آغاز طرح ایمنی سفر دریایی درمازندران/مسافران همسفر دریا شوند

نوشهر - ایرنا - طرح ایمنی سفرهای دریایی تعطیلات نوروزی از امروز بیست و پنجم اسفند در استان مازندران آغاز شد، طرحی که به مسافران اطمینان خاطر می دهد که همسفر دریا شوند تا در جشن شادمانه آب های نیلگون خزری خاطره خوبی برای سفر رقم بزنند.

به گزارش ایرنا، محدوده ساحلی رامسر تا فرح آباد ساری به طول حدود ۳۰۰ کیلومتر به لحاظ فعالیت های دریایی گردشگری تحت نظارت اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر است و بقیه آب های ساحلی استان را اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد بهشهر واقعدر شرق استان بر عهده دارد.

استان مازندران به خاطر برخورداری از موقعیت های ممتاز در حوزه گردشگری، آثار طبیعی و تاریخی در تمامی فصول سال به ویژه در تعطیلات پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر است که طبق نظر سنجی حدود ۹۰ درصد مسافران و گردشگران برای بهره مندی از دریا و جنگل های هیرکانی به خطه شمال و این استان سرسبز سفر می کنند.

برابر آمار اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، طی ۶ ماه نخست سال جاری ۸۵ میلیون نفر اقامت در شب در این استان ثبت شده است.

در زمان حاضر دریا گردی مسافران و گردشگران در مازندران با شناورهای دریایی مانند جت اسکی و قایق انجام می گیرد و در نوروز سال ۱۴۰۱ دستکم ۲۰ هزار مسافر در دریای خزر محدوده مازندران توسط بیش از ۲ هزار قایق و شناور جابه جا شدند.

محدوده ساحلی استان های شمالی حدود پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر طول دارد که حدود ۸۹۰ کیلومتر آن در شمال شامل استان های گیلان، مازندران و گلستان است و بیشترین سهم محدوده سواحلی دریای خزر به طول حدود ۴۰۰ کیلومتر در حوزه جغرافیایی مازندران، ۲۷۰ کیلومتر گیلان و بقیه مربوط به استان گلستان است.

برخورداری از سه بندر تجاری فعال یکی در امیرآباد بهشهر، دیگری در فریدونکنار و سومی در منطقه ویژه اقتصادی نوشهر و تعدادی اسکله های ساحلی استان مازندران، نشانگر فراهم بودن بخشی از زیرساخت های گردشگری دریایی است.

جاذبه های طبیعی نظیر جنگل های سرسبز ۴۰ میلیون ساله معروف به منطقه هیرکانی، فعالیت سه فرودگاه، موزه های تاریخی، چشمه های آب گرم معدنی، آثار طبیعی مانند پارک های جنگلی سی سنگان، مجموعه های رفاهی و گردشگری تله کابین رامسر و چالوس و صدها نمونه دیگر، ظرفیتی که بنا به گفته برخی از کارشناسان، تکمیل کننده زنجیره صنعت سودآور گردشگری به ویژه گردشگری دریایی در استان مازندران محسوب می شود.

با همه این موقعیت ها و داشتن ظرفیت های منحصربفرد، متاسفانه از محدوده ساحلی این استان به خاطر فقر امکانات و تجهیزات فقط برای شنا کردن، قایق سواری و استراحت کوتاه مسافران و گردشگران استفاده می شود که اوایل هفته جاری نخستین اتوبوس تفریحی و دریایی در سواحل بندر نوشهر به آب انداخته شد که نخستین گام عملی دولت سیزدهم برای آغاز گردشگری دریایی در مازندران برداشته شد.

آغاز طرح ایمنی سفر دریایی درمازندران/مسافران همسفر دریا شوند

با آغاز به کار اتوبوس دریایی کارشناسان حوزه گردشگری مازندران پیش بینی می کنند که شمار مسافران دریا دوست در سواحل مازندران افزایش خواهد یافت که اجرای طرح ایمنی سفرهای دریایی اهمیت زیادی پیدا کرده است.

بنا به گزارش سرمایه گذار و مالک اتوبوس دریایی، این اتوبوس توان جابه جایی دست کم ۷۰ مسافر را دارد و دارای بخش هایی چون پذیرایی با ظرفیت دست کم ۲۵ نفر و دارای یک جت اسکی است و حدود ۲۰ متر طول و پنج متر عرض و ۲۰ تن وزن دارد.

در نظرگرفتن ۸ فروند شناور و ۱۵۰۰ قایق و ۱۵۰۰ جت اسکی

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران از آغاز طرح ایمنی سفرهای دریایی در سواحل این استان در تعطیلات نوروزی از امروز ۲۵ اسفند خبر داد.

