۲۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۰۷
کد خبر: 85055952
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سهم مردم گچساران از سد چم شیر چیست؟

۲۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۰۷
کد خبر: 85055952
سهم مردم گچساران از سد چم شیر چیست؟

یاسوج - ایرنا- سد چم شیر گچساران دوشنبه هفته جاری آبگیری شد، اکنون بسیاری از شهروندان این شهرستان می پرسند که آیا این سازه آبی، مزیتی برای سرزمین میزبان دارد؟

سد چم شیر به منظور تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ٨۵هزار هکتار زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان ، تولید برق آبی برنامه ریزی شده است که شهرستان گچساران هم از از آب کشاورزی، صنعت و هم از برق آن بهره مند خواهد شد.

البته آن طور که کارشناسان می گویند سد مذکور افزون بر این موارد زیرساختی برای آبزی پروری و صنایع وابسته، ایجاد بستر مناسب جهت توسعه گردشگری منطقه، کنترل سیلاب ها و استفاده بهینه از آب و جلوگیری از بروز خسارت سیلاب و اشتغال زایی کاربرد دارد.

مزایای سد چم شیر برای کشاورزی و صنعت گچساران

رئیس اداره امور آب گچساران می گوید که براساس برنامه ریزی انجام شده ۱۲۰ میلیون متر مکعب از آب سد چم شیر برای استفاده کشاورزی و صنعت این شهرستان پیش بینی شده است.

افضلی با اشاره به اینکه نیمی از آب تخصیص یافته به گچساران برای مصارف کشاورزی اختصاص یافته افزود: براساس مطالعات صورت گرفته با استفاده از این میزان آب ۲۳ هزار هکتار از زمین های کشاورزی پایین دست سد در مناطق مختلف از جمله باباکلان،آب شیرین، پیشکان، سرابننیز و کمبل و سایر روستاهای اطراف تامین آب خواهد شد.

وی عنوان کرد:همچنین ۶۰ میلیون متر مکعب آب سد چم شیر برای تامین آب صنایع این شهرستان تخصیص یافته است.

رئیس اداره امور گچساران ابراز کرد: این میزان آب برای تامین نیازهای شهرک های صنعتی،منطقه ویژه اقتصادی و توسعه صنعت پتروشیمی در این شهرستان اختصاص یافته است.

مشارکت در احیای جنگل ها

از آنجا که کارشناسان همواره جنگل ها را زیرساخت توسعه پایدار می دانند مسئولان سد چم شیر قصد دارند با تلاش در تولید نهال های جنگلی گامی بلند به سوی ایرانی سبز بردارند.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت:در راستای مسئولیت های اجتماعی نسبت به احیای جنگل ها مسئولان این سد تولید ۱۵۰ هزار اصله نهال برای اجرای پویش کاشت یک میلیارد درخت را به عهده گرفتند.

محمد رضا فاضل افزود: این نهال ها که از گونه های جنگلی و متناسب با اقلیم منطقه هستند پس از تولید برای کاشت در اختیار مسئولان متولی گچساران برای غرس در جنگل ها قرار می گیرد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران تصریح کرد: از یک دهه گذشته تاکنون ۱۰ هزار اصله نهال از گونه های بادام، کلخنگ و بنه تولید شده توسط سد چم شیر در حاشیه سد و منطقه سرآبننیز کاشته شده است.

سهم مردم گچساران از سد چم شیر چیست؟

وی ابراز کرد: این اقدام به منظور افزایش حفاظت از خاک، گردشگری و تلطیف آب و هوای منطقه ،اهداف حفاظتی انجام شده است.

برنامه ریزی دهکده سد چشم شیر

رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گچساران گفت:ساخت دهکده گردشگری در نزدیکی سد چم شیر در دستور کار مسئولان قرار گرفته که با تحقق آن افزون بر ایجاد بستر ورزش های آبی زیرساخت های لازم برای گردشگری در این منطقه را فراهم می کند.

رحیم خردمند تاکید کرد: سکوبندی، آلاچیق، سنگ فرش، جاده سلامت، سوئیت های اقامتی و زیرساخت های ورزش های آبی از مهمترین بخش های پیش بینی شده در طرح دهکده گردشگری سد چم شیر گچساران است.

خردمند اظهار کرد:اقدام برای ساخت دهکده گردشگری در نزدیکی سد چم شیر با توجه به پیش بینی ورزش های آبی هوای مطلوب این منطقه حداقل در سه فصل سال می تواند تکمیل کننده جذابیت های گردشگری این شهرستان باشد.

خردمند تاکید کرد: رونق گردشگری در سواحل سد چم شیر افزون بر امکان ایجاد فرصت های شغلی مستقیم زمینه فروش سوغات محلی و صنایع دستی تولیدکنندگان بومی را فراهم می کند.

