علی مشایخی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به اینکه در راستای به روز رسانی رشته های آموزشی، مرکز نوآوری مهارت بنیان در تبریز ایجاد شده است، گفت: رشته های خلاق و نواور از جمله انرژی های خورشیدی، بادی، سیستم هوشمند ساختمان، اینترنت اشیا و مدیریت منابع آب در استان آموزش داده می شود.
وی از جذب حرفه آموز خارجی در مراکز فنی و حرفه ای استان خبر داد و گفت: مهارت آموزانی از کشور روسیه و چند کشور همسایه در رشته های تعمیر و نگهداری موتورهای دیزلی، تعمیر تلفن همراه، صنایع غذایی و طلا و جواهرسازی آموزش می بینند.
مهارت آموزی و به آموزی را بهترین راه اشتغال آفرینی اعلام و خاطرنشان کرد: در مجموع ۲۱۰ رشته فنی و مهارتی در بیش از ۸۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و خصوصی استان آموزش داده می شود.
وی با بیان اینکه بیش از یک هزار و ۱۰۰ مربی در بخش دولتی و خصوصی، مهارت های فنی و حرفه ای را به حرفه آموزان آموزش می دهند، گفت: امسال پنج میلیون و ۴۷۰ هزار نفر ساعت برای ۳۶ هزار نفر در این مراکز ارایه شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی با تاکید بر ارتقای کیفیت آموزشی و استانداردهای آموزشی مطابق با استانداردهای روز دنیا به دلیل بین المللی بودن گواهینامه صادره، اظهار کرد: آزمون های ما با دقت انجام می شود ضمن اینکه دوره های آموزشی نیز بازنگری شده و رشته ها و تجهیزات منسوخ شده آموزش داده نمی شود.
مشایخی آزمون های اخذ شده را شامل ۲ مرحله آنلاین بخش نظری و آزمون عملی حضور در کارگاه دانست و افزود: بانک سوال و تنوع و تازگی سوالات ذغدغه ما است اما با کمال تاسف مافیای پشت پرده برخی آموزشگاه های آزاد مانع از طرح سوال جدید است.
وی خاطرنشان کرد: موضوع آزمون خط قرمز ما است تا به سمت کیفیت مطلوب دوره ها و قابل بازده بودن آنها گام برداریم که با افزایش پروژه و بانک سوال به دنبال تحقق این امر هستیم.
تبریز میزبان مسابقات ملی مهارت
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی از برگزاری بیستمین المپیاد ملی مهارت به میزبانی تبریز در ۶ رشته تراش سی.ان.سی، فرز سی.ان.سی، تهویه و تبرید، طلا و جواهرسازی، آجرچینی و کاشیکاری در اسفند ماه امسال خبر داد و گفت: هدف از برگزاری المپیاد، شناسایی، استعدادیابی و معرفی نخبگان زیر ۲۱ سال است.
مشایخی ادامه داد: مسابقات مهارتی همه ساله در ایران و با حضور جوانان زیر ۲۱ سال دارای مهارت در سه مرحله شهرستانی، استانی و کشوری انجام می شود و مدال آوران کشوری به رقابتهای جهانی راه می یابند.
وی تعداد شرکت کنندگان در این دوره را ۱۵۰ نفر اعلام کرد و گفت: ۶ نفر اول و دوم هر رشته به اردوی آمادگی تیم ملی دعوت می شوند که به مسابقات لیون فرانسه در ژانویه ۲۰۲۴ اعزام می شوند.
مشایخی با اشاره به اهمیت مباحث آموزشی در حوزه مهارت آموزی خاطرنشان کرد: ماموریت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای، تربیت نیروی کار ماهر، تدوین استاندارد های آموزش شایستگی و ارزشیابی، سنجش صلاحیت حرفه ای و صدور گواهینامه مهارت و پروانه مهارت فنی و آموزش و مهارت آموزی توسط دو بخش دولتی و غیر دولتی می باشد.
وی، با اشاره به گروه های هدف مهارت آموزی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای اظهار کرد: کارجویان، شاغلان بنگاه های اقتصادی، اتحادیه ها، اصناف، دانش آموزان، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها، روستائیان و عشایر ساکنان مناطق محروم، مرزی و سکونتگاههای غیررسمی، سربازان، زندانیان، مربیان دولتی و و غیر دولتی و افراد دارای معلولیت، معتادان بهبود یافته، آسیب دیدگان اجتماعی، زنان خانه دار، گروه های در معرض آسیب (زنان بی سرپرست و بد سرپرست،کودکان کار) و پناهندگان از آموزش های فنی و حرفه ای بهره مند می شوند.
مشایخی با اشاره به این که آذربایجان شرقی در تراز اول حوزه صنعت کشور قرار دارد، اظهار کرد: از مدیران بخش های دولتی و بنگاههای اقتصادی آذربایجان شرقی انتظار می رود با تشکیل مجمع خیران مهارتی، اجرای طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی و مسابقات ملی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور را در امر اشاعه آموزش های مهارتی یاری کنند.
۵۸ درصد آموزشهای مهارتی منجر به اشتغال میشود
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجانشرقی با بیان اینکه ۵۸ درصد آموزشهای مهارتی این سازمان در استان منجر به اشتغال میشود، گفت: از این میزان ۳۰ درصد به پایداری قطعی اشتغال میرسد.
مشایخی با اشاره به تاثیر آموزش های مهارتی این سازمان بر اشتغال جوانان اظهار کرد: یکی از مهم ترین رسالت های مجموعه آموزش های فنی و حرفه ای، تربیت نیروی انسانی ماهر، متعهد و متخصص است که در نهایت منجر به اشتغال شود.
وی گام اول بهره وری را نیازمند آموزش نیروی انسانی ماهر دانست و گفت: چالش اصلی بنگاه های اقتصادی و تولیدی استان در حال حاضر تامین نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده فنی و مهارتی است.
مشایخی ۸۰ درصد ورودی های مراکز فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی را دانشجویان یا فارغ التحصیلان مراکز آموزش عالی ذکر کرد و افزود: بیشتر حرفه آموزان و مهارت آموزان مراکز ما دارای مدرک کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دانشجوی دکتری هستند که ۵۰ درصد این افراد متناسب با رشته دانشگاهی و ۵۰ درصد بقیه نیز در غیر رشته دانشگاهی آموزش می بینند، که جای سووال دارد که به رغم فارغ التحصیلی باز در رشته مرتبط خودشان نیاز به مهارت آموزی دارند.
۶۰ بنگاه بزرگ اقتصادی آذربایجان شرقی درخواست فوری نیروی کار ماهر دارند
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه تحول در اقتصاد کشور، نیازمند تربیت نیروهای ماهر و متخصص است، فرهنگ کار را مهم ترین چالش جامعه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه نیروی کار ماهر به طور قطع بیکار نمی ماند، گفت: امروز ۶۰ بنگاه بزرگ اقتصادی استان درخواست فوری نیروی کار ماهر دارند که با کمال تاسف این میزان نیروی ماهر نداریم یا نیروی ماهر فارغ التحصیل دانشگاه از اشتغال به کار در محیط صنعتی و تولیدی پرهیز می کند.
مشایخی با بیان اینکه کار و کارگری یک ارزش است و باید تبدیل به فرهنگ شود، بر ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و صنعت به منظور هم افزایی در بهره وری و افزایش اشتغال و آموزش نیروی کار ماهر تاکید کرد و گفت: آموزش فنی و حرفه ای هنر تبدیل علم نافع به عمل صالح است اما ۳۰ سال است که شعار ارتباط صنعت و دانشگاه را می دهیم ولی در عمل اتفاق خاصی روی نمی دهد.
وی با تاکید بر اینکه بنگاه های اقتصادی هم باید محیط واحدهای تولیدی شان را برای ورود نیروی جوان ماهر و نخبه آماده کنند، از اجرای طرح ( HDS آراستگی محیط کار ) برای مدیران واحدهای تولیدی در این مرکز آموزش فنی و حرفه ای خبر داد و افزود: تمام مدیران واحدهای تولیدی باید این دوره ها را آموزش ببینند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ۱۲۳ میلیارد تومان از مصوبات سفر استانی رییس جمهور به فنی و حرفهای استان اختصاص یافت، گفت: تا کنون ۳۰ میلیارد تومان جذب شده است.
نظر شما