ابوطالب گرایلو افزود: طرح ارتقای ایمنی تردد های دریایی نوروزی، تا ۱۸ فروردین ماه ادامه خواهد داشت و در این مدت هشت فروند شناور تفریحی، هزار و ۵۰۰ قایق تفریحی و هزار و ۵۰۰ فروند جت اسکی ثبت شده در بندر نوشهر، آماده ارائه خدمت رسانی به مسافران است.

وی با ابراز رضایت از عملکرد همیاران ناجی در سال جاری و ضابطه مند شدن ایستگاه های تفریحات دریایی افزود: با همکاری خوب نهادهای ذیربط در نوروز ۱۴۰۱ هیچ گونه حادثه دریایی در سواحل تحت نظارت اداره کل رخ نداد که امید است این مهم در سال ۱۴۰۲ تحقق یابد.

گرایلو با تشریح وظایف دستگاه های متولی با توجه به دستورالعمل ابلاغی مدیریت سفر نوروز ۱۴۰۲ خاطرنشان کرد: با توجه به طرح موضوعاتی مانند تأمین سوخت مورد نیاز شناورها و قایق های تفریحی و همیاران ناجی، هماهنگی در خصوص ارائه خدمات جستجو و نجات دریایی از سوی نهادهای همکار در طرح استانی جستجو و نجات دریایی، امکان استفاده از سکوهای متحرک و موقت برای سوار و پیاده شدن مسافران به عنوان مهم‌ترین چالش های پیش رو، تشریک مساعی و همکاری بیش از پیش دستگاه‌های مرتبط برای اجرای این طرح ضروری است.

وی همچنین برگزاری مانور جستجو و نجات دریایی به منظور آمادگی هرچه بیشتر تیم های عملیاتی، تجهیز همیاران ناجی اداره کل به تجهیزات اولیه نجات، تهیه و توزیع بروشور و نصب بنر با موضوع ایمنی و حفظ محیط زیست دریایی در ایستگاه های پر ترافیک را از مهم‌ترین اقدامات اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران برشمرد.

معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران یاد آور شد: هموطنان عزیز در صورت بروز شرایط اضطرار در هر نقطه از سواحل استان می توانند با شماره ۱۵۵۰ (مرکز هماهنگی جستجو و نجات) تماس بگیرند تا امکان حضور گروه امداد و نجات دریایی در کوتاه ترین زمان ممکن برای امداد رسانی فراهم شود.

آغاز طرح ایمنی سفر دریایی درمازندران/مسافران همسفر دریا شوند

شمار مسافرت دریایی افزایش می یابد/ تاکید بر نظارت بیشتر

شماری از مسافران نوروزی غرب مازندران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مجتمع تفریحی ساحلی سیترای نوشهر گفتند که سواحل غرب مازندران برای مسافرت دریایی بسیار مناسب بوده و مسوولان امر باید برای ایمنی تردد دریایی مسافران را برنامه ویژه ای اتخاذ کنند.

آنان اظهارداشتند که در سال های گذشته کمتر به این مهم توجه می شد اما اکنون انتظار است در این زمینه تدابیر اصولی اندیشیده شود چون اغلب مسافران برای استفاده دریا به این منطقه سفر می کنند چون جذاب و شورانگیز است.

یکی از مسافران تهرانی که خود را مهران حسینی مهر به خبرنگار ایرنا معرفی کرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: امسال با خانواده مسافرت را چند روز قبل از آغاز عید نوروزی از مازندران شروع کردیم و برنامه دارم مدتی را در غرب مازندران بسر ببریم.

این مسافر تهرانی در ساحل سیترای نوشهر در پاسخ سووال خبرنگار ایرنا آیا از جاذبه های شاخص غرب مازندران اطلاع دارید یا خیر، گفت : مسوولان شهرهای گردشگرپذیر غرب مازندران به ویژه نوشهر باید برای خدمات دهی مطلوب به مسافران برنامه هدفمند داشته باشند و استقرار پایگاه های گردشگری ثابت و سیار را به ویژه در نوار ساحلی در نظر داشته باشند.

وی قایق سواری و جت اسکی را از جمله برنامه های خانواده خود در ساحل نوشهر اعلام و اضافه کرد : فرزندانم از قایق سواری در دریا لذت وافر می برند و ناظران مربوط نیز از قیمت ساعتی قایق گرفته تا ایمنی مسافران دریا باید طوری عمل کنند تا مشکلی برای مسافران حادث نشود.

حسینی مهر یادآور شد : غرب مازندران به خاطر واقع شدن این منطقه در اضلاح دریا، جنگل و کوه برای هر مسافری از اقصی نقاط کشور عزیزمان بسیار جذاب بوده و به همین خاطر اهالی پایتخت در کمترین فرصت پیش آمده به این مناطق سفر می کنند.

به پیش بینی مسوولان استان مازندران طی روزهای آینده با حضور گسترده هموطنان در استان مازندران از جمله بنادر مسافری و اسکله های گردشگری همراه خواهیم بود که دست اندارکاران خدمت در طرح نوروزی تسهیل سفرهای دریایی باید نسبت به کیفیت خدمات رسانی و ایمنی سفرها اهتمام ورزند.

