به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایرنا، سیدعزتالله ضرغامی در بیستمین همایش سالانه باستانشناسی در موزه ملی، اظهار داشت: باستانشناسی علم، دانش و فرهنگ و هنر است. ترکیبی از مهمترین موضوعات و توانمندی بشری است. ۱۰ سال قبل در نشستی که در مشهد برگزار شد با عنوان بزرگداشت شیخ بهایی، مهمترین ویژگی شیخ بهایی را در علوم مادی و به عنوان یک شخصیت بینرشتهای توضیح دادم که بعداً معلوم شد شخصیت او در این حوزه چقدر مورد غفلت واقع شده است. باستانشناسی هم علم چندحوزهای است.
وی گفت: باستانشناسان پیونددهنده تاریخ و ارزشهای بشری هستند زمانی وقتی درباره غفلت از معماری در بعد از انقلاب سخن گفتم، خیلی حمله شد که چرا گفتم «بعد از انقلاب به معماری بیتوجهی شد» ما باید با صراحت و بدون لکنتزبان در این باره صحبت کنیم. مالکیت، پول و بساز و بفروشی باعث شد از یک وجب جا استفاده کنند، برای اینکه اندکی پول بیشتر کسب کنند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به سفر یک روزه به بغداد برای حضور در اجلاس کشورهای صاحب تمدن اشاره کرد. این نشست در سال آینده در ایران برگزار می شود البته غرب با توجه به نگاه برتریجویی که دارد، آن را در تعاملات خود اعمال میکند و چیزهایی را نادیده میگیرد.
وی سپس به سفر نیوریوک و بازدید از موزه متروپولیتن اشاره کرد و افزود: بخش بزرگی از این موزه درباره ایران است، یک راوی باسوادی هم داشت که دو ساعتی آنجا بودم. در یک بخش موزه نقشههای بزرگ از ایران، طبیعت و جغرافیای ایران را نشان میداد. در این نقشهها خلیج فارس را با خط بزرگ نوشته بود. اوج بحث کشورهای حاشیه خلیج فارس بود. کسی که روایت میکرد جلوی کلمه «Persian» ایستاده بود و مانع از فیلمبرداری شد. آنها تاریخ را به نمایش گذاشتهاند، اما آن را بازگو نمیکنند. در برخی از فیلمهای هالیوود هم با حساب و کتاب عمل کردهاند که تمدن و تاریخ ما را منحط اعلام کنند.
ضرغامی با اشاره به منابع محدود و کمیاب میراثفرهنگی ناملموس، اظهار داشت: در این باره بسیار تاسف میخورم. بیش از سه هزار اثر ثبت شده داریم اما بعضی از اینها حتی یک صفحه مطلب ندارند. الان مدتی است تیمی را تعیین کردهام راجع به چند موضوع مهم به من اطلاعات دهند. چند روز پیش وزیر ورزش، که متاسفانه الان در آیسییو هستند، یک ربع درباره ویژگیهای «چوگان»، سبک زندگی و رفتار اطلاعات دقیق و عالی داد که اصلا نمیدانستم.
نظر شما