به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، مسعود حبیبی امروز (یکشنبه) در نشست خبری نخستین کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی اظهار داشت: این کنگره که در روزهای چهارشنبه ۱۰ و ۱۱ اسفندماه برگزار می شود دارای محورهای ۶ گانه «دوری از دخانیات و الکل»، «تغذیه سالم»، «افزایش فعالیت بدنی»، «برقراری و تداوم روابط اجتماعی»، «مدیریت استرس» و «بهبود خواب» است.
وی افزود: پزشکی مبتنی بر سبک زندگی (Lifestyle Medicine) که حوزه جدیدی در پزشکی جهان محسوب میشود، بسیاری از بیماریهای مزمن و هزینههای گزافی که برای نظام سلامت در پی دارند را نتیجه تغییر در الگوهای سبک زندگی میداند. جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران افتخار آن را دارد که با دعوت از اساتید برجسته دانشگاهها نخستین برگزار کننده این رویداد علمی و پژوهشی در کشور باشد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تصریح کرد: گروه پژوهشی پزشکی مبتنی بر سبک زندگی سالم تصمیم دارد در راستای ترویج سبک زندگی سالم با هدف ابتلای کمتر افراد به بیماریهای غیرواگیر، کاهش بار بیماری و هزینههای اقتصادی ناشی از این نوع بیماریها که ارتباط تنگاتنگی با سبک زندگی افراد دارند، نخستین کنگره "سبک زندگی سالم را برگزار کند.
ضرورت انجام ۶ راهکار برای داشتن سبک زندگی سالم
محسن فاتح معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران هم در این نشست اظهار داشت: این کنگره توسط پژوهشکده فناوریهای نوین زخم و ترمیم بافت (یارا) برگزار می شود، در این پژوهشکده در حوزه درمان و مطالعات پایه و بالینی آسیب های بافت و زخم فعالیت هایی انجام می شود.
وی افزود: در این حوزه به بحث مبانی و موضوعاتی از قبیل پیشگیری از ابتلا به اختلالاتی که در نهایت منجر به آسیب های جسمانی می شود، ورود پیدا کرده ایم.
معاون پژوهش و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در این کنگره نیز در نظر داریم با فرهنگ سازی در مسایلی که سبک زندگی را تغییر می دهد پنل هایی را ارایه دهیم تا رفتارهای افراد جامعه تغییر پیدا کند، یادآور شد: این رفتارها باید به شهروندان جامعه آموزش داده شود اما آموزش به تنهایی کافی نیست و باید به دانش و باور نیز تبدیل شود.
فاتح خاطرنشان کرد: تاکنون برنامه های زیادی برای تغییر سبک زندگی در کشور اجرا شده است اما اجرای برنامه جامع و این چنینی ضرورت داشت.
سبک زندگی را باید تغییر دهیم
در ادامه این نشست حسین یاری معاون فرهنگی مرکز جامع ترمیم زخم و بافت گفت: در گذشته مرگ و میرها در برهه هایی بر اثر عفونت بود اما در حال حاضر عامل اصلی بیماری ها مربوط به ابتلای افراد به بیماری های غیرواگیردار از قبیل سرطان، سکته قلبی، بیماری های تنفسی است از این رو باید سبک زندگی را تغییر دهیم.
وی افزود: هم اکنون برای داشتن سبک زندگی سالم انجام ۶ راهکار"تغذیه سالم"،"فعالیت جسمانی"،"خواب کافی"،"عدم سو مصرف مواد"،"اصلاح روابط بین فردی" و " دوری از استرس و تنش" ضروری است.
معاون فرهنگی مرکز جامع ترمیم زخم و بافت همچنین اظهارداشت: در حال حاضر در این حیطه کارهایی زیادی انجام شده اما هم افزایی و شبکه ای از دانش ایجاد نشده است. جهاد دانشگاهی مرکز یارا در نظر دارد این پیوند و شبکه را برقرار کند.
حضور نمایندگان سازمان جهانی بهداشت، صندوق ملل متحد در ایران در کنگره نخستین کنگره سبک زندگی سالم
دبیر اجرایی نخستین کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی نیز با اعلام خبر برگزاری این رویداد علمی و پژوهشی در سالن آمفی تئاتر اصلی ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر اهمیت مقوله سبک زندگی در دنیای مدرن تاکید کرد.
