به گزارش ایرنا، رسیدگی و برطرف کردن مشکلات برزمین مانده و تنگناهای مختلف از جمله مهمترین رویکردهای سفرهای استانی رئیس جمهور و دولت سیزدهم به نقاط مختلف و دورافتاده و محروم کشور است و در این بین تزریق اعتبارات مناسب برای تکمیل طرحهای آبرسانی در استان خشکی مانند بوشهر از جمله ضرورتهایی بود که از نگاه دولت پنهان نماند.
میانگین ۲۵۵ میلی متری بارش سالانه استان بوشهر درحالی است که در چهار دهه آماری، آسمان این استان تنها در ۱۰ سال بیش از ۳۰۰ میلی متر باریده و ۳۰ سال نیز بارندگی آن در حد میانگین و یا پائینتر از آن به ثبت رسیده است، طوریکه بررسیها نشان میدهد در این مدت ۵۰ تا ۶۰ درصد بارندگیها پائینتر از میانگین، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد در حد میانگین و تنها ۲۵ تا ۳۰ درصد بارشها بیش از میانگین بوده است که آن هم در صورتی ترسالی به شمار میرود که پراکندگی بارشها مناسب باشد.
با نگاهی خوشبینانه ۷۰ درصد سالهای آبی استان بوشهر در حد و زیر میانگین و کمتر از ۳۰ درصد بالای میانگین هستند؛ نکتهای که اقلیم استان بخوبی نشان میدهد این است که بیشتر با سالهای خشک روبرو هستیم و باید در مقابل این واقعیت طبیعی از منابع موجود استفاده بهینهتری شود.
در کنار بارشهای کم سالهای گذشته دمای استان نیز افزایش یافته به نحوی که آمار و ارقام حاصل از ایستگاههای هواشناسی نشان میدهد دمای این استان نسبت به بلند مدت (۳۰ سال گذشته) از ۲۴.۵ به ۲۶.۱ معادل ۱.۶ درجه افزایش یافته و در این شرایط دمایی، تبخیر نیز بیشتر میشود.
برای گذر از این شرایط شکننده بویژه در استان بوشهر که در انتهای حوضه آبریز قرار دارد و به خلیج فارس میریزد اجرای برخی طرحهای سازهای ساختی از جمله سدها که موجب افزایش ظرفیت ذخیره سازی روانابها و سایر طرحهای آبرسانی به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیربه شمار میرود.
رهاورد ششمین سفر استانی رئیس جمهور و هیات دولت سیزدهم به استان بوشهر هشت مصوبه با ۶۸۳میلیارد تومان اعتبار برای کاهش مشکلات و پیامدهای کم آبی و خشکسالی در این استان است.
نظر شما