به گزارش خبرنگار ایرنا، شهردار آستارا در این آیین گفت: پروژه مورد نظر شامل بهسازی و سنگفرش ورودی باغ ملی، نصب المان کتابخوانی و نورپردازی المان با اعتبار بیش از پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال است که به دلیل شرایط جوی نامناسب افتتاح آن در ایامالله دهه مبارک فجر ممکن نشد.
میثم الوانپور افزود: این پروژه در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بین مردم و به ویژه دانشآموزان شهرستانی اجرا شده که همیشه در صدر مسائل فرهنگی بوده است و امید میرود از این پس نیز چنین باشد.
وی بیان کرد: آستارا همواره با فرهنگ و آدابش شناخته شده است و امید میرود افتتاح چنین پروژههایی را در مناسبتهای پیشرو در نقاط دیگر با تلاش کارکنان واحد عمران شهرداری و حمایت اعضای شورای اسلامی شهر داشته باشیم و شهری در شان مردمانش بسازیم.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی آستارا نیز اظهار کرد: دغدغه اجرای چنین پروژهای از چندین سال پیش در نشستهای مختلف که در قالب انجمن کتابخانههای عمومی شهرستان در فرمانداری تشکیل میشد، بارها مورد پیگیری این اداره قرار گرفت.
رامش انورزاده اضافه کرد: امروز بسیار خرسندیم که این اتفاق را در یک فضای فرهنگی در باغ ملی آستارا شاهد هستیم و امید میرود چنین اقدامهایی در فضاهای فرهنگی استمرار داشته باشد، زیرا در شرایطی که گرایشها بیشتر به سمت فضای مجازی است، موجب افزایش علاقهمندی مردم به کتاب و کتابخوانی خواهد شد.
وی عنوان کرد: آستارا با برخورداری از پیشینهای که به فرهنگ مقدس کتابخوانی برمیگردد، در استان گیلان پیشتاز است و امید میرود در راستای ترویج این فرهنگ استفاده از المانها و تصویرسازیها در سطح شهر گسترش یابد.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی آستارا در ادامه از شهرداران آستارا و لوندویل برای حمایت از این اداره و پرداخت بههنگام نیم درصد سهم شهرداریها قدردانی کرد.
عصر فضای مجازی دوران مظلومیت کتاب و کتابخوانی است
فرماندار آستارا در ادامه گفت: شهر زیبای آستارا به فرهنگ و ادب شهره است و از زحمتکشان عرصه فرهنگ و هنر که دغدغه زیبایی، فرهنگی و علمی بودن شهر را دارند، به ویژه شهرداری و کتابخانههای عمومی که این المان را آماده کردند، قدردانی میشود.
عنایت رضاییپور افزود: پیشتر در مورد نوع، کیفیت و چیستی این المان صحبتهای بسیاری شد و طرح دیگری ارایه شده بود که با توجه به نظر کارشناسان به شکل کنونی اجرا شد تا در کنار زیبایی به عنوان الگویی خوب برای جوانان باشد.
وی بیان کرد: عصر فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به واقع دوران مظلومیت کتاب و کتابخوانی است، در حالی که کتاب در مراجع علمی و معتبر از اعتبار خاصی برخوردار بوده و حاوی قانونها، روشها، نصیحتها و سایر موارد مورد تایید است.
فرماندار آستارا اضافه کرد: کتاب استاندارد است و کتابهایی که با توجه به فرهنگ و بوم هر ملت تصویب و چاپ میشود، میتواند مورد استناد قرار بگیرد اما مباحث مطرح در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی چنین سندیتی ندارد و هر کس به روش، قلم، اخلاق و نیت خود مطالبی را در این فضاها منتشر میکند.
وی عنوان کرد: مصیبت این است که همه ما شبانهروز در شبکههای اجتماعی هستیم، زیر بمباران اطلاعاتی قرار داریم و در این شرایط ممکن است مطالب نادرستی روی ذهن افراد تاثیر بگذارد و با خودش همراه کند؛ اما کتابی که ظرفیتهای خاص خود را دارد چنین نیست.
رضاییپور اظهار کرد: این المان که در کنار فضایی بسیار خوب، آرام، قدیمی و با اصالت جانمایی شده است، در کنار زیباسازی شهر یک نصیحت خوب و معرفتگونه هم دارد که افراد به منبعهای موثق رجوع کنند و در این راستا توصیه میشود شهروندان دستکم ۱۵ دقیقه در شبانهروز را به مطالعه اختصاص دهند تا به تدریج به کتابخوانی عادت کنند.
آستارا که نخستین شهرستان استان گیلان به شمار میرود که در آن بیسوادی ریشهکن شده است، با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در منتهی الیه غرب استان گیلان، در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت و همجوار با کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.
نظر شما