از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

تهران-ایرنا-رأی‌منفی پارلمان اروپابه‌تعلیق مذاکرات‌برجام، نشست‌چهارجانبه آمریکا واسرائیل بابحرین وامارات درباره منطقه،صادرات‌نفت روسیه به پاکستان،کینه غرب از سپاه،پیام متناقض‌ استراسبورگ؛ دوگانه فشار ودیپلماسی وایران و اوکراین محورگفتگوهای بورل و بلینکن مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا درچندساعت گذشته است.

**رأی منفی پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات برجام

چارلی ویمرز نماینده سوئدی پارلمان اروپا پنجشنبه شب در توییتی از رای منفی پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات برجامی خبر داد.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

این نماینده سوئدی پارلمان اروپا پنجشنبه شب و ساعاتی بعد از انجام رأی‌گیری در پارلمان اروپا در مورد مسائل مربوط به ایران، با ابراز نارضایتی از رأی نیاوردن تعلیق مذاکرات برجام نوشت: هنوز راهی طولانی در پیش است تا نمایندگان پارلمان اروپا برای پایان دادن به مذاکرات برجام رأی مثبت دهند.

پارلمان اروپا درحالی روز پنجشنبه به تعلیق مذاکرات برجام رای منفی داد که پیتر استانو سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه برخلاف جوسازی‌های اخیر ضد انقلاب تصریح کرده بود که توافق هسته‌ای ایران «نمُرده» است و تلاش‌ها برای خروج از بن‌بست در مذاکرات برای از سرگیری اجرای کامل این توافق جریان دارد.

استانو روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران در بروکسل با بیان این مطلب افزود: برجام قطعا در این مقطع نمُرده است و همانطور که نماینده عالی اتحادیه اروپا (جوسپ بورل) به صورت عمومی اعلام کرده ما در شرایطی قرار داریم که گفت‌ وگوها در وضعیت بن‌بست قرار دارد و هدف ما این است که تلاش کنیم از وضعیت بن‌بست خارج شویم.

وی با بیان اینکه «شرایط ساده نیست»، گفت: ما به رایزنی‌ها ادامه می‌دهیم و در این رابطه نماینده عالی به طور دائم با وزیر امور خارجه ایران و سایر مشارکت کنندگان در برجام در تماس است تا رو به جلو حرکت کنیم و پاسخ نهایی داشته باشیم.

استانو در ادامه با بیان سخنان مداخله‌جویانه در امور داخلی ایران مدعی شد که حوادث اخیر اوضاع را آسان نکرده است.

همچنین میخائیل اولیانوف نماینده دائمی روسیه در سازمان‌های بین‌المللی هم روز یکشنبه نهایی کردن برجام را عامل کاهش تنش در منطقه توصیف کرده بود.

نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین روز یکشنبه با انتشار پیام توئیتری درباره برجام نوشت:بهترین روش برای جلوگیری از تنش‌های منطقه‌ای نهایی کردن مذاکرات هسته‌ای ایران است.

اولیانوف افزود: پیشرفت مذاکرات هسته‌ای و برجام می‌تواند تنش را کاهش دهد و راه را برای تشدید گفت وگو در مورد امنیت منطقه باز کند.

وی تصریح کرد: ظاهرا کشورهای غربی برای این کار آمادگی ندارند.

همچنین ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم سه‌شنبه هفته گذشته (۲۰ دی) با اذعان به رویکرد دوگانه دیپلماسی و فشار دولت بایدن به همراه شرکایش علیه جمهوری اسلامی ایران، در عین حال اظهار داشت که دیپلماسی در قبال ایران نمرده است.

ند پرایس سه‌شنبه گذشته در جمع خبرنگاران در واشنگتن درباره لفاظی‌های مقامات کابینه جدید رژیم صهیونیستی و موضع دولت بایدن دراین خصوص گفت:آمریکا و اسرائیل در سطح استراتژیک مبنی بر اینکه ایران نباید هیچگاه به سلاح هسته‌ای دست یابد، کاملا با یکدیگر اتفاق نظر دارند و همسو هستند.

سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن گفت که ما به صراحت نظرات مخالف خود را به اسرائیل می‌گوییم و آنها نیز نظر مخالف خود را به ما اطلاع می‌دهند.

این مقام آمریکایی اضافه کرد: ما معتقدیم که دیپلماسی همچنان موثرترین و بادوام ترین روشی است که به وسیله آن می‌شود از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای به صورت کامل جلوگیری کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار ادعاهای مقامات آمریکایی در هفته‌ها و ماه‌های اخیر گفت: اما ایرانی‌ها به صورت مکرر به یک توافق دیپلماتیک پشت کرده‌اند. از ماه سپتامبر تاکنون بازگشت به برجام در تمرکز آمریکا نبوده است.

پرایس سپس اذعان کرد: ما با شرکای اسرائیلی مبنی بر اینکه نباید هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف کنیم، موافقیم.

