اسماعیل عاکفی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در خصوص بهتر برگزار شدن چنین رویداد قرآنی تصریح کرد: باید رفته رفته مسابقات را از وضعیت رقابتی خارج کنیم، چراکه از زمانی که مسابقات قرآن پر رنگ شده، قرائت قرآن از مسیر پختگی و از فضای توجه به مفاهیم خارج شده است؛ با حرکت دادن جامعه قرآنی بهسمت مسابقه، اگرچه مزایایی برای جامعه قرآنی فراهم آوردهایم و افرادی برنده و دیده و به چهرههای شاخص تبدیل میشوند، اما مسئله اصلی و توانایی یک جامعه بزرگ قرآنی را فدا کرده ایم.
وی افزود: باید توانایی جامعه قرآنی شناسایی و اشاعه یابد و به ترویج فرهنگ قرآنی در جوامع اسلامی منتج شود و این رویکرد نیز برای داشتن جامعهای با محوریت قرآن مورد اهتمام قرار گیرد؛ ضمن آنکه نباید تنها به شناسایی و معرفی فرد برنده بسنده کرد، بلکه محوریت باید برنامهریزی برمبنای گسترش فرهنگ اسلامی با محوریت قرآن باشد.
این استاد برجسته قرآنی کشورمان با بیان اینکه ماهیت برگزاری این مسابقات از سوی دستاندرکاران تلاشگر ستودنی است، خاطرنشان کرد: باید در مورد قواعد و آییننامههای مسابقات قرآن تجدیدنظر کرد تا اهداف اصلی که آشنایی، ایجاد علاقه، قرائت قرآن و تدبر در آیات قرآن است، محقق شود.
عاکفی درباره تاثیر مسابقات بینالمللی قرآن کریم در گسترش وحدت در جهان اسلام گفت: عملکرد و برنامهریزی مسئولین و متولیان امر نقش برجستهای در تحقق این هدف دارد، زیرا برای رسیدن به هر هدفی ابتدا باید طراحی و برنامهریزی کرد.
این مدرس و قاری کشورمان یادآور شد: در مسابقات بینالمللی قرآن هر چقدر زیباتر، به روزتر، آگاهانه و مسئولانهتر برنامه ریزی شود، قطعا امتیاز و جذابیت مسابقات بالاتر میرود و نتیجه بهتری نیز خواهیم گرفت.
عاکفی افزود: افراد فرهیخته حاضر در مسابقات که از کشورهای مختلف اسلامی گردهم آمدهاند با دیدار یکدیگر و قرار گرفتن در یک محیط تعاملی جذب هم میشوند و ارتباطات شکل میگیرد که این ویژگی اگر در فضای تعاملی و معنوی باشد، قطعا در شکل گرفتن جامعه قرآنی بینالملل با محوریت ایران موثر است و در نهایت وحدتآفرین خواهد بود.
وی تصریح کرد: داشتن یک برنامه مدون که نیل به هدف مودت و وحدت و برادری باشد، موجبات همدلی بیشتر بین مسلمانان را فراهم میآورد و سرانجام چنین مسابقاتی نهتنها وحدتآفرین بلکه دشمن شکن نیز خواهد بود.
این استاد برجسته قرآنی کشورمان ظرفیت حضور جامعه قرآنی بینالمللی در کنار هم را پاسخی در خور به پروژه هتک حرمت به ساحت قرآن کریم در غرب دانست و گفت: پیشنهاد من این است که جامعه قرآنی در کنار هم فکر کنند و خلاقیت خود را به کار بگیرند تا به این مهم دست یابند که چگونه از این ظرفیت برای جلوگیری از تکرار هتک حرمتها به قرآن استفاده شود.عاکفی
سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران از تاریخ ۲۹ بهمن ماه با حضور قاریان و حافظان برتر بینالمللی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شده و تا سوم اسفند ماه ادامه داشت.
نظر شما