به گزارش خبرنگار ایرنا در آیین امضای این تفاهمنامه در محل نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات نفت خوزستان در اهواز ، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه این تفاهم نامه برای ساخت نخستین کارخانه گاز مایع ال. ان. جی کوچک مقیاس دارای اهمیت بسیار بالایی است اظهار داشت:شهر اهواز بر روی میدان نفتی اهواز قرار دارد و گسترش آن نیز بر روی میدان ادامه پیدا کرد که این باعث شکل گیری یک کریدور در این مسیر شده که برای شهروندان خطرساز است.
علیرضا دانشی افزود: در گذشته طرح جا به جایی این کریدور مطرح بوده که از ابتدای دولت سیزدهم طرح ایمن سازی کریدور بیان شد و در نهایت جمع بندی بر این مساله شد که محصولاتی که از شهر عبور میکنند را ایمن سازی کنیم و اینگونه خطر کریدور برای شهروندان را به حداقل کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب گفت: یکی از راهکارهای مهم در زمینه ایمن سازی محصولات گاز پرخطر که مطالعات آن انجام شده است، طرح مایع سازی گاز یا ال. ان. جی است که در واقع فرایند تبدیل گاز طبیعی به حالت مایع است که علاوه بر کاهش حجم اشغال گاز، توانایی ذخیرهسازی آن تا یکصد روز و همچنین سهولت در انتقال آن را میسر می سازد و اینگونه میتوانیم تردد گازهای پرخطر از شهر اهواز را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: در این طرح گازهای پرخطر غرب کارون رو جمعآوری میکنیم و در گام نخست گاز متان را به طور کامل جدا کنیم بعد با فناوری پیشرفته آن را مایع سازی کرده و در کپسولهای ویژهای ذخیره سازی، نگهداری و یا با خودروهای سنگین جا به جا کنیم.
دانشی با بیان اینکه این طرح عقب افتادگی کشور در زمینه زنجیره ارزش از محصولات نفت را تا حدودی جبران میکند تصریح کرد: این کار بسیار ارزشمند است چراکه زنجیره هایی از رویدادهای توسعهای را رقم میزند و حتی میتوان در مناطق کم خطر نیز این طرح اجرا شود.
پیشگامی خوزستان در تولید نفت
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز در این آیین اظهار داشت: استان خوزستان بیشترین میزان تولید نفت کشور را دارا است از رو هر اقدامی برای توسعه صنعت نفت کشور، توسعه استان را نیز در برمیگیرد.
آقارضا فتوحی افزود: این حرکت نو و ارزشمند باعث ایجاد فرصت های نو اشتغال زایی در استان و توسعه اقتصادی خوزستان خواهد شد.
طرح مایع سازی گاز ایران ال. ان. جی فرصتی طلایی برای سرمایه گذاری است
رییس هیات مدیره شرکت مایع سازی گاز ایران ال. ان. جی در این آیین از عقب افتادگی اجرای طرح ایران ال. ان. جی در کشور ابراز تاسف کرد و گفت: طرح مایع سازی گاز ایران ال. ان. جی فرصتهای طلایی سرمایه گذاری و افزایش زنجیره ارزش صنعت نفت در کشور را محقق میکند که متاسفانه در دولت قبل این طرح متوقف شد اما از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم اجرای این طرح آغاز شد.
رضا ایمانی افزود: طرح مایع سازی گاز یک طرح راهبردی در زمینه تولید گاز در دنیا است و بازار جهانی آن نیز به علت نیاز روز افزون به گاز به هیچ وجه تحریم پذیر نیست و فرصت های نوینی در توسعه صنعت نفت و گاز کشور را پدید میآورد.
رییس هیات مدیره شرکت مایع سازی گاز ایران ال ان جی گفت: مراحل مطالعاتی طرح مایع سازی گاز در ایران از سال ۱۳۸۲ آغاز و در سال ۸۶ آغاز شد اما به دلایلی این طرح در سال ۱۳۹۲متوقف شد اما با عزم و جدیت دولت سیزدهم از ابتدای شکل گیری دولت اجرای طرح آغاز شده است و امیدواریم در آینده نه چندان دور شاهد بهره برداری از طرح در مناطق مختلف به خصوص در استان خوزستان باشیم.
وی در خصوص اهمیت این طرح گفت: شبکه گاز در کشور ما به صورت سراسری است که علاوه بر هزینه نگهداری بالا، مسایل دیگری همچون ذخیره سازی، فرسودگی شبکه و افت فشار را شامل میشود که در طرح مایع سازی گاز این معظلات را نخواهیم داشت چراکه شبکه گاز ال. ان. جی را شبکه مجازی انتقال گاز مینامند که در کنار آن ورود به بازار جهانی ال. ان .جی باعث صادرات سالانه ۲۰ میلیارد دلار گاز خواهد شد.
ایمانی در خصوص علت عقب افتادگی اجرای طرح مایع سازی گاز ایران ال. ان. جی تصریح کرد: مایع سازی گاز یک فناوری نو و پیشرفته است که به تجهیزاتی خاص نیاز دارد که متاسفانه قرارگیری کشورما در شرایط تحریمی تهیه این تجهیزات با مشکل مواجه شده است اما برنامه تهیه این تجهیزات از طرق مختلف در برنامه قرارگرفته است.
در بخش پایانی این آیین تفاهمنامه ساخت نخستین کارخانه مایع سازی گاز ایران ال. ان.جی کوچک مقیاس در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون میان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به عنوان متولی اصلی طرح، با صندوق بازنشستگی وزارت نفت به عنوان سرمایهگذار طرح و شرکت مایع سازی گاز ایران ال ان جی به عنوان مجری طرح به امضا رسید.
در ادامه با حضور اعضای هیات مدیره شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ایران ال. ان.جی در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون عملیات ساخت کارخانه مایع سازی شروع شد.
نظر شما