به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در راستای توسعه عدالت فرهنگی، توجه به اقلیم و قومیتها، محرومیت زدایی و برداشتن تمرکز از پایتخت با تنوع مضامین و رویکردهای امیدبخش در ۲۴ اثر به طور نهایی و ۴ فیلم به طور رزرو کار خود را از چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ در سینماهای سراسر کشور و همزمان با دهه فجر و پیروزی انقلاب اسلامی ایران آغاز خواهد کرد.
این جشنواره که ویترین یکساله سینمای ایران را از منظر تولید مرور میکند در تازه ترین دوره برگزاری خود میزبان هنرمندان جوان و پیشکسوتی است که به پشتوانه تجربهها و دستاوردهای عوامل حرفهای و بازیگران برجسته و توانمند کشورمان قصهها و موضوعات مدنظر خود را روایت کردهاند.
برگزاری این رویداد از سویی دیگر ماحصل تلاش خانواده چندین هزار نفره سینما و مدیران فرهنگی و هنری است که در استانهای مختلف برای ارتقای سطح برگزاری آن تلاش می کنند. در این گزارش جمعی از مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها دیدگاههای خود را نسبت به ضرورت برگزاری این رویداد مطرح کرده اند.
ظرفیتهای فجر در خدمت توسعه عدالت فرهنگی است
علی هوشمند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام معتقد است توسعه جشنواره فیلم فجر و به طور کلی نمایشهای سینمایی به توسعه عدالت فرهنگی منجر میشود.
هوشمند درباره نحوه برگزاری چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر در استان ایلام بیان می کند: همچون سالهای گذشته به همت سازمان امور سینمایی و سمعی بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان اکران همزمان فیلمهای راهیافته به بخشهای مختلف چهلو یکمین جشنواره فیلم فجر در استان ایلام فراهم شده است.
وی با اشاره به سفر محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی که با رویکرد توسعه عدالت فرهنگی و عمومیسازی دسترسی فرهنگی انجام شد، می گوید: طبق سفر رییس محترم سازمان سینمایی به استان و بر اساس تأکیدات وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی که به منظور تحقق عدالت فرهنگی برای اولین بار در سطح کشور در حوزه سینما خرداد ماه سال جاری صورت گرفته، آقای خزاعی از امکان برگزاری جشنواره در استان ایلام و اینکه میتوان طرفیت های جشنوارهای را به این استان منتقل کرد خبر دادند و با هماهنگیهای صورت گرفته در راستای برگزاری هرچه پربارتر جشنواره فیلم فجر در استان، خوشبختانه امروز این گفته محقق شده است.
به همت جشنواره فیلم فجر مردم را با سینما آشتی دهیم
بهرام مسلمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان نیز عنوان میکند: چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر بر اساس عدالت فرهنگی مورد تاکید سازمان سینمایی، برنامهریزی شده تا مردم هنردوست جنوب کرمان هم بتوانند به طور همزمان، فیلمهای این جشنواره را تماشا کنند.
وی با تاکید بر اینکه رفع مشکل نور و صوت مجتمع های فرهنگی و هنری جنوب کرمان یک ضرورت است، می گوید: در صورت حل مشکل نور و صوت مجتمع های فرهنگی و هنری این منطقه که معاونت محترم سینمایی قول مساعد برای رفع این مشکل داده اند، جشنواره به خوبی در جنوب کرمان برگزار می شود.
مسلمی یکی از مهمترین رخدادهای فرهنگی کشور را جشنواره فیلم فجر دانسته و بیان میکند: پس از تأیید و تعیین سینماهای منطقه به زودی جدول نهایی برنامه اکران ها، از طریق معاونت امور هنری و سینمایی این اداره کل، برنامه ریزی و تنظیم می شود و از طریق رسانه ها در دسترس علاقه مندان قرار می گیرد. آشتی مردم با سینما و کمک به رشد بیشتر این موضوع و اینکه همه ما باید خدمتگزار سینما باشیم از اهداف اصلی برگزاری جشنواره فیلم فجر در این روزها است.
بهرهمندی حداکثری مخاطبان از جشنواره فیلم فجر؛ مهمترین هدف دوره چهل و یکم
محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز معتقد است نگرش عدالت محور فرهنگی و رویکرد بهرهمندی حداکثری مخاطبان از جشنواره بین المللی فیلم فجر به عنوان رویدادی بزرگ، ویژگی دوره چهلم جشنواره است که پیشتر وعدهی آن در سفرهای استانی رئیس سازمان سینمایی و سمعیبصری کشور به استانها داده شده بود.
نظر شما