نغمه خوش موسیقی خراسان در هیاهوی گُلشن + فیلم

بجنورد- ایرنا- سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن ماه آغاز شده و تا سوم اسفند ادامه دارد اما در این بین هنرمندان موسیقی مقامی خراسان شمالی شب گذشته در تالار گلشن بجنورد شبی به یاد ماندی را برای تماشاگران خلق کردند.

شورآفرینی هنرمندان خراسان در موسیقی مقامی زبان‌زد خاص و عام است، خطه ای که در دل خود هنرمندانی همچون "سهراب محمدی"، "رحمان گواهی"، "رضا رضا زاده"، "محمد ابراهیم رخشا" را پرورانده است که اکنون در بین ما نیستند.

یاد و نوای دلنشین موسیقی و سبک آنها هرگز از ذهن ها پاک نخواهد شد چرا که این نوازندگان در طول عمر خود شاگردان بسیاری تحویل جامعه هنری داده اند و هم اکنون ادامه روی راه آنها هستند و این را من نه، بلکه شورآفرینی نوازندگان خراسان شمالی در جشنواره های استانی، کشوری و بین المللی بازگو می کند.

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از جمله این رویدادها است که از این دیار پنج گروه موسیقی "ژیار"، "نغمه های شاهجهان" ، "بخشی " و "درنا" و "غوغا" به این جشنواره معرفی شدند و گروه موسیقی "غوغا" توانست به مرحله نهایی این جشنواره راه پیدا کند.

هرچه از هنر و هنرمندان این دیار بگوییم کم گفته ایم اما هنر موسیقی در دل و جان مردم این سرزمین تنیده است و مخاطبان بسیاری دارد چرا که موسیقی بخشی از زندگی آنها است و در غم و شادی همواره همراه آنها بوده است و یکبار دیگر هنردوستان این خطه در شبی به یادماندنی از بخش استانی این جشنواره در تالار گلشن بجنورد استقبال بی نظیری کردند.

نغمه خوش موسیقی خراسان در هیاهوی گُلشن

شبی با هیجان بی نظیر

همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد این رویداد با استقبال پرشور مخاطبان موسیقی همراه شد؛ براساس اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی برگزاری این جشنواره ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه آغاز می شد و تا پاسی از شب ادامه داشت اما هنرمندان و هنردوستان ساعت ها قبل‌تر از زمان مشخص شده در سالن گلشن حاضر شدند و بی صبرانه برای هنرنمایی و شنیدن نوای خوش موسیقی انتظار کشیدند.

از هر طیف و هر گروه سنی در این جشنواره حضور داشتند؛ همه آمده بودند تا دقایقی را با هنرمندان و سازهای آنها همنشین شوند، هر یک در جایگاه خود نشستند مجری شروع به سخن کرد و بعد از آن مرشد "علی مشکدان" با ضرب خود چند بیتی را در وصف حضرت علی (ع) تقدیم حضار کرد.

مراسم با گروه موسیقی مقامی "دلجین" که به سرپرستی مریم کلاته و هنرنمایی فاطمه علی آبادی، محسن محمدی، یاسمین شاکری تنها، نیما خردادزاده و سامان فیروزه با پوشش محلی زینت بخش این آیین شده بود.

با اعلام مجری و دعوت وی از گروه بخشی «حسین ولی نژاد» بر روی صحنه رنگ و بوی دیگری به این جشنواره داد و مردم به احترام این بزرگوار ایستادند و چند دقیقه ای این نوازنده محبوب خراسان را تشویق کردند.

نوازنده "حسین ولی‌نژاد" اهل شیروان یکی از شهرهای بزرگ استان خراسان شمالی را می‌توان یکی از معدود بخشی‌هایی دانست که بر اشعار عرفانی و موسیقی روایی دیارش اشراف دارد. او مانند برخی از استادان مناطق دیگر تلاش دارد تا راوی صادق فرهنگ موسیقایی زادگاه و خاستگاهش باشد.

این نوازنده و راوی مقامات دوتار خراسان شمالی معتقد است که مقام‌های دوتار منطقه‌اش اغلب عرفانی و حماسی هستند.

کسب عنوان پدیده در جشنواره بین المللی بیت و حیران سال ۱۳۹۰ ، حضور در بیش از ۱۰۰ برنامه فرهنگی هنری در سطح ملی و استانی،حضور در بیش از ۵۰ جشنواره موسیقی نواحی در سطح استانی و ملی، دریافت نشان درجه ۲ هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد از مهمترین سوابق و افتخارات هنری «حسین ولی نژاد» محسوب می شود.

نغمه خوش موسیقی خراسان در هیاهوی گُلشن

روایت عرفان در ساز عاشیق‌ها

بعد از گروه بخشی «حسین ولی نژاد» پیشکسوتان این مرزو بوم از جمله «علی حدادیان»، «فرامرز رستمی»، «روشن گل افروز» و «جمشید ولی نژاد»، یک به یک به روی صحنه آمده و با نوای ساز و صدای گرم خود تماشاگران و هنردوستان را به گذشته این مرزو بوم بردند

سفر به زمان، روایت گذشتگان آن هم همراه با موسیقی حال و هوای جشنواره را دگرگون کرده بود؛ نفس ها در سینه حبس بود و تمامی آنهایی که در سالن حضور داشتند سراپا داستان هایی که روایت می شد را گوش می دادند که داستان عاشیقی "کوراوغلی" استاد رستمی در آخر چه می کند و یا زندگی و مرگ چه بر سر انسان ها می آورد، خواننده به خوبی توانست به مخاطب القاء کند که دنیا فانی است و آنچه از انسان ها باقی می ماند چیزی جز نیکی نیست.

این جشنواره با ۱۱ اجرای صحنه ای توسط پنج گروه، پنج پیشکسوت و یک ۲ نوازی در رشته های مقامی و محلی به صورت زنده برای علاقمندان شبی بیادماندنی را از خود بجای گذاشت بطوری هنگام پایان اجراها و تمام شدن مراسم با چهره های خندان و رضایتمندی سالن را ترک می کردند.

در پایان این جشنواره از ۵۸ هنرمند حاضر در جشنواره با اهدا لوح تقدیر و هدیه ای به رسم یاد بود قدردانی شد.

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن به دبیری بهزاد عبدی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربَد) و غیررقابتی (ارکسترال، کلاسیک، ردیف دستگاهی، نواحی، هنرستان‌های موسیقی، پاپ) آغاز شده و تا سوم اسفند ادامه دارد.

استان خراسان شمالی با توجه به حضور قبایل و طوایف مختلف از فرهنگ موسیقیایی بسیار غنی برخوردار است و در زمینه موسیقی مقامی صاحب عنوان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha