شی جین پینگ رئیس جمهور چین روز سه شنبه در دیدار با سید ابراهیم رئیسی همتای ایرانی خود به صراحت تاکید کرد: صرف نظر از هرگونه تحولات منطقه ای و بین المللی، چین دوستی و همکاری خود با ایران را بطور استوار و تزلزل ناپذیر حفظ خواهد کرد.
رئیس جمهور چین در این دیدار افزود: چین به مشارکت سازنده در مسیر از سرگیری مذاکرات توافق هسته ای ایران ادامه خواهد داد.
"وانگ ونبین"سخنگوی وزارت خارجه چین نیز همزمان با سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری ایران به چین پیشرفت روابط دو کشور را سازنده خواند و گفت روابط دوجانبه این دو کشور علیه هیچ کشور ثالثی نیست.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در مطلبی با عنوان " سفر رئیس جمهور ایران به چین در میانه تنش با آمریکا" نوشت که پکن، شاهرگ حیاتی برای اقتصاد جمهوری اسلامی است و وعده داده از ایران برای احیای توافق هسته ای یا برجام حمایت کند.
این رسانه آمریکایی افزود: در حالی که دو کشور در میان تشدید تنش ها با آمریکا درحال تقویت روابط خود هستند، ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران روز سه شنبه در آغاز سفر سه روزه خود در پکن با شی جین پینگ، رهبر چین دیدار کرد.
وال استریت ژورنال ادامه داد: پس از دیدارهای روز سه شنبه شی جین پینگ رئیس جمهور چین و ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در پکن، دو کشور ۲۰ قرارداد همکاری امضا کردند.
این رسانه آمریکایی مدعی شد: ایران به طور فزاینده ای به چین برای نجات اقتصاد خود که به دلیل تحریم های آمریکا فلج شده، متکی است. از سوی دیگر این کشور نگران است که روابط رو به رشد پکن با عربستان سعودی ممکن است منجر به انزوای بیشتر تهران شود.
در این گزارش همچنین آمده است که واشنگتن در حال بررسی تحریمها علیه پالایشگاههای مستقل چین است که خریداران اصلی نفت خام ایران هستند.اجرای این تحریم ها به دلیل عدم رابطه شرکتهای چینی با بازار و سیستم مالی آمریکا پیچیده شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز این دیدار را بازتاب داد و نوشت: رئیس جمهور چین از ایران در میانه فشار غرب حمایت کرد.
این رسانه آمریکایی با بیان اینکه شی جین پینگ، رهبر چین، روز سهشنبه در جریان سفر رئیسجمهور ایران از تهران حمایت کرد، مدعی شد تهران تلاش میکند روابط خود را با پکن و مسکو گسترش دهد تا تحریمهای غرب بر سر پیشرفت های هستهای خود را خنثی کند.
این رسانه آمریکایی با اشاره به ادعاها درباره ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه نوشت که گزارش رسمی چین از دیدار شی جین پینگ با ابراهیم رئیسی هیچ اشاره ای به این ندارد که آیا آنها درباره حمله روسیه به اوکراین گفتگو کرده اند یا خیر.
آسوشیتدپرس سپس با اشاره با امضای ۲۰ توافقنامه همکاری میان ایران و چین نوشت: چین یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران و منبع سرمایه گذاری است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به این سوال که آیا پکن نگران است که نزدیک شدن به ایران ممکن است روابط آمریکا و چین را پیچیده کند، گفت که "روابط دوستانه" آنها به "ارتقای صلح و ثبات در خاورمیانه" کمک می کند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: روابط ما طرف ثالثی را هدف قرار نمی دهد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب و در دهمین سفر خارجی خود در ۱۸ ماه اخیر به چین سفر کرد که هدف اصلی سفر رئیس جمهور ایران اقتصادی، سیاسی و راهبردی است.
همچنین مراسم امضای اسناد و تفاهم نامه همکاری بین تهران و پکن در حضور رئیسان جمهور و بین وزیران دو کشور در کنگره ملی خلق چین برگزار شد و دو کشور ۲۰ سند همکاری امضا کردند.
رئیس جمهور شهریور ماه امسال و در هشتمین سفر خارجی خود به اجلاس سازمان همکاری شانگهای در سمرقند با همتای چینی دیدار و گفت و گو کرده بود که در این نشست دوجانبه، «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به طور رسمی از رئیس جمهور ایران برای سفر به پکن دعوت کرد.
حضور در نشست مشترک تجار و فعالان اقتصادی ایران و چین، دیدار با ایرانیان مقیم این کشور و نشست و گفتوگو با اندیشمندان و فرهیختگان برتر چین از دیگر برنامههای آقای رئیسجمهور در سفر سه روزه خود به این کشور است.
آیتالله رئیسی در ۱۸ ماه اخیر به ۹کشور سفر کرد که مقصد نخستین سفر خارجی وی به بیست و یکمین دوره اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ماه ١۴٠٠ به میزبانی دوشنبه در تاجیکستان و آخرین سفر وی ۲۰ مهرماه برای حضور در اجلاس سیکا به میزبانی قزاقستان بود.
حضور در اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز به میزبانی قطر، سفر به مسکو با دعوت رسمی همتای روس و سفر به عمان با دعوت «هیثم بن طارق آل سعید»، اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به میزبانی ترکمنستان، نشست سران کشورهای ساحلی دریای خزر در ترکمنستان، اجلاس شانگهای به میزبانی سمرقند، حضور در مجمع عمومی سازمان ملل مقصدهای وششمین نشست سران کشورهای عضو کنفرانس تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا (سیکا)، دومین تا نهمین سفرهای خارجی آیتالله رئیسی در این مدت بوده است.
نظر شما