آخرین وضعیت بارش برف در مازندران؛ از بازگشایی جاده‌ها تا رفع مشکلات زیرساختی

ساری - ایرنا - فعالیت سامانه بارشی در چند روز گذشته، بارش باران و برف را در اغلب نقاط مازندران در پی داشت که با وجود برکات آن و شادمانی مردم، سبب مشکلاتی همچون بسته‌شدن جاده‌ها و گرفتاری رانندگان و پیامدهای ناشی از وقوع کولاک و بوران شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالی که بارش برف و باران در برخی مناطق متوقف شده استان، سازمان هواشناسی تداوم کاهش محسوس دما، ماندگاری هوای سرد، یخبندان در جاده‌های کوهستانی و افزایش سرعت باد را تا پایان رو یکشنبه هفته جاری پیش بینی کرده است.

کارشناسان راهداری و حمل و نقل جاده ای در این روزها هموطنان را به پرهیز از سفرهای غیرضروری توصیه کرده اند و تاکید دارند که رانندگان در صورت لزوم برای سفر پیش از حرکت باید نسبت به بررسی وضعیت فنی خودرو، سالم بودن لاستیک ها، سیستم گرمایشی و برف پاک کن اقدام کرده و تجهیزات مناسب و ایمن زمستانی را حتما به همراه داشته باشند.

با این حال بارش‌شدید برف از بامداد جمعه در مازندران به اوج رسید و مناطق مختلف را درگیر کرد؛ به غیر از انسداد ۱۶۹ راه روستایی و یک راه اصلی در کیاسر، قطعی برق در ۲۰ روستا و همچنین قطعی شبکه انتقال آب آشامیدنی در بخش هایی از قائمشهر از دیگر مصیبت‌های این بلیه در ساعت‌های گذشته در استان بوده است.

اداره کل مدیریت بحران استانداری مازندران روز سه شنبه هفته جاری با انتشار اخطاریه ای نسبت به بارندگی سیل آسا و بارش شدید برف، وزش تندباد، آذرخش، کاهش دمای هوا و طوفانی شدن دریا از روزهای پایانی این هفته تا اوایل هفته آینده هشدار داده بود.

بررسی پیش بینی هواشناسی مازندران گویای آن است که از بامداد امروز جمعه، شدت گرفتن بارش برف در مازندران باعث انسداد ۱۶۹ راه روستایی شد.

مدیریت بحران مازندران در ادامه این اخطاریه آورده بود که بر اساس اخطاریه هواشناسی مبنی بر تقویت سامانه جریان شمالی و تشدید بارش ها و کاهش دما که در ارتفاعات نیز با برف همراهی می شود، تمامی دستگاه‌های امدادی در این استان به حالت آماده باش درآمدند.

همچنین تمام دستگاه‌های امدادی شامل جمعیت هلال احمر، اورژانس، آب، برق، گاز، مخابرات و شهرداری ها و سایر دستگاه‌های عضو شورای مدیریت بحران تا روز یکشنبه ۲۳ بهمن ماه در حالت آماده باش قرار دارند.

از سوی دیگر مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با کاهشی شدن روند بارش برف از آغاز بازگشایی راه های مسدود شده خبر می دهد و همچنین گفت که آب آشامیدنی بخش هایی از قائمشهر که در روز گذشته به دلیل جاری شدن سیلاب قطع شده بود، باردیگر وصل شد.

همچنین برق ۲۰ روستای منطقه دودانگه ساری و اینترنت ۲ روستا در بابل که به دلیل شدت بارش برف با قطعی مواجه شده بود، وصل است و مشکلی در این ارتباط وجود ندارد.

حسینعلی محمدی شیرکلاهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر علاوه بر این که گروه های امداد و نجات هلال احمر، راهداری، پلیس راه و دستگاه های خدمات رسان آب، برق و گاز در آماده باش هستند، فرمانداران، بخشداران و دهیاران شهرستان های رامسر، تنکابن، چالوس، سوادکوه، بلده نور، هزارجریب نکا و بهشهر و کیاسر ساری که صورت ویژه در آماده باش قرار دارند.

وی تصریح کرد: هم اکنون دستگاه‌های امدادی و خدماتی ضمن آماده سازی تجهیزات و ماشین آلات، آمادگی لازم برای برای هرگونه عملیات امداد و نجات و خدمات رسانی دارند.

مدیرکل مدیریت بحران استان مازندران از شهروندان خواست تا همچنان از تردد، تفرج و برپایی چادر در بستر و حاشیه رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند، رانندگان هنگام تردد در محورهای موصلاتی استان به ویژه در هنگام شب، ضمن رعایت نکات ایمنی با کسب اطلاعات از پلیس راهور و نیروهای راهداری با احتیاط کامل رانندگی کنند.

وی از کوهنوردان و گردشگران خواست در این مدت از صعود به ارتفاعات خودداری کنند، دامداران دام های خود را از بستر و حاشیه رودخانه ها و دهانه مسیل ها دور کنند و صاحبان واحدهای پرورش ماهی واقع در حاشیه رودخانه ها، تمهیدات لازم به منظور پیشگیری از بروز خسارات احتمالی را بعمل آورند.

محمدی شیرکلاهی توضیح داد که شهرداران و دهیاران استان نیز باید آماده برای پاکسازی و لایروبی کانال ها و جوی های سطح شهر و روستاها باشند.

آخرین وضعیت بارش برف در مازندران؛ از بازگشایی جاده‌ها تا رفع مشکلات زیرساختی

۵۰۰ روستای مازندران تحت تاثیر برف و کولاک

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران گفت که بارش برف و کولاک شدید راه ارتباطی ۱۷۰ روستای این استان را مسدود کرد که تلاش برای بازگشایی آنها ادامه دارد.

حسن جهانیان افزود : با باز شدن محورهای اصلی به جز ساری- سمنان، تمام تجهیزات و ماشین آلات راهداری زمستانی مستقر در محورهای اصلی حضور دارند و برای بازگشایی محورهای روستایی امکانات دهیاری و بخشداری ها برای برف روبی در اختیار عوامل راهداری قرار گرفته است.

وی محدودیت تجهیزات زمستانی، گستردگی راه های برفگیر و ارتفاع بارش برف در مناطق روستایی را دلیل اصلی تاخیر بازگشایی محورهای روستایی استان اعلام کرد و گفت: ارتفاع برف در برخی مناطق استان از جمله بلده نور به حدود ۷۰ تا ۸۰ سانتی متر می رسد.

مدیرکل راهداری مازندران بیشترین راه روستایی مسدود شده را مربوط به شهرستان های بهشهر، نکا، گلوگاه، میاندرود و ساری اعلام و اضافه کرد: حدود یک سوم از راه های روستایی مسدود شده در استان مربوط به این شهرستان ها است.

وی گفت : در غرب مازندران نیز هم اکنون مناطق روستایی اشکورات رامسر، بلده نور و روستاهای بخش نمارستاق آمل مسدود است و گروه های راهداری در این مناطق نیز درگیر بازگشایی هستند.

این مسئول افزود : ۲۲ راهدارخانه در محورهای مازندران دایر است که تنها ۲ راهدارخانه مربوط به محورهای روستایی است که یکی در منطقه اشکورات رامسر و دیگر در هزار جریب شهرستان نکا مستقر است و بقیه راهدارخانه ها در محورهای اصلی استقرار دارند.

مازندران ۱۰ هزار و ۴۰۰ کیلومتر محور اصلی و فرعی دارد که هفت هزار و ۸۰۰ کیلومتر آن را راه های روستایی تشکیل می دهد.

زمستان سال جاری ۲۵۰ دستگاه ماشین آلات و تجهیزات راهداری با ۳۰۰ راهدار به مناطق برفگیر استان اعزام شدند.

آخرین وضعیت بارش برف در مازندران؛ از بازگشایی جاده‌ها تا رفع مشکلات زیرساختی

ترافیک روان در محورهای اصلی مازندران

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران، وضعیت ترافیکی محورهای مواصلاتی هراز، کندوان و سوادکوه را روان توصیف کرد و گفت: در حال حاضر جاده‌های کوهستانی استان مه آلود و در دشت و جلگه هم لغزنده است.

محمدی شیرکلاهی افزود: محور چالوس که به دلیل بارش برف و سقوط بهمن شب قبل مدتی مسدود شده بود با تلاش ماموران پلیس راه و راهداران و نمک پاشی مسیرها بازگشایی شده است.

وی خاطر نشان کرد: اما به دلیل لغزندگی به ویژه در ارتفاعات که بارش برف را شاهد هستیم، رانندگان ضمن رعایت سرعت مطمئن، باید تجهیزات زمستانی از جمله زنجیر چرخ، سوخت کافی و لباس گرم همراه داشته باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با بیان این که هم اکنون باران در اکثر محورهای استان در حال باریدن است و پدیده مه‌گرفتگی و بارش برف به خصوص در جاده‌های کوهستانی مشاهده می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر در تمامی محورهای مواصلاتی داخلی استان با مخاطرات جوی مواجه است و جاده ها نیز بسیار لغزنده هستند.

محمدی شیرکلایی به رانندگان توصیه کرد از توقف در محورهای کوهستانی به خصوص در گردنه‌ها که احتمال ریزش سنگ، رانش کوه و سقوط بهمن وجود دارد، خودداری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران سرعت و سبقت غیرمجاز، نبستن کمربند ایمنی و حرکت در شانه خاکی را از جمله تخلفات حادثه‌ساز عنوان کرد و گفت: پلیس بشدت با این گونه تخلفات برخورد می‌کند و در صورت ثبت تخلف حادثه ساز، خودروی راننده متخلف ۷۲ ساعت به پارکینگ منتقل می شود و برای گواهینامه راننده متخلف نمره منفی درج خواهد شد.

بر اساس اعلام رسمی هواشناسی مازندران ناپایداری جوی همراه با بارش باران تا اوایل روز یکشتبه هفته آینده مهمان این خطه شمال کشور خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha