۲۲ اسفند ۱۴۰۱، ۱۳:۳۷
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 85055963
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اراضی کشاورزی وقفی در کردستان ظرفیتی برای سرمایه‌گذاری است

سنندج- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سطح زیادی از اراضی کشاورزی استان وقفی است و این شرایط ظرفیت مطلوبی برای سرمایه‌گذاری است.

به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز دوشنبه در کارگروه توسعه سرمایه گذاری با محور اراضی اوقافی که در سنندج تشکیل شد، با اشاره به اینکه بخش کشاورزی استان توانمندی زیادی در حوزه سرمایه‌گذاری دارد، اظهار کرد: اگر سرمایه گذاری در اراضی کشاورزی وقفی انجام شود سود و بهره آن هم از لحاظ ایجاد اشتغال به استان بر می‌گردد.

وی ادامه داد: به جای اینکه بیشتر پیگیر سرمایه گذاری شرکت های بزرگ دولتی باشیم می توانیم از توانمندی مجموعه اوقاف در بخش کشاورزی بهره بگیریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه عملکرد کشت گلخانه ای ۱۰ برابر فضای باز است، اضافه کرد: سطح گلخانه های استان پایین است و نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری در این حوزه داریم.

اسکندری یادآور شد: افزون بر گلخانه در ایجاد واحدهای پرواربندی گوساله به منظور تامین گوشت قرمز مورد نیاز جامعه هم نیاز به سرمایه گذاری داریم.

وی اضافه کرد: یکی از ظرفیت های مطلوب استان اراضی کشاورزی وقفی است که نیازی به تملک و اعطای تسهیلات ندارند و فقط با صدور مجوز از سوی سازمان جهاد کشاورزی می توان در آنها اقدام به سرمایه گذاری کرد.

صدور اسناد ۶۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی و مسکونی وقفی در کردستان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: در حوزه کشاورزی، امسال نخستین استان کشور در بحث تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی وقفی از نظر مساحت بودیم.

حجت الاسلام محمد کاروند با اعلام اینکه ۶۶ هزار هکتار از اراضی مسکونی و کشاورزی وقفی در استان سند دار شدند که بیشتر آن هم کشاورزی بود، گفت: پنج مورد اراضی کشاورزی در شهرستان مریوان داریم که با صدور مجوز چاه آب برای آنها آمادگی اجرای طرح گلخانه را در آنها داریم.

یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.

۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.

بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.

از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار می‌گیرد.

۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha