۱۰ اسفند ۱۴۰۱، ۱۸:۱۸
کد خبرنگار: 2237
کد خبر: 85044764
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بهره گیری از تمامی ظرفیتها در تامین و مدیریت آب رزاعی موثر است

رشت _ ایرنا _ استاندار گیلان با اشاره به خشکسالی و کاهش بارش ها و در نتیجه افت ذخیره سد سفیدرود به‌عنوان اصلی ترین تامین کننده آب کشاورزی استان گفت: انسجام و بهره گیری از تمامی ظرفیت ها در تامین و مدیریت آب رزاعی موثر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله عباسی عصر چهارشنبه در جلسه شورای حفاظت منابع آب استان افزود: باید با استفاده از پیش بینی هواشناسی و تجارب گذشته به ویژه سال قبل نقاط ضعف را شناسایی کرده تا بتوانیم بر مشکلات ناشی از خشکسالی فائق آییم.

وی با اشاره به تاثیر انسجام ، همدلی و هماهنگی دستگاه های متولی در مدیریت آب کشاورزی استان اظهار داشت: امسال نیز با تعامل و انسجام و استفاده بهینه از ظرفیت های داخلی استان و همکاری کشاورزان امید است مدیریت اب به خوبی انجام برسد.

وی با اشاره به ضرورت لایروبی استخرها و شبکه های دیگر آب استان تصریح کرد: باید از آنچه که در اختیار داریم همچون آب بندان ها ، استخرها و چاه ها با محاسبه دقیق نیاز و ظرفیت آن ها به‌خوبی‌بهره گریم.

استاندار گیلان همچنین بر ضرورت استفاده از دانش روز و فناوری همچون استفاده از ارقام پر محصول برنج و کود پتاس که نیازمند منابع آبی کمتری است، تاکید و بیان کرد: طی سال گذشته از همکاری جهاد کشاورزی و آب منطقه ای نتیجه خوبی حاصل شد و الان‌باید پیش بینی های لازم صورت گیرد و دستگاه هایی که نیاز به تعمیر واقدامات اولیه لازم برای امادگی دارند، تعمیرات شان انجام شود.

اطلاع رسانی فراگیر و گسترده به کشاورزان انجام شود

استاندار گیلان با اشاره به تحت پوشش قرار داشتن ۱۷۱ هزار هکتار از ۲۳۸ هزار هکتار زمین شالیزاری استان در شبکه سد سفید رود گفت: بارش های امسال در حوضه سد سفیدرود نسبت به پارسال کمتر است اما ما منتظر بارش در بالادست نماندیم و تلاش کردیم از تمامی ظرفیت های داخلی استان برای تامین آب کشاورزی پیش رو بهره بگیریم .

عباسی تصریح کرد: از مدت ها قبل جهاد کشاورزی و آب منطقه ای، استخرها، نهرها و ساختن سردهنه ها ولایروبی ۹ هزار هکتار آب بندان ها انجام شود را شروع کرده و برای سال زراعی پیش رو آماده شدند.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت بیمه کردن محصولات کشاورزی از بانک ها بویژه بانک کشاورزی خواست تسهیلات لازم را در اختیار کشاورزان قرار دهند ؛ ضمن اینکه سایر امکانات را همچون کود بویژه پتاس را به موقع با قیمت دولتی در اختیار کشاورزان برنج‌کار قرار دهند

استاندار گیلان با بیان اینکه باید اطلاع رسانی به کشاورزان به صورت فراگیر و گسترده توسط فرمانداران ، بخشداران ، مسئولان و متولیان محلی انجام شود از کشاورزان خواست تا تقویم زراعی در مواردی همچون زمان آبیاری ، کشت و شخم زمستانی و نشاء توجه کنند و مانند سال گذشته همکاری های لازم را انجام دهند تا بتوانیم هم در آینده محصول بهتری را برداشت کرده و هم کشاورزان مجبور به تحمل زحمت بیشتر نشوند.

نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به اینکه اهتمام داریم تا با تجهیزات امکانات همچون ایستگاه های پمپاژ و موتور پمپ هایی که باید تجهیز شود به استفاده بهینه از ظرفیت های آبی استان کمک کنیم ، خاطر نشان کرد: به همه مدیران اعلام کردیم که باید برای رسیدن به محصولات و تولیدات بیشتر و کاهش زحمات کشاورزان آمادگی لازم را داشته باشیم.

در پایان این جلسه لوح تقدیر علی اکبر محرابیان وزیر نیرو به اسدالله عباسی استاندار گیلان بواسطه حسن مدیریت در تبیین جایگاه استراتژیک مدیریت بهینه منابع آب استان از طر یق شناسایی به موقع مسئله بحران آب ، تشکیل قرارگاه جهادی به منظور آبرسانی به موقع به اراضی شالیزاری استان علیرغم خشکسالی بی سابقه در ۲۰ سال گذشته که امنیت غذایی کشور را فراهم کرده توسط دکتر هاشمی رئیس حوضه آبریز اترک و سفیدرود تقدیم شد.

همچنین از زحمات وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان و مهران محمد حسن زاده مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری و زهکشی استان در خصوص مدیریت منابع آب در سال زراعی گذشته قدردانی شد.

به گزارش ایرنا سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند.

این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش ها و مصارف مختلف می باشد که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.

سد سفید رود از شرایط بارشی و منابع آبی استان‌های زنجان، قزوین، کردستان، اردبیل، البرز و آذربایجان شرقی تاثیر می‌پذیرد.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha