به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در نشست هماندیشی با اساتید مراکز دانشگاهی سراوان اظهارداشت: در کشور ما متاسفانه مدرک، شاخص ارتقای یک نیرو است و به همین علت میبینیم در ایران بسیاری از افراد جامعه تنها برای کسب مدرک درس میخوانند درحالیکه در دانشگاه باید به دنبال ارتقا مهارتها باشیم.
وی تصریح کرد: هنگام مقایسه شرایط کنونی با گذشته از حیث آموزش عالی در مییابیم که تفاوت زیاد است، اما نباید به اینجا اکتفا کرد بلکه باید به دنبال توسعه کمی و بویژه توسعه کیفی باشیم. اگر ارتقای کیفی داشته باشیم و روی ابعاد مختلف دانشجویان کار کنیم به تدریج توسعه کمی هم اتفاق خواهد افتاد.
امام جمعه زاهدان افزود: در جلسات با مسوولان دانشگاه آزاد اسلامی در سیستان و بلوچستان همواره تاکید کردیم که افزایش تعداد پردیسهای شهرستانی تنها باید در شرایطی صورت گیرد که اساتید شایسته تامین و به کارگیری شوند و در غیر این صورت رشد علمی اتفاق نیفتاده و پیشرفت حاصل نخواهد شد.
آیت الله محامی ادامه داد: طی کردن تمام مراحل تحصیلی فرد در محل زندگی خود، آن هم در یک مکان محروم و دور افتاده چندان مطلوب نیست، بلکه تامین اساتید توانمند از سطح کشور و نیز اعزام دانشجو جهت گذراندن چند ترم در سایر مناطق کشور بر رشد علمی و فرهنگی او تاثیر مثبتی خواهد داشت.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان رشد عقلانیت را یکی دیگر از محورهای مهم عنوان کرد و افزود: باید عقلانیت را در میان اساتید و دانشجویان تقویت کنیم و اساتید برای تقویت عقلانیت دانشجویان باید ابتدا عقلانیت خود را تقویت کنند، در غیر این صورت تابع احساسات خواهند بود و قادر به تقویت عقلانیت در میان دانشجویان نیستند.
وی ادامه داد: توسعه عقلانیت کنترل کننده غرائز در وجود انسان است و اگر عقل تقویت شود در بسیاری از عرصهها تاثیرگذار بوده و منجر به اعتدال میشود و در غیر این صورت فرد دچار افراط و تفریط خواهد بود.
آیت الله محامی خاطرنشان کرد: انقلاب ما برگرفته از همین عقلانیت است انقلابی که ۴۴ سال از آن گذشته و دهه فجر فرصت خوبی است تا بر اساس عقلانیت ارزیابی جامع و منصفانهای از دستاوردها، چالشها و آسیبها داشته باشیم.
وی گفت: نگاه به نیمه پر لیوان و تنها در نظر گرفتن دستاوردها ما را دچار غرور میکند و از طرف دیگر نیز تمرکز روی آسیبها مایه یاس خواهد بود و باید دستاوردها و آسیبها را با هم ببینیم تا بتوانیم برنامهریزی درستی داشته باشیم و با همدلی و همکاری همه مردم بتوانیم نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم.
نظر شما