کنتورهای هوشمند برق، منابع آب را در تابستان مدیریت می کنند

قم- ایرنا- مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر، مدیریت منابع آب با استفاده از کنتورهای هوشمند برق را از جمله اهداف هوشمندسازی برشمرد و افزود: در حوزه کشاورزی نخستین هدف ما در کنار مدیریت انرژی در پیک بار تابستان، مدیریت منابع آب توسط کنتورهای هوشمند است.

به گزارش ایرنا، حامد احمدی عصر امروز در جلسه‌ای با حضور مسوولان شرکت توزیع نیروی برق، افزود: هوشمندسازی لزوما به‌منظور قطع برق مشترک در زمان کمبود نیست، بلکه برنامه ما برای هوشمندسازی شبکه بسیار کلان‌تر و فراتر از این موضوع است.

وی به برنامه‌های توانیر در کنترل‌پذیری بخش‌های اداری، صنعتی، خانگی و تجاری پرداخت و اضافه کرد: انتظار داریم شرکت توزیع استان قم یکی از شرکت‌های شاخص در حوزه کنترل‌پذیری باشد.

وی با اشاره به کلان‌شهر بودن قم، گفت: این ظرفیت، تمرکز در برنامه‌های مدیریتی را افزایش می‌دهد و کمک شایانی به عملیاتی کردن برنامه می‌کند.

احمدی نزدیکی به تهران را دیگر ظرفیت استان قم برشمرد و افزود: بر همین اساس، این امکان برای شرکت توانیر وجود دارد پایلوت برخی از برنامه‌های جدید خود را در شرکت توزیع استان قم قرار دهد.

وی، وجود ۴۰۰ هزار مشترک در بافت فرسوده استان را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: این موضوع به نگرش و فکر جدید نیاز دارد، زیرا مدیریت بافت فرسوده بسیار سخت است و برای رفع این مشکل باید تلاش دوچندان صورت گیرد.

۷۰ نقطه دیگر به نقاط قابل‌کنترل از راه دور در قم اضافه می‌شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این شرکت در بحث مدیریت مصرف، گفت: با هم‌افزایی همه همکاران و با رعایت برنامه‌های ابلاغی توانیر و توجه به سیاست‌های استان توانستیم با غلبه بر مشکلات از تابستان گرم قم عبور کرده و در این حوزه مدیریت مصرف رتبه خوبی کسب کنیم.

یوسف صادقی با اشاره به برنامه‌های شرکت توزیع نیروی برق قم در خصوص کنترل‌پذیری ادارات، افزود: در همین راستا جلساتی با معاونت توسعه منابع استانداری برگزار کردیم تا بتوانیم در این زمینه گام‌های بلندی برداریم.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه دیسپاچینگ، ادامه داد: با توجه به اقداماتی که صورت گرفته ۷۰ نقطه دیگر به نقاط قابل‌کنترل از راه دور ما اضافه خواهد شد که امیدواریم هر چه زودتر در این زمینه به شرایط مطلوب دست پیدا کنیم.

۷۹.۸ درصد مشترکین برق استان قم خانگی هستند

معاون برنامه‌ریزی شرکت توزیع نیروی برق قم نیز در این جلسه به تشریح وضعیت شبکه و تاسیسات برق قم پرداخت و گفت: شرکت توزیع نیروی برق قم با هشت هزار و ۲۶۷ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط و بیش از هشت هزار و ۲۴۶ دستگاه ترانسفورماتور توزیع با ظرفیت یک هزار و ۹۱۷ مگاولت آمپر به ۶۱۴ هزار مشترک خدمت‌رسانی می‌کند.

حمید دهنوی با اشاره به وجود ۲۲ پست ۶۳ کیلوولت و ۶ پست ۲۳۰ کیلوولت در استان قم، افزود: ۷۹.۸ درصد مشترکین استان خانگی هستند که ۴۰ درصد مصارف برق را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان این‌که ۱.۲ مشترکین استان را مشترکین صنعتی با ۲۶ درصد مصارف برق را تشکیل می‌دهند، اضافه کرد: ۰/۷ درصد مشترکین استان را نیز مشترکین کشاورزی با بیش از ۱۲.۷ درصد به خود اختصاص داده‌اند.

وی در ادامه به اقدامات انجام شده در سال جاری پرداخت و گفت: احداث ۱۱۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط، نصب یک هزار و ۸۴۰ دستگاه چراغ روشنایی معابر، افزایش ۲۶۰ دستگاه ترانس عمومی با ظرفیت ۵۵ مگاولت آمپر و جذب ۱۰ هزار و ۲۷۲ مشترک جدید از جمله این اقدامات است.

معاون برنامه‌ریزی شرکت توزیع نیروی برق قم همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص کاهش تلفات، احداث فیدرهای ۲۰ کیلوولت جدید، تبدیل سیم مسی به کابل خودنگهدار، شاخه زنی در سطح مناطق، تعویض کنتورهای معیوب، شناسایی و رفع انشعاب‌های غیرمجاز، ترموگرافی جهت شناسایی اتصالات سست و رفع آن‌ها و تعدیل بار ترانسفورماتورهای پربار را از جمله این اقدامات برشمرد.

وی به تبیین برخی از موفقیت‌های شرکت توزیع نیروی قم در یک‌ساله گذشته پرداخت و گفت: کسب رتبه اول در ارائه خدمات الکترونیک در استان، کسب رتبه برتر در امنیت فناوری اطلاعات و خدمات الکترونیک در استان و کسب رتبه عالی در طراحی قبض جدید در صنعت توزیع برق کشور از جمله این موفقیت‌ها است.

۲۷۰ نقطه رویت پذیر و ۵۱ نقطه کنترل‌پذیر در شبکه برق قم داریم

معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ توزیع برق قم نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه راه‌اندازی و توسعه سیستم اتوماسیون شبکه توزیع استان قم، گفت: تشکیل کمیته عالی اتوماسیون و تجهیزات در سطح شرکت، راه‌اندازی سامانه اسکادا، راه‌اندازی شبکه APN و انعقاد قرارداد سالانه سرویس نگهداری و بازدید دوره تجهیزات اتوماسیون از جمله اقداماتی است که در این زمینه انجام شده است.

محمد ارجمندزاده با بیان این‌که در بحث اتوماسیون، دستورالعمل‌ها، فرآیندها و اقدامات لازم در حوزه مستندسازی انجام شد، خاطرنشان کرد: جداسازی IT و OT و ایزولاسیون شبکه اتوماسیون از شبکه داخلی به‌صورت کامل یکی از پروژه‌های اساسی در حوزه اتوماسیون شبکه بوده که به‌صورت پایلوت صنعت برق و با تصویب و نظارت شرکت توانیر و پژوهشگاه نیرو در شرکت توزیع برق قم به انجام رسیده است.

وی با بیان اینکه طی اقدامات انجام شده در ۳ سال گذشته در حال حاضر ۲۷۰ نقطه رویت پذیر و ۵۱ نقطه کنترل‌پذیر در شبکه داریم، افزود: نصب و راه‌اندازی ۱۲ دستگاه سکشنالایزر اتوماسیون در سطح شبکه اسکادا در سال جاری، بهینه‌سازی اتوماسیون برخی از مراکز حساس، خرید ۳۵ دستگاه کلید هوایی اتوماسیون ، خرید تابلوی RTU برای۲۰ دستگاه سکسیونر موجود از جمله برنامه‌های توسعه‌ای شبکه توزیع نیروی بر قم در حوزه شبکه اتوماسیون است.

در ادامه این جلسه، با حکم یوسف صادقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق قم، «محمد محمودی قم زاد» به‌عنوان سرپرست دفتر مدیریت مصرف و «داود سلیمانیان» به‌عنوان سرپرست امور مهندسی این شرکت معرفی و منصوب شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha