به گزارش ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اینک نیز پیگیری های لازم برای آزادسازی این اعتبارات و هزینه کردن در بخش های عمرانی و اقتصادی خراسان شمالی در حال انجام است.
وی افزود: این میزان اعتبارات جذب شده در تمامی استان های به شکل مساوی است به گونه ای که همه استان ها به یک میزان اعتبار جذب کرده اند.
حسین نژاد یادآور شد: در سفر دولت به خراسان شمالی تامین بیش از ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای ۱۹۳ مصوبه مورد موافقت قرار گرفت.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی خاطرنشان کرد: بیش از ۶ هزار میلیارد تومان از این اعتبارات مربوط به پروژه های بخش زیربنایی استان است که پروژه راهسازی محور بزرگراهی بجنورد- جنگل گلستان با ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار و تامین چهار هزار میلیارد تومان برای راه های استان از مهمترین این پروژه ها محسوب می شود.
اختصاص پنج هزار میلیارد ریال برای تامین آب پایدار
وی با تاکید بر اینکه تامین آب پایدار از اولویت های خراسان شمالی است، بیان کرد: تامین آب پایدار از شمال استان در صدر اهداف اجرایی استان قرار دارد به گونه ای که با هم افزایی نمایندگان و دیگر مسوولان طرحی نو برای برداشت از آب های زیرزمینی در سفر دولت مطرح شد.
حسین نژاد افزود: بر اساس این طرح ۴۰ میلیون متر مکعب آب از چاه های عمیق منطقه سرانی شهرستان شیروان برداشت و به مناطق خشک خراسان شمالی تزریق می شود که نقش ویژه ای در تامین آب پایدار خواهد داشت.
نماینده عالی دولت در استان تصریح کرد: در این راستا پنج هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر رییس جمهور برای برداشت آب های زیرزمینی مناطق مرزی خراسان شمالی تخصیص یافت.
وی یادآور شد: همچنین در راستای تامین آب شرب پایدار خراسان شمالی مطالعات انتقال پساب بجنورد به پتروشیمی اتمام یافته است و همزمان با دهه فجر کلنگ زنی خواهد شد.
خرید ۱۰۱ هزار تن گندم مازاد
استاندار خراسان شمالی با تاکید بر رونق بخش کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به اینکه استان ظرفیت ویژه ای در حوزه کشاورزی دارد، استفاده از فناوری های نوین و آبیاری تحت فشار برای رونق تولید و کاهش مشکلات این بخش ضروری است.
حسین نژاد افزود: در راستای حمایت از کشاورزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان این استان امسال به ۱۰۱ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۸۰ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی گفت: این در حالی است که کشاورزان خراسان شمالی در سال گذشته ۱۹ هزار و ۳۰۰ تن گندم به سیلوها تحویل دادند.
حسین نژاد خاطرنشان کرد: همچنین در راستای حمایت از کشاورزان جدای از اجرای مصوبات سفر رییس جمهور با هم افزایی مدیران دستگاه های اجرایی موضوع آزاد سازی آب سدها برای کشاورزی آبی و تکمیل زنجیره غذایی پیگیری می شود.
نماینده عالی دولت در استان اضافه می کند: اجرای طرح های آبخیزداری زمانبر است اما باید در این فرصت به دنبال منابع آبی پایدار باشیم که پیگیری هایی نیز برای انتقال آب دریای عمان به استان انجام شده است.
خرید حمایتی ۳۴ هزار دام زنده
وی با اشاره به اجرای طرح حمایتی دولت از دامداران خراسان شمالی، خاطرنشان کرد: خراسان شمالی به عنوان یکی از قطبهای دامپروری کشور است که در این خطه ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دام سبک و ۷۹ هزار راس دام سنگین وجود دارد که دامداران این استان سالانه ۲۲۱ هزار و ۱۱۸ تن انواع محصول از جمله گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیر، عسل و تخم مرغ تولید می کنند.
حسین نژاد گفت: از آنجا که دامپروری سهم بالایی در نرخ اشتغال خراسان شمالی را به خود اختصاص داد در این راستا بیش از ۳۴ هزار راس دام روستاییان و عشایر خراسان شمالی به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان(از جمله وعدههای رییس جمهور در سفر دوم تیرماه جاری به دامداران این خطه بود) خریداری شد و شرایط بازار دام استان را تا حد زیادی سامان داد.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اقدامات دولت در حل مشکلات تولید کنندگان بخش دام گفت: بی تردید این اقدامات مشکلات دامداران خراسان شمالی را کاهش می دهد و موجب رونق دوباره صنعت دامپروری در خراسان شمالی می شود.
۴۴ درصد از جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.
نظر شما