مجتبی یوسفی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر به روزشدن نیات سنت حسنه وقف، اظهار کرد: هماکنون حرکت به سمت وقفهای علمی و استفاده از ظرفیت موقوفات برای حمایت از دانشبنیانها کار نویی است و باید از این ظرفیت (وقف) استفاده کرد.
وی افزود: از صادرات خدمات فنی و مهندسی در حال حاضر در دنیا با عنوان صادرات علم و دانش یاد میشود؛ دیگر مثل قدیم نیست که کشورهای صنعتی، تکنولوژیهای سنگین و سخت را صادر میکردند؛ در حال حاضر بخشی از بازار، خروج محصولات دانشبنیان است که در کشور ما بهدلیل تحریمهای ظالمانه این روند به کندی صورت میپذیرد، اما به هرحال یکی از ظرفیتهایی بهشمار میآید که ایجاد شده است.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متأسفانه برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان قانون جامع و کاملی نداشتهایم، افزود: البته درمورد برخی تولیدات مثل خودرو، موافق واردات هستیم، چون باعث میشود که هم در قیمت و هم کیفیت در حق مردم اجحاف نشود، اما در برخی از محصولات واسط تولید که ماشینآلات تولید هستند یا موضوعات مرتبط به دستگاهها یا ماشینآلات و یا علومی که نیاز مردم در حوزه صنعت، سلامت و تجهیزات پزشکی است، باید مورد حمایت قرار گیرند.
یوسفی با اشاره به حمایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از فعالیتهای دانشبنیان، گفت: خوشبختانه مشاهده کردیم که دانشمندان جوان و پیشکسوت در کشور ما توانستند بدون حمایت آنچنانی دولتها به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کنند؛ بهعنوان مثال اگر خاطرات دکتر کاظمی آشتیانی و شروع فعالیت مؤسسه رویان را بخوانید، متوجه میشوید که تنها شخصی که از ایشان حمایت کرد، مقام معظم رهبری بودند و حالا ملاحظه میکنید که در این زمینه حرف برای گفتن داریم و جزو چند کشور برتر دنیا در زمینه سلولهای بنیادی هستیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را نیز سال اشتغال بر پایه دانشبنیانها نامگذاری کردند، مجلس شورای اسلامی حمایت از دانشبنیانها را در دستور کار خود قرار داده و قوانینی وضع شده است که مادههای مفصل دارد و یکی از آنها این بود که اگر محصولی در داخل با کیفیت تولید میشود، اجازه واردات آن کالا داده نشود.
یوسفی گفت: قریب به یک دهه است که بحث دانشبنیان مطرح شده و در دنیا مورد حمایت قرار میگیرند، اما در کشور ما فقط در حد شعار بود، در همین راستا مجلس شورای اسلامی این قانون را تصویب کرد که در تبصره ۱۶ و ۱۸ بودجه در سال ۱۴۰۰ ، ۳۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات با بهره پایین برای حمایت از اشتغال با محوریت دانشبنیان و کسب و کارهای جدید اختصاص پیدا کرد و امسال ۱۰۲ هزار میلیارد تومان تخصیص یافت.
وی یادآور شد: خوشبختانه سیاستهای این دولت در نگاه به درون و اعتماد به شرکتهای دانشبنیان ستودنی است؛ البته اول راه هستیم و باید نهادهای حوزه اعتقادی و حاکمیتی از این فعالیتها حمایت کنند؛ اگر بررسی کنید، متوجه میشوید که دستگاههای نظامی و انتظامی، ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع در این زمینه خیلی موفق عمل کردهاند و عامل آن هم اعتماد به جوانان است.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: در ایام شهادت شهدای هستهای مثل شهید احمدی روشن هستیم، اینها جوانان تحصیلکرده و نخبه بودند که به آنها اعتماد شد و آنها هم توانستند اقدامات ارزشمندی در حوزه هوا و فضا، انرژی هستهای و دانشبنیان انجام دهند؛ در این زمینه برخی سعی میکنند اطلاعات غلط را به جامعه القا کنند و میگویند موفقیت ما در صنعت دفاعی و نظامی بوده که البته آنجا پیشران علم است، ولی ما در بسیاری از علوم که اعتماد کردیم و مورد حمایت قرار دادیم از جمله سلولهای بنیادی موفق بودهایم.
وی افزود: ما اخیرا در رنکینگ مسابقات علمی حتی در بخش نوجوان در حوزه آیتی و نرمافزار و ... موفق بودهایم؛ البته گله مردم به حق است که میگویند چرا اینها تبدیل به ثروت و صنعت نمیشوند که اینجا وظیفه دولت و مجلس است که قانونگذاری و حمایت کنند.
یوسفی خاطرنشان کرد: امیدواریم در نهایت با سیاستگذاری خوب توسط دولت و مجلس و همچنین همافزایی که صورت میپذیرد، بستر ایجاد جایگاه واقعی براساس توانمندی دانشمندان جوان برای کشور باشیم.
نظر شما