به گزارش خبرنگار ایرنا ، جادهها از جمله سرمایههای ملی بوده و عدم رعایت تناژ استاندارد توسط ناوگان حمل و نقل کالا، آسیبهای جدی به زیرساخت راهها در شبکه حمل و نقل جادهای را به همراه داشته و این مهم موجب هزینههای زیادی برای سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای استان مازندران شده است.
کنترل ایمنی بار، ایمنی ناوگان، بارنامه، تجهیزات ایمنی و استانداردهای سلامت فنی وسایل نقلیه و کارت هوشمند از مهمترین شاخصها برای کاهش تخلف و افزایش ضریب ایمنی در جادهها است ، راهکاری که مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران از آن به عنوان کنترل بار از مبداء به خصوص در معادن استان عملیاتی شده است.
بر اساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران ۴۳ واحد معدنی در زمینه برداشت شن و ماسه در مسیر جاده هراز آمل فعال هستند و به طور متوسط بیش از ۶۰ درصد شن و ماسه تولیدی ومصرفی استان در این شهرستان تولید و تامین می شود. همچنین حدود ۳۰ واحد معدنی شن وماسه در منطقه خطیرکوه در جاده سوادکوه به تهران نیز فعال است که همواره خطر آسیب به ابنیه و بستر جاده ای ناشی از اضافه تناژ در این دو محور شریانی و اصلی استان وجود دارد.
از آن جایی که بخش اعظمی از تخلیه و بارگیری انواع کالا ها به خصوص مصالح ساختمانی در سه بندر امیر آباد در بهشهر ، بندر فریدونکنار و نوشهر استان مازندران انجام می شود ، نظارت و پایش اضافه بار خودروها در این بنادر نیز بسیار مهم و اساسی است.
حسن جهانیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که طبق برنامه معضل اضافه تناژ در مازندران تا پایان سال ۱۴۰۲ باید به صفر برسد، افزود: تغییر سیستم دستی نوبت دهی بار از بنادر و معادن به سامانه مکانیزه را نخستین گام درکنترل اضافه باراز مبداء است.
وی با بیان این که طی یک سال گذشته ۲میلیون تن از بنادر مازندران توسط خودروهای باری استان بارگیری شده است ، ادامه داد: در این مدت ۳۵ هزار ناوگان پایش و نظارت شده است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران با هشدار به این که افزایش تناژ به شدت زیر ساخت راه و ایمنی جان مردم را در استان به مخاطره انداخته است، توضیح داد: به همین دلیل کنترل بارنامه و جلوگیری از فرار بارنامه را از طریق مبداء تحت کنترل قرار می دهیم.
وی با بیان این که ساماندهی معضل اضافه تناژ را از کارخانه سیمان نکا برای حمل و نقل به صورت مکانیزه عملیاتی شده است، ادامه داد: این سامانه کنترل از مبداء در بنادر و معادن استان نیز در دستور کار است.
جهانیان گفت : در راستای طرح تشدید برخورد با متخلفان اضافه تناژ طی سال جاری حدود سه هزارو 500 تخلف اضافه تناژ شناسایی و رانندگان خودروها اعمال قانون شدند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت نقش بار حمل شده بیش از ظرفیت مجاز وسیله نقلیه در کاهش ایمنی تردد، طرح شناسایی برخورد با متخلفین اضافه تناژ با رویکرد شناسایی و برخورد با موارد تخلف تناژ بالا که آسیب بیشتری بر بستر و ابنیه فنی راه وارد می کند ، از ابتدای سالجاری با جدیت بیشتری در دستور کار قرار گرفته است .
وی ادامه داد : طرح مذکور در قالب گشت های مشترک به اتفاق پلیس راه استان و انجمن های صنفی شرکت های حمل و نقل کالا، در کلیه محورها به خصوص در مبادی بارگیری (معادن) انجام شده است.
جهانیان گفت: با توجه به سهم بسیار زیاد این دسته از وسایل نقلیه در ترددهای روزانه استان، به منظور تشدید برخورد با متخلفان در محورهای پرتخلف از جمله هراز ، سوادکوه ، ساری و نکا ضمن نظارت و کنترل توسط باسکول های ثابت و سیار در مبادی بارگیری، اقدامات پیشگیرانه ای نیز به برای جلوگیری از تکرار تخلف و خسارت به سرمایه ملی با همکاری پلیس راه از جمله توقیف وسیله نقلیه در پارکینگ ،لغو کارت هوشمند راننده و ناوگان در دست اجرا است.
شناسایی یکهزارو ۴۰۰ مورد تجاوز به حریم راههای مازندران
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران گفت که در یک سال گذشته یکهزارو ۴۰۰ مورد سازه های غیرمجاز در حریم راه های مازندران شناسایی شده است که برای ۹۳۲ مورد اخطار و ۹۲۲مورد حکم تخریب برای این گونه ساخت و سازها اعمال قانون شد.
به استناد ماده ۱۷ قانون ایمنی راهها ، ایجاد هرگونه ساختمان و دیوارکشی و تاسیسات به شعاع صد متر از انتهای حریم راهها و حریم راه آهن های کشور و در طول کنارگذرهائی که وزارت راه و شهرسازی احداث کرده یا میکند و یا مسوولیت نگهداری آن را به عهده دارد بدون کسب مجوز از وزارت مذکور ممنوع است.
وی اظهار داشت: اگر مانع ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم راه های استان نشویم، در بحث ایمنی با چالش جدی مواجه خواهیم شد، حفظ و حراست و پاکسازی از حریم راه ها نیازمند یک همت و عزم ملی است که باید تمامی دستگاه های ذیربط خود را ملزم به اجرا آن بدانند.
جهانیان از مردم مازندران خواست تا قبل از هرگونه فعالیتی در خصوص ساخت و ساز در حریم راه نسبت به اخذ مجوز لازم از این اداره کل اقدام کنند.
نظر شما