در این هنگام خبرنگاری با اشاره به اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در جمع تعدادی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران که او را برای اعلام مرده بودن برجام و عدم مذاکره تحت فشار گذاشته بودند که بایدن در پاسخ گفته بود نمی‌تواند این را بگوید، خطاب به ند پرایس، با تفسیر خود از سخنان بایدن مدعی شد که شما با رئیس جمهور مخالفید که گفت بازگشتی به دیپلماسی وجود ندارد؟

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ تاکید کرد: رئیس جمهور ابدا نگفت که دیپلماسی مرده است بلکه به این امر اشاره می‌کند که ایرانی‌ها فرصت بازگشت سریع به برجام را از بین برده‌اند.

خبرنگاری از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرسید، شما می‌گویید ایرانی‌ها فرصت بازگشت سریع به برجام را از بین برده‌اند و همچنین دیپلماسی گزینه ترجیحی در قبال ایران است، چگونه رئیس جمهور می‌خواهد به تعهد خود مبنی بر عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد؟

ند پرایس به فشارهای اقتصادی آمریکا در سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ اشاره کرد و مدعی شد که فشارهای اقتصادی قابل توجه واشنگتن و متحدان غربی‌اش، ایران را به پای میز مذاکره آورد.

پرایس در عین حال به ناکارآمدی سیاست فشار حداکثری در دولت ترامپ اشاره و ادعا کرد که این سیاست زمانی کارآمد است که با همراهی سایر شرکا باشد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تهدید کرد تا زمانی که ایران رویکرد و مسیر خود را تغییر نداده، به فشارهای اقتصادی علیه ایران با شرکا ادامه خواهیم داد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز پیش از ند پرایس روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: دولت آمریکا به صراحت اعلام کرده است که توافق هسته‌ای با ایران در حال حاضر در اولویت نیست اما همچنان معتقد است که دیپلماسی بهترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد:دولت بایدن با کابینه جدید رژیم صهیونیستی در مورد موضوع توافق هسته ای ایران گفت وگو خواهد کرد. ما تلاش خواهیم کرد اختلافات در خصوص تاکتیک‌ها را رفع کنیم.

این در حالی است که در پی صدور پیش نویس قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و جوسپ بورل نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه به صورت تلفنی گفت وگو و تبادل نظر کردند.

در این گفت وگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن انتقاد شدید نسبت به رویکرد احساسی پارلمان اروپا، آن را رفتارنسنحیده و نادرست دانست.

نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم دراین گفت وگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از دیپلماسی در حال انجام در موضوع توافق هسته‌ای، گفت: من به تلاش‌های خود برای نیل به توافق ادامه می‌دهم.

بورل افزود: من از شنیدن اخبار همکاری آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران و خوشبینی‌ها در این مسیر خرسند هستم.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران همچنین عصر سه‌شنبه و در نشست خبری مشترک با «مولود چاوش اوغلو» همتای ترکیه‌ای خود درباره توافق برای لغو تحریم‌ها، گفت: برداشت ما این است که اگر طرف آمریکایی دست از اظهارات متناقض و طرح شروط جدید در قبال برجام بردارد و واقع بینانه رفتار کند توافق در دسترس است.

وی افزود: در این زمینه با مقامات ترکیه گفت وگو کردیم و آقای چاووش‌اوغلو همواره این موضوع را با بنده پیگیری می‌کنند و در تماس هستند و پیام‌هایی تبادل می‌شود. برداشت ما این است که اگر طرف آمریکایی دست از اظهارات متناقض و طرح شروط جدید در قبال برجام بردارد و واقع بینانه رفتار کند توافق در دسترس است.

همچنین ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه هم پیشتر درباره ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر اینکه مذاکرات برجام از دستور کار آنها خارج شده است، اظهار داشت: اینکه مقامات آمریکا برای رژیم صهیونیستی درباره ایران گفت‌ وگو کند، رخداد جدیدی نیست و متاسفانه سیاست خارجی آمریکا در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران در گروگان صهیونیست‌ها و رژیم صهیونیستی است.

وی با یادآوری اینکه موضوع هسته‌ای تنها موضوع سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیست، گفت: توافق یک مسیر دوجانبه است کشوری هم که نقض تعهد کرده است رژیم آمریکا است کشوری که باید پاسخگو باشد و در مقام متهم و پاسخگویی توضیح بدهد دولت آمریکا است؛ سیاست جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته‌ای روشن است و در همان چارچوب عمل می کند و آمادگی جمع بندی مذاکرات را مبتنی بر بسته ای که ارائه شده است، دارد.