مریم صداقت گفت: امروزه بسیاری از مشکلات در حوزه پزشکی براساس تغییر در الگوهای سبک زندگی به وجود آمده است که هزینههای زیادی را بهویژه در حوزه سلامت تحمیل کرده است.
وی توضیح داد: این مبحث جدید ۶ محور مهم «تغذیه سالم»، «فعالیت جسمانی»، «خواب مناسب»، «عدم استفاده از دخانیات و الکل»، «مدیریت استرس» و «روابط اجتماعی سالم» را دنبال میکند و معتقد است بسیاری از مشکلات و بیماریهایی که بار اقتصادی سنگینی بر جامعه و نظام سلامت تحمیل میکنند، از جمله بیماریهای غیرواگیر به شمار میروند و به خاطر نامناسب بودن سبک زندگی یعنی تغذیه نامناسب، نداشتن فعالیتهای کافی، قرار گرفتن در معرض استرسهای زیاد، از دست رفتن روابط اجتماعی سالم و... به وجود میآیند.
دبیر اجرایی نخستین کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی افزود: پزشکی مبتنی بر سبک زندگی به عنوان یک مقوله جدید پزشکی با سادهترین و در دسترسترین ابزارها بهدنبال تغییر نگاهها از درمان به سوی پیشگیری است. در همین راستا جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به پشتوانه فعالیتهای علمی و پژوهشی گروه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی برگزار کننده اولین در حوزه پزشکی مبتنی بر سبک زندگی در کشور است.
صداقت با بیان اینکه این رویداد در روزهای دهم و یازدهم اسفندماه در محل آمفیتئاتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران (واقع در خیابان قدس) برگزار می شود، گفت: در افتتاحیه کنگره نماینده سازمان جهانی بهداشت، صندوق ملل متحد در جمهوری اسلامی و نمایندگانی از دفاتر ذیربط در معاونت بهداشت وزارت بهداشت حضور می یابند.
وی در ادامه با تشریح جزییات برنامههای نخستین کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی گفت: در نخستین نشست از کنگره سبک زندگی و فعالیتهای بدنی متخصصان از حوزههای پزشکی- ورزشی، تربیت بدنی، فیزیوتراپی و فیزیک پزشکی هستیم و پس از آن پنل سبک زندگی و بیماریهای غیرواگیر برگزار می شود.
عضو هیات علمی گروه پژوهشی پزشکی مبتنی بر سبک زندگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران همچنین اظهارداشت: در نشست دوم سبک زندگی و فعالیتهای بدنی سخنرانهای مختلف به بیان یافتههای خود در این زمینه می پردازند و در نشست سوم با سخنرانیهایی از خارج از کشور سبک زندگی و فعالیتهای نوین مورد بحث قرار خواهند گرفت.
صداقت تصریح کرد: نشستهای اول و دوم روز پنج شنبه به سبک زندگی و سلامت روان اختصاص دارد و متخصصان در خصوص تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات روانی از طریق بهبود سبک زندگی سخنرانی می کنند.
وی افزود: همچنین پنلی با همکاری انجمن روانشناسی با عنوان «سبک زندگی سالم مبتنی بر واقعیت های زندگی» برگزار می شود، ذدرنشست دیگری نیز که با موضوع سبک زندگی و تغذیه برگزار میشود، اساتیدی از دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و انجمن دیابت به سخنرانی خواهند پرداخت. در این بخش همچنین پنلی با عنوان «نقش فرد و محیط غذایی در سبک زندگی و انتخابهای سالم» برگزار می شود.
دبیر کنگره پزشکی مبتنی بر سبک زندگی با بیان اینکه فرآیند انتخاب سخنرانیهای این کنگره انجام شده است، گفت: «مهلت ارسال مقالات به پایان رسیده است و هیات داوران پس از دریافت و داوری مقالات، تعدادی از آنها را برای ارائه به صورت پوستر و تعدادی را نیز برای سخنرانی انتخاب کردهاند.
به گزارش ایرنا،نخستین کنگره سبک زندگی سالم ۱۰ تا ۱۱ اسفندماه جاری با هدف معرفی و بررسی جدیدترین دستاوردهای علمی و پژوهشی در زمینه سبک زندگی سالم، به همراه تخصیص امتیاز بازآموزی برگزار می شود.
نظر شما