در همین ارتباط، هفته جاری دومین نشست کمیته خدمات حمل‌ونقل دریایی ویژه تسهیل مسافرت‌های دریایی نوروز ۱۴۰۲، با حضور عضو هیات عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی و نمایندگان نهادها و سازمان‌های کشوری و لشکری برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادرودریانوردی، مجید علی‌نازی، در این نشست با اشاره به نظارت مستمر و مؤثر بر اجرای دستورالعمل ستاد تسهیل سفرهای دریایی نوروزی تاکید کرد: به منظور ارتقای ایمنی سفرهای دریایی، علاوه بر اطلاع‌رسانی به‌موقع، عوامل نظارتی باید از تردد شناورهای ناایمن در اسکله‌ها و مسیرهای غیرمجاز به شدت جلوگیری کنند.

عضو هیات عامل سازمان بنادرودریانوردی اظهارداشت: برای خدمات شایسته به مسافران و گردشگران دریایی، تمهیداتی اندیشیده شده تا از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های کلیه نهادها و نهادهای عضو این کمیته، به طور کامل استفاده شود.

به گفته وی در همین راستا حدود ۶۴ فروند لندینگ‌کرافت که می‌توانند دو هزار و ۷۲۰ خودرو را حمل کنند آماده شده و بازرسی‌های مربوط به ایمنی و کنترل‌ شناورهای مسافری و تفریحی صورت پذیرفته است.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه شناورهای تفریحی از جلیقه‌ها و حلقه‌های نجات برخوردار خواهند بود تا شاهد ایمنی هرچه بیشتر سفرها و حفظ جان مسافران دریایی باشیم، اضافه کرد: همچنین به مالکان شناورهای مسافری الزام کرده‌ایم در خصوص نوسازی منسوجات، کفپوش‌ها و امکانات رفاهی داخل سالن‌ها، اقدام کنند.

علی نازی با اشاره به اینکه ۲ هزار نفر برای بازرسی و کنترل ایمنی شناورها آماده هستند، گفت: ۱۲۰ فروند شناور امداد و نجات برای شرایط بحران، ‌ اضطرار و واکنش سریع آماده شده‌اند و حدود ۴۸ فروند شناور مسافری، آماده خدمت‌رسانی هستند. شده

عتقد است که راه اندازی اتوبوس دریایی را باید فال نیک گرفت اما فراهم شدن زیرساخت های مربوط به توسعه گردشگری دریایی در دریای مازندران را ضرورتی اجتناب ناپذیر دانست.

محمدرضا اورمزدی در گفت و گو با ایرنا افزود : در همه جای دنیا کشورهای دارای منابع آبی، دریا و دریاچه ها در حوزه گردشگری ساحلی برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دارند.

وی خاطرنشان کرد : اسلکه های تفریجی و حوضچه های آرامش از جمله مقدماتی است برای ایجاد تاسیست گردشگری دریایی که باید مدنظر برنامه ریزان امر قرار گیرد.

وی تاکید کرد : تحقق گردشگری دریایی یا ساحلی در دریای خزر نیازمند تهیه آمایش ساحلی یکپارچه مناطق ساحلی است.

اورمزدی اضافه کرد : راه اندازی اتوبوس دریایی نباید جنبه تبلیغاتی داشته باشد بنابراین ضروری است وزارت خانه های مربوط شامل اقتصاد، میراث فرهنگی، سازمان بنادر و دریانوردی، دولت و ... با هم افزایی همدیگر سازوکار واحدی برای توسعه گردشگری دریایی اتخاذ کنند.

حدوده ساحلی رامسر تا فرح آباد به طول حدود ۳۰۰ کیلومتر به لحاظ فعالیت های دریایی گردشگری تحت نظارت اداره کل بنادر و دریانوردی مازندران منطقه ویژه اقتصادی بندر نوشهر است و بقیه آب های ساحلی استان را هم اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد بر عهده دارد.

استان مازندران به خاطر برخورداری از موقعیت های ممتاز در حوزه گردشگری، آثار طبیعی و تاریخی در تمامی فصول سال پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر است که طبق نظر سنجی حدود ۹۰ درصد مسافران و گردشگران برای بهره مندی از دریا و جنگل های هیرکانی به خطه شمال و این استان سرسبز روی می آورند.

در زمان حاضر دریا گردی مسافران و گردشگران در مازندران با شناورهای دریایی مانند جت اسکی و قایق انجام می گیرد و در نوروز ۱۴۰۱ دستکم ۲۰ هزار مسافر در دریای خزر محدوده مازندران توسط بیش از ۲ هزار قایق و شناور جابه جا شدند. مسوولان استانداری مازندران پیش بینی کردند در تعطیلات نوروز سال ۱۴۰۲ افزون بر ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر به این استان سفر کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha