پیوند مغز استخوان در ۲۰ مرکز انجام می‌شود/ ضرورت راه اندازی بانک سلول

تهران - ایرنا- رییس دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلول های بنیادی خون ساز گفت: اکنون پیوند مغز استخوان در ۲۰ مرکز در شهرهای تهران، کرمان، کرمانشاه، شیراز، تبریز، مشهد و ارومیه انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، دکتر اردشیر قوام زاده روز پنجشنبه در افتتاحیه این کنگره که در مرکز قلب تهران برگزار شد، افزود:با توجه به پیشرفت های خوب پزشکی که در کشور داریم، درحال حاضر ضروری است روی سلول درمانی و ژن درمانی تمرکز کنیم و امیدواریم در این حوزه به صورت صنعتی وارد عمل شویم.

وی ادامه داد: راه اندازی بانک سلول در استان‌ها به ویژه استان‌های پر جمعیت حائز اهمیت است و در درمان بیماری می‌توان از آن بهره مند شد.

رییس دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری یوند سلول های بنیادی خون ساز تصریح کرد: ایران در زمینه سلول های بنیادی دستاوردهای خوبی کسب کرده است و با راه اندازی بانک سلول می توان در سطح منطقه سرآمد بود.

قوام زاده همچنین گفت: یکی از بهترین نتایج برگزاری این کنگره بهره مندی بیماران و کمک در امر درمان آنها است که می توانند طول عمر بیشتری داشته باشند.

انجام ۱۵ هزار عمل پیوند مغز استخوان در ایران

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران نیز گفت: خودباوری در حوزه های مختلف را نباید نادیده بگیریم و با اتکا به همین خصیصه موفق شدیم هفت پلتفرم موفق واکسن کرونا در کشور را به ثمر برسانیم.

دکتر حسین قناعتی اظهار داشت: تاکنون ۱۵ هزار پیوند مغز استخوان در کشور انجام شده است که در مقایسه با سایر کشورها، هزینه کمتری برای بیماران دارد؛ بنابراین باید از این دستاوردها برای توسعه اقتصاد سلامت و توریسم درمانی استفاده کنیم.

به گفته وی، دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق شده است که ارزآوری از طریق توریست سلامت را تا سه برابر افزایش دهد.

میزان ارزآوری توریسم سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران در یک سال گذشته ۳ برابر شد

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دراین کنگره گفت :در حال حاضر در عراق به ویژه در جنوب عراق لوسمی (سرطان خون) به دنبال گلوله‌های تقویت شده با پلوتونیوم و اورانیوم که آمریکایی‌ها در جنگ ۱۹۹۰ میلادی به کار بردند افزایش یافته است و آنها برای پیوند مغز استخوان بیماران را به هندوستان می‌فرستند و ۱۰۰ هزار دلار هزینه می‌کنند.

قناعتی افزود: درحالی که ما با برنامه‌ریزی مناسب می‌توانیم این بیماران را جذب کنیم و با درمان آنها ارزآوری کنیم، در یک سال گذشته میزان ارزآوری توریسم سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران سه برابر شد.

وی دربخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: امروزه علم و دانش موضوعی تعیین کننده است و خداوند را شاکریم که در کشور ما این اتفاق بعد از انقلاب اسلامی به خوبی رخ داده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد:پیشرفت‌های مختلف ایجاد شده به ویژه در بعد سلامت مایه افتخار است، به عنوان مثال ما اکنون ۷ پلتفرم واکسن کرونا داریم که همگی موفق هستند و تمایز پلتفرم‌ها به مبارزه با مشکلات بایولوژیک کمک می‌کند و برای هر اتفاقی در آینده هم ما را آماده می‌کند.

قناعتی با یادآوری اینکه حوزه خون و آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از نقاط افتخار است، بیان کرد: به لحاظ کمیت و کیفیت بسیار خوب عمل کردیم که در هزینه‌های حوزه سلامت نیز سبب صرفه جویی شده است.

اولویت های کشور را با توجه به تجارب گذشته ارزیابی و شناسایی کنیم

دبیر علمی دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز هم گفت: باید اولویت های کشور را با توجه به تجارب گذشته ارزیابی و شناسایی کنیم تا علاوه بر اینکه صرفا خریدار علم و محصول نباشیم، توانمندی های تولید و تامین نیازها را افزایش دهیم.

قاسم جانبابایی افزود: اقتصاد سلامت در پیوند مغز استخوان و سلول‌های بنیادی از رویکردهای مهم این کنگره است تا ضمن بررسی هزینه اثربخشی آن، منابعی که در این مورد استفاده می‌شود سودآور باشد.

به گفته وی، با توجه به ظرافت‌های استفاده از سلول‌های بنیادی، ممکن است این اقدام خطراتی داشته باشد که یکی از دلایل بروز این خطرات کمبود نیروی انسانی است؛ از این رو در کنگره نشست تخصصی در زمینه اقتصاد سلامت خواهیم داشت تا در زمینه توسعه مراکز و شاخص هایی مانند استانداردها و زیرساخت های آزمایشگاهی به نقطه مطلوب برسیم.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره سالیانه پزشکی و پرستاری پیوند سلول‌های بنیادی خون ساز افزود: در این کنگره کارگاه آموزشی مراکز تازه تاسیس برگزار می کنیم که در آن مباحث مهمی از قبیل سلول گیری را ارایه و در نهایت گواهی معتبر هم صادر می شود.

به گزارش ایرنا، سلول‌های بنیادی خون ساز ( Hematopoietic stem cell) سلول‌های نارسی هستند که می‌توانند به سلول‌های خونی تبدیل شوند، این سلول‌های بنیادی در مغز استخوان، جریان خون داخل عروقی و خون بند ناف وجود دارند. گاه در اثر میزان بالای شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی (جهت درمان سرطان) این سلول‌ها نیز در بدن فرد بیمار آسیب جدی می‌بینند؛ پیوند مغز استخوان (BMT) یا سلول‌های بنیادی خون محیطی (PBSCT) فرآیندهایی هستند که به وسیله آنها کمبود سلول‌های بنیادی تا اندازه‌ای جبران می‌شود.

دوازدهمین کنگره پزشکی و پرستاری سلول های بنیادی خون ساز از امروز تا روز شنبه ۱۳ اسفند ماه در مرکز قلب تهران برگزار می شود. نمایشگاه دستاوردهای کشور در زمینه توسعه خدمات سلول‌های بنیادی و داروهای ایمونولوژی در سرطان در حاشیه این کنگره برپا است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha