به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در آیین افتتاح این طرح اظهار داشت: این طرح با ۱۸ میلیارد ریال اعتبار و با ۸۶۴ هکتار مساحت حوزه بالادست اجرا شده است.
اصغر احمدی ادامه داد:دِبی با دوره برگشت ۱۰۰ ساله ۱۰ مترمکعب بر ثانیه از دیگر ویژگیهای این طرح آبخیزداری به شمار میرود و حجم مخزن طرح ۶۹ هزار مترمکعب است.
وی تصریح کرد: متوسط حجم ذخیره سالیانه طرح ۱۹۵ هزار مترمکعب، حجم عملیات خامی ۲۸ هزار مترمکعب و میزان بارندگی حوزه ۵۷۰ میلیمتر از دیگر ویژگیهای طرح آبخیزداری سینی برجویی سه است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: از بیش از یک هزار و ۶۰۰ هزار هکتار عرصههای طبیعی این استان، عملیات آبخیزداری در یک چهارم این مساحت معادل حدود ۴۰۰ هزار هکتار اجرا شده است.
به گزارش ایرنا، آبخیزداری به مجموعهای از فعالیتهای مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیکی و برخی از رفتارهای مدیریتی در بخش مرتعداری و بیابانزدایی گفته میشود. از جمله عملیات مکانیکی میتوان به اصلاح شیب آبراههها از طریق احداث بندها و سدها، تراسبندی و دیوارهسازی برای حفاظت کنارههای بستر رودخانه اشاره کرد. کاشت گونههای گیاهی مناسب، کشت نواری، کشت درختان با هدف جلوگیری از فرسایش خاک و جنگلکاری نیز از جمله اقدامات بیولوژیکی در طرحهای آبخیرداری محسوب میشود.
۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد که ۲۰ درصد آن را جنگل و ۶۲ درصد آن را مراتع تشکیل میدهد.
نظر شما