به گزارش ایرنا از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، این کارگاه به دعوت رئیس دانشگاه سینمایی مسکو و با حضور مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه و تاتیانا تورسوناوا معاون بینالملل این دانشگاه برپا شد و علاوه بر شرکت اساتید و دانشجویانی از دانشکده نقاشی به صورت آنلاین نیز، برای دانشجویان شعبه دانشگاه وگیک در تاشکند پایتخت جمهوری ازبکستان پخش شد.
روح الامینی در این کارگاه ضمن خلق یک اثر جدید و تکمیل نقاشی که روز قبل در محل موزه هنرهای ملل شرق شروع کرده بود، به پرسشهای دانشجویان پاسخ گفت.
وی برای حضار توضیح داد: چگونه نقاشیهای او متولد میشوند و به چه شکل تصاویر ارائه شده بر روی بومها با تخیل هنرمند مرتبط است.
دانشجویان با علاقه به صحبتهای او درباره سالهای تحصیل، تکنیکهای مختلف به کار رفته در نقاشی ایرانی و درباره روش کار گوش میدادند.
در پایان کار دانشجویان سوالاتی با موضوعاتی از قبیل سبک نقاشی، روحیات وی در خلق هر اثر، مدت کار و اتمام آثار نمایشگاهی، نقش اسب در اغلب کارهای او، سهم باورها و اعتقادات مذهبی وی در خلق آثار و غیره مطرح کردند و تعدادی از آنان از نقاش کشورمان خواستند برایشان به صورت جداگانه طرح کوچکی ترسیم کند.
پس از اتمام کارگاه، رایزن فرهنگی در دیدار با آقای مالیشوف رییس دانشگاه سینمایی مسکو درباره توسعه همکاریهای دوجانبه هنرمندان ایرانی و روسی و برگزاری رویدادهای مشابه در ایران و روسیه مذاکره نمود.
دانشگاه سینمایی روسیه به نام گراسیموف Всероссийский государственный университет кинематографии имени С. А. Герасимова که به صورت مخفف ВГИК نیز نامیده میشود، قدیمی ترین دانشگاه سینمایی جهان است که سال ۱۹۱۹ در دوران اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بنیانگذاری شده است. این دانشگاه توسط کارگردان و فیلمساز روس؛ ولادیمیر گاردین تأسیس شد.
فیلمسازان و کارگردانان مشهوری چون سرگی آیزنشتاین، لف کولشف، آلکسی باتالف و میخائیل رم و فارغالتحصیلان معروفی چون سرگی پاراجانف، آندری تارکوفسکی، رستم ابراهیمبیگاف، نیکیتا میخالکوف و صدیق برمک، دانشآموخته این دانشگاه هستند.
نظر شما