مخبر: شرکت‌های دانش‌بنیان میانبری به آینده درخشان کشور هستند

تهران- ایرنا- معاون اول رئیس جمهور، شرکت‌های دانش‌بنیان را برای توسعه و پیشرفت کشور، راهی میانبر به آینده درخشان دانست و اعلام کرد: برنامه دانش‌بنیانی‌شدن دستگاه‌های دولتی طبق یک زمان‌بندی مشخص در حال اجرا است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «محمد مخبر» روز سه‌شنبه با حضور در مجتمع صنایع دانش‌بنیان کسا، از نزدیک در جریان چگونگی روند کاری و فعالیت زیست‌بوم مدیریت علم و فناوری این مجتمع دانش‌بنیان شامل مرکز کاشف، مرکز نوآوری شروع و مرکز رشد شهید حسین پور و همچنین دستاوردهای آن در حوزه های الکترونیک، مدیریت بحران، هوافضا، پیشرانش، نفت، انرژی و تولیدی و صنعتی قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور پس از این بازدید در جمع مدیران، اعضا و نخبگان علمی این مجتمع، پیشرفت و توسعه کشور در کمترین زمان با بیشترین بهره وری را در گروی تکیه کردن و میدان دادن به جوانان تحصیلکرده در شرکت‌های دانش‌بنیان برشمرد و تأکید کرد: آینده‌پژوهی و نیازسنجی دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف کشور از مهمترین وظایف و مأموریت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان است.

مخبر ادامه داد: یک شرکت دانش‌بنیان زمانی موفق است که بتواند علاوه بر شناخت نیازهای موجود، آینده پژوهی در حوزه های مختلف صنعتی، معدنی و اقتصادی را در دستور کار قرار دهد. در همین زمینه دولت سیزدهم برنامه دارد تا با محور معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و وزارتخانه های مربوطه نیازهای کشور در بخش های مختلف احصا شود و در اختیار پردیس ها، مراکز رشد و گروه های تحقیقاتی قرار گیرد و پس از آن زیست بوم های علم و فناوری در کشور با شناخت دقیق از نیازهای این بخش ها، راهکارهای حل مسأله به آنان را ارائه کنند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه سرمایه نیروی انسانی ایرانی قابل محاسبه و قیاس با هیچ امکان مادی در کشور نیست، افزود: با کمک جوانان خلاق و فعال می توان سرمایه های فراوان مالی و مادی برای کشور فراهم‌آورد به همین دلیل نیروی انسانی بویژه تحصیلکرده نقش منحصر به فردی در توسعه آینده کشور دارد.

مخبر خاطر نشان کرد: دولت سیزدهم خود را موظف می داند به شرکت های دانش بنیان کمک نماید تا میزان خطرپذیری این شرکت ها به ویژه مراکز علمی نوپا کاهش یابد و در همین راستا باید سرمایه گذاری بزرگی در زمینه رشد نیروی انسانی در کشور حتی پیش از ورود به دانشگاه ها داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان اولویت اول برای حضور مقتدرانه و با عزت نظام جمهوری اسلامی در جهان هستند، به برخی کاستی‌های کشور در سالیان گذشته در حوزه‌های صنعتی و معدنی اشاره و تصریح کرد: مؤلفه اقتدار جز با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در آینده کشور دست‌یافتنی نخواهد بود و باید با تکیه بر حوزه‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دیجیتال کشور را به پیشرفت برساند. طبق دستورات مقام معظم رهبری شرکت‌های دانش‌بنیان در بحث توسعه و پیشرفت یک میانبر به آینده درخشان هستند.

مخبر همچنین بر ضرورت توجیه اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و افزود: در بخش صنعتی ایجاد حاشیه سود در کمترین زمان و با بالاترین توجیه اقتصادی بستگی به حضور یک شرکت دانش‌بنیان دارد؛ چرا که نیروهای جوان می توانند با پذیرش خطرها و نیازسنجی، مشکلات را در اسرع وقت حل کنند.

وی خاطر نشان کرد: در سال‌های گذشته به مسأله مهم بهره وری در کشور توجه اساسی نشده که در این زمینه دانش مناسب، فناوری روز دنیا و تجهیزات به روز مورد نیاز است و این مهم جز با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان محقق نمی شود.

معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: با بازدید از مجتمع‌های اینچنینی می توان محصول مقاومت و سرمایه نیروی انسانی در جمهوری اسلامی را به وضوح مشاهده کرد که دولت باید ضمن حمایت و پشتیبانی، این شرکت‌ها را به صنایع وصل کند که در همین زمینه دولت با محوریت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه دانش‌بنیانی شدن هر دستگاه دولتی را طبق یک زمان‌بندی مشخص در حال اجرا دارد.

«مجتمع صنایع دانش‌بنیان کسا» در ۱۵ سال گذشته با توجه به شناخت دقیق وضعیت علم و فناوری در کشور و تهیه مدل های مناسب با زیست‌بوم مدیریت علم و فناوری مشغول فعالیت است؛ حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا از طریق واگذاری کار در فرایند رشد و توسعه نخبگان، خطرپذیری در انجام پروژه‌ها تا رسیدن به مرحله یک شرکت دانش‌بنیان نوپا، رهاسازی در بازار و در نهایت بهره‌گیری از این شرکت‌های توسعه‌یافته به‌عنوان راهبر و پیشران واحدهای فناور از جمله راهبردهای اصلی در مدل فعالیت زیست‌بوم علم و فناوری کسا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha