دکتر «مهرداد شریفی» معاون درمان این دانشگاه روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، تبلیغات در فضای مجازی در خصوص نمک دریا و سنگ نمک را فریبنده دانست و گفت: وجود فلزهای سنگین مانند سرب در این نمک ها موجب مسمومیت و بروز عوارض شدید می شود.
او افزود: در فضای مجازی تبلیغات ناآگاهانه گسترده ای درباره فواید و خواص درمانی نمک دریا و سنگ نمک منتشر می شود که این موضوع از نظر علمی رد شده و غیراستاندارد است.
کاهش اشتها، تهوع، یبوست، درد کلیوی و درد ناحیه شکم، سردرد، بیقراری و کاهش سطح هوشیاری از جمله نشانه های مسمومیت با سرب است که معاون درمان دانشگاه به آنها اشاره کرد.
شریفی تاکید کرد: نمک دریا و سنگ نمک میتواند عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارش، کبد، کلیه، ریه و سایر بافت های بدن ایجاد کند و منجر به مسمومیت به ویژه در گروه های سنی کودکان، سالمندان و مادران باردار شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: مصرف هرگونه نمک به غیر از نمک های بهداشتی، موجب به خطر افتادن سلامتی افراد می شود.
نمک دریا دارای میزان کم ید یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند. استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی بوده، است و نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض جبران ناپذیری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کر و لالی مادرزادی و کاهش بهره هوشی همراه است.
نظر شما