به گزارش ایرنا، خالد بنسلمان وزیر دفاع عربستان سعودی با انتشار پیامی در توئیتر نوشت که دو طرف درباره روابط راهبردی و راهکارهای تقویت مناسبات دفاعی میان ریاض و لندن تبادل نظر کردند. تحولات منطقهای و بینالمللی از دیگر موضوعاتی بود که وزرای دفاع دو کشور درباره آن بحث و رایزنی کردند.
در جریان این دیدار وزیر دفاع عربستان سند تمایل ریاض برای مشارکت در پروژه موسوم به « سامانه نبرد هوایی آینده » را امضا کرده است.
وی مدعی شد که این سامانه قابلیتهای دفاعی عربستان را «از طریق یک مشارکت جامع که شامل پروژههای تولید مشترک، تحقیق و توسعه برای سیستمهای هوایی آینده» است، تقویت میکند.
طرف انگلیسی تاکنون بیانیهای را درباره این سفر و جزئیات آن منتشر نکرده است.
سامانه نبرد هوایی آینده یک پروژه مشترک میان کشورهای فرانسه، آلمان و اسپانیا برای ساخت جنگنده نسل ششم است که در حدود سال ۲۰۴۰ معرفی خواهد شد. این پروژه البته محدود به این سه کشور نیست و در حال حاضر ایالات متحده، بریتانیا، آلمان، ژاپن و فرانسه در حال برنامهریزی برای ارائه نسل ششم جتهای جنگنده هستند که قرار است از دهه ۲۰۳۰ به بعد به پرواز درآیند.
سیر تکامل در نسل پنجم جنگندهها به این صورت بود که بر خلاف جنگندههای نسل ۴ از ویژگی پنهانکاری برخوردار بودند. از دیگر ویژگیهای نسل پنجم جنگندهها میتوان به سطح صاف، قابلیت جادهی بیشتر سلاح و حمل بیشتر سوخت در بدنه، رادار با خاصیت اسکن فعال و موتور بسیار قدرتمند برای سرعتهای فراصوت اشاره کرد.
اما به احتمال زیاد طول برد و توان حمل سلاحهای بیشتر و سنگینتر میتواند دو عامل اصلی برای ارائه جنگندههای نسل ششم باشد. شرکتهای هواپیماسازی اروپایی از تولید جنگندههای نسل پنجم امتناع کردهاند و به جای آن در تلاش برای ارائه نسل ششم هواپیما هستند.
انگلیس و عربستان از روابط نظامی دیرینهای برخوردار هستند و ریاض یکی از مشتریان پرسود برای شرکتهای تسلیحاتی در انگلیس بشمار میرود.
پویش مخالف تجارت سلاح انگلیس (CAAT) تخمین زده است که انگلیس از زمان آغاز جنگ در یمن، بالغ بر ۱۸ میلیارد پوند به ریاض سلاح فروخته است.
نظر شما