۱۵ بهمن ۱۴۰۱، ۷:۳۰
کد خبر: 85018720
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پرتوافشانی آفتاب علوی بر بام مطلای بارگاه رضوی

مشهد- ایرنا- سیزدهم رجب، همزمان با زادروز فرخنده نخستین آفتاب امامت حضرت امیر (ع)، صحن و سرای حرم فرزندش امام رضا (ع) و شهر مشهد مقدس نورانی‌تر از همیشه است و زائران و مجاوران با حضور در حرم هشتمین خورشید آسمان ولایت، طلوع همای رحمت و عدالت را به فرزندش تبریک و تهنیت می‌گویند.

به گزارش ایرنا، در روز میلاد مولای متقیان امام علی (ع)، آفتاب فتوت و عدالت از افق کعبه تابید و هُمای رحمت در آسمان به پرواز درآمد، آن حضرت اگرچه تخت پادشاهی نداشت که بر آن تکیه زند اما ولایت زمین و آسمان در دستان "شه مُلک لافتی" بود تا همگان برای رهایی از دسیسه های زمانه و ظلم ظالمان به آغوش ولایتش پناه آورده و در زیر چتر عدل و انصافش، که بر پهنای زمین و زمان سایه گسترده است، آرام گیرند.

سالروز ولادت امام علی(ع) به نام روز پدر نامگذاری شده است، ائمه اطهار(ع) که همگی فرزندان آن حضرت هستند در مقام پدران شیعیان به حساب می آیند که عرض ارادت و اخلاص نسبت به این بزرگواران و آستان بوسی آنان، به نوعی تکریم مقام والای پدر و سپاسگزاری از همه پدران است.

شهر مشهد در آستانه اعیاد فرخنده رجبیه و به خصوص ولادت امام علی(ع) آذین‌بندی شده است و در شب میلاد آن حضرت طبق رسمی همیشگی نقاره‌های حرم مطهر رضوی به صدا درآمدند.

برگزاری جشن و سرور ویژه برای میلاد حضرت علی(ع) در حرم مطهر امام رضا(ع) قدمت زیادی دارد و از گذشته های دور در این روز علاوه بر برگزاری جشن برای ولادت حضرت علی(ع) مقام پدر نیز مورد تکریم قرار می گرفته است.

کارشناس نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی در این خصوص گفت: اسناد به جا مانده از تشکیلات اداری آستان قدس رضوی مبنی بر برگزاری مراسم جشن و سرور برای میلاد امیرالمومنین(ع) در حرم ثامن الحجج(ع) مربوط به دوره صفویه به بعد است.

سیدرضا صداقت حسینی افزود: شیوه پذیرایی، زمان و مکان و هزینه های برگزاری این جشن ها از جمله مواردی است که در این اسناد ذکر شده است. در آنها عنوان برخی شغل های مرتبط با برگزاری جشن های میلاد حضرت علی(ع) نیز مکتوب شده که از جمله آن متولی باشی، نائب التولیه، تحویل دار و دربان است.

وی ادامه داد: همچنین حدود ۵۹۰ نسخه خطی از آثار منسوب به حضرت علی(ع) به زبان‌های عربی و فارسی در مرکز نسخ خطی کتابخانه این آستان مقدس نگهداری می شود.

صداقت حسینی افزود: این کتب مشتمل بر احادیث و روایاتی از امام علی (ع) است. نهج‌البلاغه و ترجمه و شروح آن، غرر الحکم، دعای صباح و دعای سیفی، از جمله این آثار است.

صحن و سرای حرم مطهر رضوی نیز به مناسبت این جشن فرخنده تزیین شده و کتیبه هایی با عبارات‌ "متحیرم چه نامم شه ملک لافتی را" و "به ذره گر نظر لطف، بوتراب کند/ به آسمان رود و کار آفتاب کند" بر بالای ایوان طلای صحن آزادی و ایوان مسجد گوهرشاد به چشم می‌خورد.

کتیبه‌های عمودی عید مبارک به منظور شادباش اعیاد رجبیه بر روی دیواره‌ها به ویژه در ورودی صحن‌های حرم مطهر نصب شده است. ریسه‌های نورانی رنگی نیز با خودنمایی در آسمان صحن‌ها، زیبایی شب‌های حرم مطهر را چند برابر کرده اند.

گل‌آرایی حرم ملائک پاسبان رضوی نیز با استفاده از شاخه و بوته گل‌ها انجام شده و در داخل آبنماهای صحن‌ها و جایگاه مراسم‌ها در رواق‌ها به ویژه رواق امام خمینی(ره) نیز با سبد و ریسه گل‌های تر و تازه تزیین شده است و چایخانه های واقع در صحن کوثر و باغ رضوان نیز به زائران و مجاوران خدمت رسانی می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha