به گزارش خبرنگار ایرنا شهرام گودرزی روز چهارشنبه در همایش ملی یافتههای نوین در علوم کشاورزی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول افزود: تصفیه فاضلابها در دنیا به یک فرصت تبدیل شدهاند به طوریکه از فاضلاب، محصول سازگار با محیط زیست تولید میشود.
وی ادامه داد: قرار بوده در افق ۲۰ ساله برنامه توسعه تعداد تصفیه خانههای فاضلاب در کشور به ۸۰۰ مورد در سال ۱۴۰۴ برسد ولی در حال حاضر این تعداد هنوز به ۱۰۰ تصفیه خانه مدرن نرسیده است حال آنکه با احداث این تصفیه خانهها میتوان تولید محصول و ثروت کرد.
استادیار گروه علوم و مهندسی خاک مراکز تحقیقات مراکز سالم و ارگانیک دانشگاه آزاد دزفول با بیان اینکه تصفیه خانه مدرن فاضلاب در خوزستان نداریم و همه سنتی هستند، گفت: یکی از راههای مناسب و سازگار با محیط زیست استفاده از لجن فاضلاب در کشاورزی برای جلوگیری از انباشته شدن آن است.
وی با بیان اینکه خاک دزفول یکی از خاکهای حاصلخیز دنیا است، افزود: متاسفانه برخلاف کشاورزی پایدار حرکت کردهایم که این موضوع در آینده مشکل ساز خواهد شد.
گودرزی بیان کرد: اگر آیش و تناوب زراعی را رعایت نکنیم، زمینهای کشاورزی از بین خواهند رفت و قابلیت کشت نخواهد داشت؛ این امر با کود و هورمون نیز اصلاح نمیشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز در این همایش گفت: کشاورزی یک اصل محوری و پایه در اقتصاد کشور است و تامین سلامت و امنیت غذایی کشور به کشاورزی بر میگردد.
سیدمحمدمهدی صافی افزود: پژوهشهای اخیر در زمینه کشاورزی نظیر هوش مصنوعی، دانش نانو، فضای مجازی و اینترنت، نگاه فناورانه به کشاورزی دارند.
وی با بیان اینکه کشاورزی و کشت گندم از ابتدای خلقت انسانهای اولیه به صورت سنتی وجود داشته است، بیان کرد: اکنون نمیتوان فناوری، هوشمندسازی و روشهای نوین را نادیده گرفت بلکه روز به روز باید آنها را توسعه داد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اظهارکرد: گرایش به رشتههای کشاورزی اخیرا کمتر شده که لطمات جبران ناپذیری وارد خواهد کرد؛ باید سیاستهایی برای روی آوردن دانشجویان به رشتههای کشاورزی اجرا کرد.
وی از فعالان و پژوهشگران این حوزه قدردانی و پیشنهاد کرد: مراکز تحقیقاتی باید ارتباط خود را با سایر مراکز، کشت و صنعتها و کشاورزان قویتر کنند و به نیازهای کشاورزی بپردازند.
صافی ادامه داد: برخی مواقع باید شیمی و دیگر رشتهها نیز به حوزه کشاورزی ورود کنند زیرا ارتباط بین رشتهای فناوری نتیجه بهتری برای افزایش عملکرد خواهد داشت.
سعید طاهری قناد دبیر همایش ملی یافتههای نوین در علوم کشاورزی نیز گفت: تلاش بر این است متناسب با سیاستهای دانشگاه پیش رویم به همین منظور، برای تحقق رویداد گام دوم سه محصول را شرکت دادیم.
وی سیاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول را حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم با تاکید بر توسعه فناوری دانست تا به تولید یک محصول یا دانش فنی منجر شود.
دبیر همایش ملی یافتههای نوین علوم کشاورزی گفت: سعی شده در مراکز تحقیقاتی، پژوهشها کیفی سازی و به سمت مسئله محوری پیش روند؛ تهیه پایان نامه بدون کاربرد و بدون استفاده مدنظر نبوده به همین منظور به سمت ارائه مقالات و پژوهشهایی با تولید دانش فنی پیش رفتیم تا مشکلی از جامعه حل شود.
وی محورهای این همایش را گیاه پزشکی و علوم زیستی، منابع طبیعی و محیط زیست، علوم باغبانی و فضای سبز و زراعت و اصلاح نباتات عنوان کرد و افزود: علوم خاک و مهندسی آبیاری، بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک گیاهی، ماشین آلات و مکانیزاسیون کشاورزی، تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و فناوری تولید محصولات سالم و ارگانیک دیگر محورهای همایش هستند.
طاهری قناد اظهارکرد: یکی از پارامترهای مهمی که بتوانیم کشاورزی یک منطقه را به صورت کلان بررسی کنیم بهره وری کشاورزی با عملکرد بالا و کاهش مصرف آب است.
وی با تاکید بر لزوم مدیریت و اصلاح الگوی مصرف بهینه آب و سایر نهادهها در بخش کشاورزی افزود: مکانیزه کردن روشهای آبیاری سطحی و مدرن، توجه به مسائل به نژادی و به زراعی و توسعه خاکورزی و کشاورزی حفاظتی ضروری است.
دبیر همایش ملی یافتههای نوین علوم کشاورزی بیان کرد: تدوین و اجرای برنامه کاهش تبخیر به منظور کاهش مصارف غیرمفید و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل مختلف تولید، برداشت، انتقال، بسته بندی و انبارداری باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با ارائه پیشنهاداتی درخصوص استفاده از ظرفیت های گلخانهای در تولیدات کشاورزی و مدیریت آب و انرژی بر لزوم ارتقای بهره وری آب با تبیین ساختار روابط آب، خاک و گیاه، اتمسفر، انسان، ماشین و ابزار تاکید کرد.
طاعری قناد همچنین بر لزوم برندسازی کیفی محصولات کشاورزی و توجه به کشاورزی پایدار تاکید کرد.
به گزارش ایرنا همایش ملی یافتههای نوین در علوم کشاورزی روز چهارشنبه به صورت مجازی وحضوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.
۱۰۸ نفر برای شرکت در این همایش ثبت نام کردند و ۹۲ مقاله دریافت و هشت مقاله بصورت حضوری و مجازی ارائه شد.
نظر شما