به گزارش ایرنا، سوئلا براورمن ادعا کرد که یک شبکه «بسیار هماهنگ» اسلام افراطی، بهرغم تبلیغ و گسترش آنچه او یک تفکر انحرافی نامید، به چالش کشیده نشده است. او در نشست با موضوع مبارزه با افراط گرایی در لندن مدعی شد که هرچند این تفکر در ظاهر موجه و «قابلاحترام» به نظر میرسد اما در باطن از دیدگاههای افراطی برخوردار است.
وزیر کشور انگلیس این سخنان را پس از آن مطرح کرد که ویلیام شاوکراس، از عناصر ضد اسلامی و وابسته به لابی رژیم صهیونیستی، اخیرا گزارشی را از وضعیت اجرای برنامه دولت انگلیس برای مقابله با افراطگرایی منتشر و درآن برخی سازمان ها و افراد مسلمان را به ترویج افراط گرایی متهم کرده است.
او به دولت محافظهکار ریشی سوناک توصیه کرده که به جای تمرکز بر نشانههای افراطیگری با تمام اشکال افراط گرایی که منجر به تروریسم می شود مقابله کرده و دسترسی کسانی که او افرطیهای اسلامی نامید به مزایای دولتی قطع شود.
این گزارش جنجالی با واکنش گسترده نهادهای اسلامی مستقر در انگلیس مواجه و از سوی رهبران جامعه مسلمانان محکوم شد. کمیسیون اسلامی حقوق بشر انگلیس با صدور بیانیهای نوشت: جای تعجب نیست که یک «برتری طلب سفیدپوست» به دولت توصیه میکند افسار قانون ضد تروریسم را برای افراط گرایان دست راستی رها، اما سختگیریها علیه مسلمانان را بیشتر کند. اما رسواسازی افراد و سازمان های اسلامی و درخواست برای قطع تعاملات با آن ها، پا را فراتر از سیاستهای ضد اسلامی دولت میگذارد.
این بیانیه با تاکید بر اینکه سیاست دولت ریشی سوناک توسط گروهی اقتدارگرا و نژادپرست هدایت میشود که حقوق بشر را فدای حفظ و تقویت منافع نخبگان میکنند تصریح کرد که گزارش شاوکراس حملهای علیه نه تنها مسلمانان که جامعه مدنی بشمار میرود که باعث محدودتر شدن گفتمانهای سیاسی در سایه تفکرات پوپولیستی میشود.
وزیر کشور انگلیس بر اساس گزارش شاوکراس در نشست اخیر گفت: سیستم ما دارای یک نقطه کور است که اجازه داده برخی از گروههای اسلامی بصورت چراغ خاموش فعالیت کنند. اما مصلحت اندیشی سیاسی جایی در امنیت ملی ما ندارد. در واقع من مایل هستم تمام این (گروهها) را به طور کامل جمع کنم.
او در ادامه اظهارات اسلامهراسانه خود از دو موسسه اسلامی «توسعه و تعامل با مسلمانان» و «کیج» که از مخالفان طرح مقابله دولت با افراط گرایی هستند یاد کرد و مدعی شد که آنها «بهطور مداوم روایتهای مضر و غیرصادقانه ارائه کرده و تاکنون مورد چالش قرار نگرفتهاند. »
براورمن بر همین اساس از راهاندازی برنامه جدیدی برای مقابله با نشر آنچه اطلاعات نادرست درباره طرح دولت برای مقابله با افراط گرایی نامید خبر داد و گفت که یک نهاد مستقل برای نظارت در این زمینه تشکیل خواهد شد تا مردم نگرانیهای خود را گزارش و دولت را وادار به پاسخگویی کنند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که آمار اسلام هراسی و نفرت از مسلمانان در انگلیس به سرعت در حال افزایش است. تازهترین آمارهای منتشر شده در انگلیس نشان میدهد که نفرت علیه مسلمانان ۴۲ درصد از کل جرایم مرتبط با تنفر مذهبی ثبت شده در سال گذشته را تشکیل می دهد.
مسعود شجره رئیس کمیسیون اسلامی حقوق بشر پیشتر در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: «مسلمانان ساکن انگلیس در تمامی ابعاد زندگی به شهروندان درجه دو تبدیل شدهاند.» وی این وضعیت را نتیجه فضای تنفر دانست که سیاستمداران و رسانهها به آن دامن میزنند و با وضع قوانینی که مسلمانان را هدف قرار می دهد، «اسلام هراسی را مشروع و فرهنگ آن را در کشور نهادینه میکنند.»
نظر شما