به گزارش خبرنگار ایرنا، مژده نخلستانی روز چهارشنبه در نشست با مسئولان مرکز خدمات حوزههای علمیه اظهار داشت: تجربه خوبی در واحد جذب اهداکنندگان در استانهایی چون فارس، اصفهان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان شرقی داشتیم، در مدتی که بحرانی برای برخی پایگاهها برای زیرساختها بوجود آمد بدلیل وجود تفاهمنامههای مستمر و دائمی ، مشکلات به سرعت حل میشد، لذا این تجربه قرار است در تمام کشور پیادهسازی شود.
وی ضمن ابراز خشنودی از انعقاد تفاهمنامه با مرکز خدمات حوزههای علمیه در بحث خون رسانی گفت: شبکه ملی خون رسانی خوبی در کشور داریم گرچه نیاز به تقویت مناطق خاصی است.
نخلستانی ادامه داد: تفاهمنامههایی با حوزههای علمیه و دانشگاهها پل ارتباطی خوبی است که رابطانی از مرکز خدمات حوزه و دانشگاه برای فرهنگسازی اهدای خون شکل گیرد.
وی دربخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: جایگزینی برای فرآوردههای خونی به خصوص پلاکت نداریم و باید در این زمینه قدمهای موثری برداریم.
وی ادامه داد: مصرف کنندگان پلاکت خون در استانهایی که بیماران تالاسمی دارند و دائم نیازمند این فرآورده خونی هستند زیاد است و بیماران بعضا مشکلات زیادی را دراین زمینه دارند.
نخلستانی گفت: مصرف پلاکت خون برای بیماران تالاسمی، هموفیلی، افرادی که شیمی درمانی کرده و یا پیوند مغز استخوان دارند بالا است.
وی ابراز داشت: گروه عمدهای از بانوان که در دوران بارداری هستند و یا عوارض زایمان دارند نیازمند خون هستند و این درحالیست که بانوان پنج درصد اهدا کنندگان خون در کشور را به خود اختصاص داده اما ۵۰ درصد مصرف کنندگان را تشکیل میدهند.
وی بیان کرد: باید جوانان را با فرهنگسازی در فضای مجازی در اهدای خون پیش قدم کرد چرا که بیشتر جمعیت اهدا کنندگان بین ۴۵ تا ۵۵ سال هستند و تا ۶۵ سالگی امکان اهدای خون میباشد.
نخلستانی افزود: برودت هوا و تصادفها در فصل زمستان افرادی را به صورت خاص و ویژه نیازمند اهدای خون کرد اما خوشبختانه درحال حاضر با مشارکت مردم در تامین خون مشکلی نداریم.
نظر شما