وی تاکید کرد: رونق بیشتر گردشگری به عنوان یکی از مهمترین پایه های توسعه اقتصادی هر منطقه محسوب می شود که دهکده گردشگری سد چم شیر با توجه به زیرساخت های خوب پیش بینی شده گامی امیدبخش برای تبدیل این منطقه به یکی از قطب های ایرانگردی است.

سهم مردم گچساران از سد چم شیر چیست؟

خردمند گفت:پس از سال ها تلاش و پیگیری سه هکتار زمین برای ساخت دهکده گردشگری سد چم شیر اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد:عملیات اجرایی احداث شبکه برق این دهکده گردشگری به طول یک کیلومتر و با اعتبار یک میلیارد تومان انجام شده است.

وی تاکید کرد:طرح مطالعاتی دهکده گردشگری نزدیک سد چم شیر گچساران با ۱۰ میلیارد ریال اعتبار انجام شده است.

خردمند بیان کرد: ساخت جاده دسترسی و شبکه انتقال آب از دیگر زیرساخت هایی است که قرار است در این منطقه ایجاد شود.

سد چم شیر کی به طور کامل بهره برداری می شود؟

سد و نیروگاه چمشیر بزرگترین طرح برق و آبی در کشور است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب آب و بهبود کیفیت و کنترل سیلاب ها بر روی رودخانه زهره ساخته شده هر چند آبگیری آن آغاز شده اما عملیات اجرایی طرح تکمیل نیروگاه های برق آبی و بخش های جزئی آن باقی مانده همچنان ادامه دارد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران گفت: یکی از نیروگاه های برق آبی سد چم شیر بهار سال ۱۴۰۲ و ۲ نیروگاه برق آبی دیگر شهریور ماه تکمیل و بهره برداری می شود.

فاضل تاکید کرد:عملیات اجرایی بخش های باقی مانده تا پایان سال ۱۴۰۲ بهره برداری خواهد شد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران گفت: مرحله نخست آبگیری با حجم ٣۵٠ میلیون متر مکعب با موفقیت انجام شد.

محمدرضا فاضل بیان کرد: هم اکنون ۱۵ درصد از ظرفیت این سازه ابی پر شده است،

وی اظهار کرد: سد و نیروگاه چمشیر بزرگترین طرح برق و آبی در کشور است با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب اب و بهبود کیفیت و کنترل سیلاب ها و تولید ۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی در سال بر روی رودخانه زهره ساخته شد.

فاضل اظهار کرد: آورده متوسط دراز مدت رودخانه زهره بیش از یک هزارو ۷۰۰ میلیون متر مکعب است.

فاضل گفت: عملیات اجرایی این طرح با اخذ مجوز های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد و هم اکنون دارای پیشرفت فیزیکی ٩۵ درصد است.

وی تصریح کرد: مرحله اول آبگیری طرح شامل اجرای پلاک تونل انحراف، تست و بررسی دریچه های تخلیه کننده، ارزیابی و پایش کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب مخزن با موفقیت انجام شد.

وی ادامه داد: با تکمیل آخرین لیفت بتن تونل انحراف در اوایل این هفته آبگیری سد وارد مرحله بعدی خواهد شد که در این مرحله امکان ذخیره سازی آب تا ارتفاع نرمال سد همراه با پایش و کنترل لحظه ای خواهد بود.

فاضل ابراز کرد: تمهیداتی در این طرح برای کنترل کیفیت آب با ایجاد چند مجرا در ترازهای مختلف بدنه سد پیش بینی شده است.

وی افزود: با وارد شدن مرحله جدید آبگیری طرح و ذخیره سازی مناسب آب، این نوید را به کشاورزان پایین دست به ویژه کشاورزان دشت های زیدون و هندیجان می توان داد که در تابستان و پاییز سد چم شیر آبی مناسب را از لحاظ کیفیت و کمی برای آنها تنظیم خواهد شد.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چمشیر گچساران گفت:این سد از نوع بتنی غلتکی ( RCC ) است که مطالعه احداث سد چم شیر در سال ۷۳ از سوی سازمان آب منطقه ای فارس، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد انجام گرفت .

سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی گچساران برروی رودخانه زهره ساخته شده که طول تاج ۶۸۰ متر، ارتفاع بدنه سد ۱۵۱ متر، نوع سرریز اوجی دریچه دار با سه دریچه قطاعی، حجم مخزن ۲.۳میلیارد متر مکعب، ظرفیت نیروگاه ۱۷۶ مگاوات به علاوه نیروگاه جریانی به ظرفیت ۱۱ مگاوات، حجم حفاری ۴ میلیون ۷۶۱هزار مترمکعب،لاینینگ گالری ها و تونل ها ۳هزارو ۵۶متر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha