۳۰ بهمن ۱۴۰۱، ۱۹:۳۷
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85034520
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تا چه اندازه پزشک می‌تواند در روند درمان ترک اعتیاد موثر باشد؟

یکی از سوالاتی که همیشه برای افراد معتاد و خانواده‌های آن ها به وجود می‌آید این است که آیا برای ترک حتما باید به پزشک مراجعه کرد یا می توان در منزل و بدون نظارت پزشک این کار را انجام داد. در این مقاله به موضوع اینکه تا چه اندازه پزشک می‌تواند در روند درمان ترک اعتیاد موثر باشد، پرداخته شده است.

تشخیص و درمان اولیه مشکلات اعتیاد اغلب توسط پزشک مراقبت‌های اولیه قبل از ارجاع به متخصص انجام می‌شود. در واقع پس از خود شخص معتاد که تصمیم گیرنده نهایی است، پزشک تشخیص اعتیاد و یا متخصص سو مصرف مواد مخدر، دومین نفر تاثیر گذار در پروسه ترک اعتیاد است. درست است که شخص در وهله اول باید در تصمیم خود برای ترک مصمم باشد تا بتواند سختی‌های این مسیر را تحمل کند، اما هیچکس نمی‌تواند منکر نقش پزشک در این پروسه شود. چرا که پزشک یا متخصص ترک اعتیاد می‌تواند با دانش و تجربه خود مسیر ترک مواد مخدر را برای افرادی که دچار سو مصرف مواد مخدر هستند، هموار کند.

چه پزشکانی به سو مصرف مواد مخدر کمک می‌کنند؟

اعتیاد از جمله بیماری‌هایی است که با کمک یک متخصص قابل پیشگیری، درمان و کنترل است. پزشکانی که اعتیاد را درمان می‌کنند و به عنوان پزشکی اعتیاد یا روان‌پزشکی اعتیاد نیز شناخته می‌شود، در زمینه‌های اختلال مصرف مواد تخصص دارند. پزشکی اعتیاد یک تخصص فرعی است که انواع مختلف پزشکان می‌توانند برای انجام آن مدرک دریافت کنند. روانپزشکان، متخصصان داخلی، پزشکان خانواده و پزشکان فوریت‌های پزشکی، می‌توانند در پزشکی اعتیاد تخصص داشته باشند و به یک پزشک ترک اعتیاد تبدیل شوند.

پزشکان متخصص اعتیاد چه چیزی را درمان می‌کنند؟

پزشکانی که اعتیاد را درمان می‌کنند باید در برخورد با نیاز بیماران به تسکین درد، دانش بالایی داشته باشند. چرا که اگر فردی در حال سم زدایی از مواد قوی مانند هروئین، الکل و سایر داروهای اعتیاد آور است، علائم ترک می‌تواند باعث ناراحتی‌های زیادی شود. درد همچنین می‌تواند با تداوم علائم ترک در طول درمان و پروسه ترک اعتیاد ادامه یابد. درک راه حل‌های مختلف برای مدیریت درد هنگام درمان اختلال مصرف مواد، بخش مهمی از این تخصص در درمان اعتیاد است.

پزشکانی که اعتیاد را درمان می‌کنند باید درک عمیقی از عوارض جانبی مختلف داشته باشند که در حین سم زدایی ممکن است رخ دهد. پزشکان متخصص در حوزه ترک باید بدانند تا کدام داروها را با چه دوزهایی جهت تسکین علائم ترک باید تجویز کرد تا فرد بیمار دچار اعتیاد جدید نشود آن ها در این مسیر به عنوان یک پزشک معتبر شناخته شوند.

تا چه اندازه پزشک می‌تواند در روند درمان ترک اعتیاد موثر باشد؟

تفاوت بین روانپزشکی ترک اعتیاد و پزشکی ترک اعتیاد چیست؟

روانپزشک ترک اعتیاد مجموعه مهارت‌های گسترده‌تری در تشخیص و درمان اختلالات روانپزشکی دارد. با گذراندن دوره‌ها و گرفتن تخصص، یک روانپزشک ترک اعتیاد همچنین می‌تواند بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، اوتیسم و سایر بیماری‌های روانی را تشخیص داده و درمان کند.

پزشکی اعتیاد شامل ارزیابی و درمان بیمارانی است که نه تنها با درد مزمن همراه با ترک، بلکه با دردی که ممکن است شامل بیماری‌های مزمن قلبی، ریوی یا کبدی باشد که عوامل آن مواد اعتیاد آور هستند، سروکار دارند.

ویژگی‌های شخصیتی یک پزشک متخصص ترک مواد مخدر

  • دلسوزی برای دیگران
  • توانایی گوش دادن
  • ارتباط دهنده موثر

فردی که به دنبال شغلی در زمینه مشاوره و درمان سو مصرف مواد مخدر است، باید این ویژگی‌ها را داشته باشد. شخصیتی برای انجام خوب این کار و لذت بردن از این شغل ضروری است. بیشتر این ویژگی‌ها به طور طبیعی در فرد مناسب وجود دارد، اما برخی از آن‌ها را می‌توان از طریق تحصیل، آموزش و حرفه‌ی فرد توسعه داد یا تقویت کرد.

دلسوزی برای دیگران

یکی از مهمترین ویژگی‌های پزشک سو مصرف مواد مخدر، دلسوزی نسبت به دیگران است. قضاوت در مورد فردی که به مواد مخدر یا الکل معتاد شده است می‌تواند آسان باشد، اما پزشک باید از این امر اجتناب کند تا به بیماران خود کمک کند. افراد مبتلا به اختلالات سو مصرف مواد مخدر اغلب استرس دارند و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و پزشک باید بتواند دلسوزی و همدلی نشان دهد.

توانایی گوش دادن

یکی دیگر از ویژگی‌های پزشکان یا روانپزشکان سو مصرف مواد مخدر، توانایی گوش دادن است. فرد مبتلا به اختلال سو مصرف مواد برای نزدیک شدن به بهبودی باید احساسات و افکار خود را رها کند. در طول دوره اعتیاد، ممکن است دوستان یا اعضای خانواده خود را از دست داده باشند. شبکه حمایت اجتماعی آن‌ها ممکن است فرسوده شود. مشاور باید گوش کند تا دریابد که چه چیزی بیمار را برمی انگیزد و چه چیزی او را به استفاده از مواد مخدر مختلف تحریک می‌کند.

در نهایت

مواردی که به آن اشاره شد تنها ویژگی‌های ضروری یک پزشک سو مصرف مواد مخدر نیستند، اما برای این شغل بسیار مهم هستند. فردی که می‌خواهد در این حرفه کار کند باید در همکاری، ایجاد اسناد و گزارش‌های مکتوب نیز خوب باشد و عشق مادام العمر به یادگیری را حفظ کند. با همه این‌ها، افرادی که تمایل به ترک اعتیاد دارند باید بدانند انتخاب یک پزشک خوب و تاثیر او بر روند ترک اعتیاد، انکار ناپذیر است. چه بسا یک انتخاب اشتباه موجب به مقصد نرسیدن در مسیر ترک اعتیاد شود.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha