سه میلیون هکتار  از اراضی کشاورزی کشور به سیستم آبیاری نوین مجهز است

گچساران- ایرنا- مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه توسعه سیستم آبیاری نوین یکی از راهکار های مهم در راستای تحقق اجرای طرح الگوی کشت است گفت: هم‌اکنون سه میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.

رضا سرافرازی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح های کشاورزی شهرستان گچساران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای اجرا و ساخت زیرساخت‌های بخش آب و خاک در حوزه کشاورزی گام‌هایی مهمی برداشته شده بطوریکه از هشت میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت کشاورزی کشور سه میلیون هکتار آن تاکنون به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.

وی ادامه داد: از این اراضی کشاورزی زیر کشت آبیاری نوین بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن از اعتبارات دولتی و ۳۰۰ تا۴۰۰ هزار هکتار آن از سوی کشاورزان اجرا شده است.

سر افرازی با بیان اینکه اجرای سیستم های آبیاری نوین علاوه بر افزایش راندمان به اهداف جهاد کشاورزی کمک خواهد کرد گفت: استفاده از منابع آب و خاک در حوزه امنیت غذایی کشور می تواند نقش مهمی داشته باشد و در همین راستا در این بخش طرح های زیربنایی مهمی از جمله اجرای سیستم آبیاری نوین از سوی سازمان جهاد کشاورزی در دست اجراست.

وی اظهار کرد: هم‌اکنون توسعه سیستم نوین آبیاری، ساخت زیرساخت‌های کشاورزی و پیاده‌سازی الگوی کشت از سیاست‌های مهم وزارت جهادکشاورزی است که محقق شدن این طرح‌ها نیازمند تامین اعتبار است.

سه میلیون هکتار  از اراضی کشاورزی کشور به سیستم آبیاری نوین مجهز است

مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی کشور گفت: در کنار این مقوله نیز به تامین آب و تجهیز نوسازی اراضی، مرمت و بازسازی قنات، طرح احیای عملیات آب و خاک در تعاونی‌های تولید نیز می تواند به این هدف کمک کند، که به تناسب تامین اعتبارات که هر ساله به صورت سنواتی انجام گیرد.

سرافرازی گفت: در توسعه بخش کشاورزی به پایداری اشتغال و امنیت غذایی توجه ویژه شده تا بتوان با استفاده از فناوری (تکنولوژی) روز بهره‌وری تولید را در اراضی کشاورزی افزایش داد.

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از گندم تولیدی که نیاز استراتژیک کشور است از سوی اراضی دیم تامین می‌شود عملکرد در حوزه اراضی دیم بیشتر به میزان نزولات جوی در آن سال متکی است.
تخصیص ۲۵ درصد از اعتبارات بخش آب و خاک کشور

سه میلیون هکتار  از اراضی کشاورزی کشور به سیستم آبیاری نوین مجهز است

مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: امسال بیش از ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای بخش آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی مصوب شد که تاکنون ۲۵ درصد آن محقق شده است.
سرافرازی گفت: منابع آب تجدیدپذیر از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۰میلیارد مترمکعب رسیده که این امر تهدیدی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی است.

وی اجرای طرح سیستم آبیاری نوین را یکی از اقدامات بسیار مهم برای مقابله با بحران کاهش منابع آبی کشور عنوان کرد و افزود: اجرای اقدامات از جمله تجهیز و نوسازی شبکه‌های آبرسانی و تامین آب و تکمیل شبکه آبیاری یک راهکار برای کاهش این بحران است.

سرافرازی ابراز کرد: تجهیز سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به آبیاری نوین را یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است که در صورت تامین اعتبارات این امر مهم محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: ۱۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور در دولت سیزدهم به آبیاری نوین تجهیز شد و این میزان اقدام نیز به تناسب اعتباراتی ارائه شده اجرا شد.

کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد منابع آبی کشور را تامین می کند

سه میلیون هکتار  از اراضی کشاورزی کشور به سیستم آبیاری نوین مجهز است

مدیرکل دفتر آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: استان کهگیلویه و بویر احمد علاوه بر تامین ۱۰ درصد منابع آبی کشور از اقلیم جغرافیایی، وضعیت منابع آبی و کیفیت خاک بسیار مناسبی است.

وی بیان کرد: این استان به دلیل پتانسیل مناسب در حوزه کشاورزی می تواند برداشت محصولات کشاورزی را با بالاترین کیفیت داشته باشد که این امر نیازمند اجرای مناسب طرح های زیربنایی، آبی-خاکی، سیستم های نوین آبیاری و سایر عملیات به زراعی است.
سرافرازی بهره وری را یکی از اهداف جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: به دلیل برخورداری از محدودیت منابع آبی در سطح کشور تمرکز بر روی بهره وری یکی از سیاست های اصلی این سازمان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha