به گزارش ایرنا، کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر منابع عظیم نفت و گاز به علت برخورداری از معادن غنی، ظرفیت بالقوه ای برای توسعه صنعت ارز آور سیمان دارد.
اکنون ۲ کارخانه سیمان یاسوج و مارگون در حال تولید این محصول هستند که ظرفیت اسمی کارخانه سیمان یاسوج ۷۰۰ تن در ماه است و میزان تولید ماهیانه آن در زمان حاضر ۸۰۰ تن است که بیشتر از ظرفیت است.
ظرفیت کارخانه مارگون نیز ماهانه یک میلیون تن است و میزان تولید کنونی آن هم ماهانه ۹۰۰ هزار تن است
به گفته استاندار کهگیلویه و بویراحمد، پس از چند سال انتظار، با فراهم شدن زیرساخت ها در این استان، صادرات سیمان (مارگون و یاسوج) به نام همین استان از طریق گمرک انجام می گیرد.
سید علی احمدزاده افزود: در سال های قبل، محموله سیمان استان از طریق گمرک این استان به گمرک بوشهر انتقال داده میشد و سپس به کشورهای دیگر صادر میشد اما اکنون صادرات سیمان استان به نام خود استان صورت می گیرد که خبر خوبی است و مزایای فراوانی برای کهگیلویه وبویراحمد به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: با صادرات سیمان، کهگیلویه و بویراحمد در زمره استانهای صادرکننده سیمان قرار گرفت و هم صادرات این محصول برای استان سرمایه به همراه دارد.
ظرف روز های اخیر قیمت سیمان افزایشی ناگهانی و صعودی داشته که ذر این باره برخی از فروشندگان مصالح ساختمانی و شهروندان از وضعیت پیش آمده نارضایتی دارند.
یکی از فروشندگان مصالح ساختمانی در یاسوج عنوان کرد: دو هفته پیش، سیمان با قیمت ۵۴ هزار تومان به فروش میرسید ولی اکنون قیمت آن در بازار ۸۳ هزار تومان است.
رحیم کریمی افزود: این افزایش قیمت به دلیل آن است که عرضه موجود، نیاز بازار را رفع نمیکند.
وی بیان کرد: با وجود اینکه مسیر اصفهان بسیار طولانیتر است اما چنانچه سیمان را از استان اصفهان وارد کنیم حدود ۷۰ هزار تومان قیمت هر کیسه میشود؛ بنابراین برای بسیاری میصرفد که سیمان خود را از اصفهان وارد کنند.
دلیل افزایش قیمت سیمان در بازار استان در دست بررسی است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت نرخ سیمان در استان بوده ایم که در حقیقت از نظر ما یکی از دلایل افزایش این قیمت نحوه فروش است.
کریم روزبهان افزود: قبلا در کارخانه به فروش می رسید اما اکنون در بورس ارائه می شود شاید این ساز و کار به افزایش قیمت سیمان منجر شده است.
وی عنوان کرد: این افزایش قیمت و کنترل آن دغدغه متولیان حوزه اقتصادی است و امروز نشستی در این خصوص با مدیران کارخانههای سیمانِ یاسوج و مارگون و دستگاه های اجرایی و نظارتی نیز برگزار می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: هم اینک نیز کارشناسان این سازمان برای ارزیابی قیمت واقعی سیمان به دیگر استان ها اعزام شده اند و در نهایت سیمان با قیمتی مناسب به مردم ارائه خواهد شد.
ساخت کارخانه سیمان مارگون ۱۱ سال پیش و با چهار هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری و مشارکت سرمایه گذار خارجی در این شهرستان محروم آغاز شد و ظرف مدت پنج سال به بهره برداری رسید.
کارخانه سیمان یاسوج تولید کننده انواع سیمان خاکستری در ۲۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۳ در مجاورت جاده یاسوج گچساران و در منطقه دشت روم به بهره برداری رسیده است.
نظر شما