وحید زرگر یکشنبه شب در درگفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شهرستان آوج با برخورداری از اقوام مختلف دارای آیین ها و رسوم مختلفی است که همچنان بعد از گذشت قرن ها توسط مردم و هنردوستان اجرا می شود.
وحید زرگر ادامه داد: وجود آثار فراوان مربوط به دوران پیش از تاریخ، دوران تاریخی پیش از اسلام و به خصوص دوران اسلامی در این منطقه و شخصیتهای تاثیرگذار و فرهیختهای که از این آب و خاک برخاستهاند، نشانگر اهمیت و جایگاه ویژه آن در دورههای مختلف تاریخی است
سرپرست فرمانداری شهرستان آوج اضافه کرد: براساس یک آیین قدیمی برخی نوجوانان در ایام شاد سال به پشت بامها میروند از روزنه سقف خانهها شال متصل به چند متر طناب را به داخل خانه آویزان کرده و طلب عیدی می کنند.
وی ادامه داد: صاحب خانه ها هم با قرار دادن تخم مرغ، گردو، کشمش و پول عیدی آنان را داخل شال می گذاشتند، البته در برخی مواقع جهت شوخی شال را از دست شال انداز می گرفتند.
شهرستان آوج به مرکزیت شهری به همین نام با بیش از 45 هزار نفر جمعیت در منطقهای کوهستانی واقع شده و با داشتن آب و هوایی مساعد و آثار تاریخی و طبیعی برجستهای چون برجهای دوگانه خرقان، کاروانسرای شاه عباسی، کاروانسرای محمدآباد، غار قلعه کرد و چشمه آبگرم خرقان (ارشیا) از مناطق گردشگرپذیر قزوین به شمار میرود.
قزوین - ایرنا - سرپرست فرمانداری آوج گفت: سنت "شال اندازی" یا "شال سالاماخ" که یکی از رسوم دیرینه مردم کشور به خصوص مناطق ترک نشین می باشد در آوج اجرا شد.
نظر شما