به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام پیرمحمد احمدوند روز پنجشنبه در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان بیان کرد: خانه هایی در حواشی شهرها به محل خرید و فروش مواد تبدیل شده که شهرداری ها باید نسبت به بررسی داشتن پروانه ساخت این اماکن اقدام کنند.
وی اضافه کرد: در صورت نداشتن مجوز و پروانه ساخت باید پرونده این قبیل ساختمان های غیرمجاز در کمیسیون ماده ۱۰۰ مورد بررسی قرار گرفته و از ظرفیت این کمیسیون برای تخریب آنها استفاده شود.
قائم مقام رئیس کل دادگستری استان همدان تاکید کرد: باید مامن و سرپناه قاچاقچیان مواد مخدر را تخریب و امکان گردهم آمدن آنها برای این تخلف را سلب کرد.
حجت الاسلام احمدوند با بیان اینکه بسیاری از جوانان از عواقب جزایی خرید و فروش موادمخدر اطلاعی ندارند، گفت: کارشناسان پیشگیری از وقوع جرم باید با حضور در مدارس، آثار منفی خرید و فروش مواد مخدر و احتمال صدور حکم زندان و حتی حبس ابد را برای آنها بازگو کنند.
وی ادامه داد: باید از هر فرصت و اجتماعی از جمله حضور در جمع نمازگزاران، مساجد، حسینیه ها، مدارس، حضور در صدا و سیما و مصاحبه با نشریات و خبرگزاری ها اطلاع رسانی حقوقی لازم در زمینه جزای پیش بینی شده در زمینه تهیه و توزیع مواد مخدر بهره برد.
دبیر ستاد هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان نیز گفت: طبق دستور فرمانده انتظامی کشور طرح نوروزی مقابله با فروشندگان و خرده فروشان مواد مخدر با قدرت و قوت توسط کمیته مقابله با مواد مخدر صورت می گیرد.
حمزه عبدکوند افزود: کمیته حقوقی و قضایی نسبت به شناسایی اموال قاچاقچیان اقدام کرده و امسال تاکنون ۲۷ دستگاه وسیله نقلیه مروبوط به قاچاقچیان واگذار و ۴۶ دستگاه در حال واگذاری است.
وی ادامه داد: طرح یاریگران زندگی هم اینک در ۶۰ درصد مدارس استان همدان در حال اجرا است و علاوه بر تشکیل کانون یاریگران، با برگزاری ۳۵۰ کارگاه آموزشی، دوره ایی برای ۶۵ هزار دانش آموز، ۸۵ افراد صاحب نظر دانشگاه، طلاب و دانشجویان، ۵۵۰ داوطلب هلال احمر و ۲۵ هزار نفر در مساجد و ۱۰ هزار نفر از افراد زیر پوشش کمیته امداد این استان برگزار شد.
دبیر ستاد هماهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان همدان نتایج فعالیت های کمیته درمان و حمایت های اجتماعی ذیل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را ۱۵۰ مورد بازدید از مراکز ترک اعتیار، جریمه مراکز متخلف و لغو قرار داد برخی از این مراکز دانست و گفت: به یک هزار و ۲۰۰ معتاد در ۶ مرکز کاهش آسیب خدمات رسانی صورت گرفته است همچنین به ۴۵ هزار معتاد خدمات درمانی ارایه شده است،
عبدکوند بیان کرد: کمیته توسعه مشارکت های مردمی نیز نسبت به معرفی ۱۵۰ مددجو به نهادهای تسهیلات دهنده اقدام کرده است و تاکنون ۹۰ میلیارد ریال به این افراد تسهیلات با کارمزد چهار درصد پرداخت شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز گفت: ورود مواد مخدر جدید و نو پدید ، کاهش سن اعتیاد، افزایش گرایش نوجوانان و بانوان به اعتیاد از جمله دغدغه های اصلی به شمار می رود.
رضا طهماسبی بر ضرورت توجه به ابعاد جسمی، روانی معتاد بعد از درمان تاکید کرد و افزود: هم اینک ۱۴۴ مرکز ترک اعتیاد در این استان فعال است که باید با شکستن این انحصار شمار مراکز ترک اعتیاد را افزایش داد.
نظر شما