هر نفر در نظر گرفته شده است.
همچنین برنامه توسعه فضای سبز توسط مناطق شهرداری و همکاری سایر حوزههای ذیربط برنامه ریزی میشود.
ایرنا. مهمترین برنامههای این سازمان برای استقبال از بهار چیست؟
تشکیل ستاد نوروزی و برنامه ریزی حضور شیفتی همکاران ستادی، عملیاتی و نظارتی در ایام تعطیلات رسمی نوروز، احداث باغ شب بوها تحت عنوان جشنواره پردیس گل شب بو در بوستان مشاهیر جهت بازدید شهروندان و گردشگران، گل آرایی شهری با جای گذاری گلدانهای بزرگ و باکسهای گل فصلی، انجام مرحله دوم گلکاری فصلی (بهاره) و پیرایی مرحله اول گلکاری ها از جمله این فعالیت ها برای آماده سازی شهر و رفتن به استقبال نوروز ۱۴۰۲ بوده است.
رنگآمیزی مبلمان پارکی، وسایل ورزشی و بازی، آبنماها، نردهها و فضاهای مسقف موجود در بوستانها، مکان یایی اسکان مسافران در پنج بوستان ملاخلیلا، مسافر، ملت، شهید بهشتی، رز، بازدید فنی و رفع نقص وسایل ورزشی، بازدیدهای دورهای و ترمیم و اصلاح هرگونه شکستگی وسایل، رسیدگی ویژه به بوستانهای شهری و حذف زوائد بصری، ارزیابی عملکرد سیستمهای آبیاری فضای سبز، واکاری درخت و درختچه در سطح فضای سبز شهری از دیگر برنامهها به شمار می رود.
ایرنا. مهم ترین پیش روی مدیریت شهری در حوزه فضای سبز را شرح دهید؟
عدم تحقق کامل منابع مالی و بودجه از چالشهای پیش روی مدیریت شهری در حوزه فضای سبز به شمار می رود.
ایرنا. چه انتظاری از شهروندان دارید؟
شهروند نقش مهمی در حراست از فضای سبز شهری دارند و اجرای صحیح و موفق پروژه های شهری نیز منوط به همراهی و همیاری شهروندان است بنابراین تنها با مشارکت شهروندان میتوانیم به آینده روشن شهر امیدوار باشیم.
نظر شما