کنعانی با بیان اینکه خطوط قرمز ایران در مذاکرات نیز روشن است، افزود:‌ دولت جمهوری اسلامی ایران و تیم مذاکره کننده بر مبنای خواسته ملت ایران عمل کرده و خواهد کرد.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه و جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا قرار است در اواخر ماه جاری میلادی یعنی ژانویه به سرزمین‌های اشغالی سفر کنند. این سفر در حالی انجام خواهد شد که اقدامات کابینه جدید تندروی رژیم صهیونیستی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» سطح تنش‌ها را افزایش داده است.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً درتاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرداما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و همزمان با حوادث داخلی ایران، تمرکز خود را بر ناآرامی و اتهام استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین قرار داده است.

https://irna.ir/xjLxzf

**انفجار مین در یمن ۴ کشته برجای گذاشت

مرکز نظارت بر پاکسازی مین یمن پنجشنبه شب اعلام کرد که بر اثر انفجار مین برجای مانده از تجاوز ائتلاف سعودی در صعده و الحدیده، ۴ غیرنظامی کشته شدند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

پیش تر مرکز نظارت بر پاکسازی مین یمن گزارش داده بود، ۷۳۴ نفر در سال گذشته (۲۰۲۲) بر اثر انفجار مین و بمب‌های خوشه‌ای در این کشور کشته و زخمی شدند.

همچنین این مرکز گفته بود که سال جدید میلادی با قربانی گرفتن تازه مین‌های برجای مانده از تجاوز ائتلاف سعودی به یمن آغاز شد.

مرکز نظارت بر پاکسازی مین یمن گفته بود که ائتلاف سعودی مانع از ورود دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای پاکسازی مناطق آلوده به بقایای بمب و مین می‌شود که این خود دلیلی بر افزایش شمار قربانیان است.

مرکز نظارت بر پاکسازی مین یمن در ادامه اعلام کرد که سازمان ملل نیز در راستای تهیه تجهیزات مورد نیاز این عملیات هیچ کمکی ارائه نکرده است و هیات ناظر آن بر توافق الحدیده که وظیفه تهیه تجهیزات را دارد نیز از کارشکنی ائتلاف متجاوز در زمینه تهیه تجهیزات چشم پوشی می‌کند.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتش‌بس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنی‌های ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد.

https://irna.ir/xjLxzD

**دمشق: آمریکا میلیون‌ها دلار برای تخریب وجهه سوریه هزینه می‌کند

وزارت خارجه سوریه پنجشنبه شب اعلام کرد که آمریکا با صرف میلیون‌ها دلار برای تخریب چهره این کشور تلاش می‌کند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

در بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است: هدف اقدام آمریکا در اختصاص میلیون‌ها دلار برای مراکز مشکوک رسانه‌ای، تخریب وجهه سوریه و بیانگر اصرار واشنگتن به گمراه کردن افکار عمومی است.

در ادامه این بیانیه آمده است: این پروژه‌ها که توسط وزارت خارجه آمریکا اجرا می‌شود، با هدف سرپوش گذاشتن بر جنایات آمریکا در سوریه، حفاظت از تروریست‌ها و جدایی طلبان و سرقت ثروت و منابع سوریه انجام می‌شود.

وزارت خارجه سوریه افزوده است: واشنگتن که این گونه برنامه‌ها را با بهانه مبارزه با اقدامات گمراه کننده و تقویت حقوق بشر مطرح می‌کند، خود عامل انجام بیشترین اقدامات گمراه کننده است که در عراق، لیبی و جنگ علیه سوریه مشهود است در نتیجه این کشور، بیشترین نقض حقوق بشر را در جهان انجام داده است.

وزارت خارجه سوریه در پایان گفته است: رسانه‌های سوریه و پیام‌های وزارت امور خارجه به سازمان ملل متحد و بیانیه‌های مختلف، تلاش‌های آمریکا برای گمراه کردن افکار عمومی و تخریب چهره سوریه را افشا کردند.

با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.

مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آن‌ها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.

دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه نظامیان و آمریکایی‌ها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.

https://irna.ir/xjLxz۳

**وزیر خارجه عربستان: آمریکا همچنان بزرگترین شریک امنیتی ما است

«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی پنجشنبه شب بار دیگر تاکید کرد که آمریکا همچنان بزرگترین شریک امنیتی این کشور است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

«فیصل بن فرحان» در گفت وگو با خبرگزاری بلومبرگ افزود: آمریکا همچنان بزرگترین شریک امنیتی عربستان حتی با گرم شدن روابط ما با چین است.

وی همچنین با طرح این ادعا که عادی سازی روابط با اسرائیل به نفع منطقه است، گفت: اما ثبات در منطقه تنها با تشکیل کشور فلسطینی به دست خواهد آمد.

وزیر خارجه عربستان سعودی افزود: توافق برای تشکیل و برپایی کشور فلسطینی پیش شرط برقراری روابط رسمی با اسرائیل است.

این در حالی است که پیش تر «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا با «بنیامین نتانیاهو» دیدار کرده و با او درباره احتمال دستیابی به موفقیت با عربستان سعودی در زمینه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گفت‌ وگو کرده بود.

نتانیاهو اواخر آذر ماه وعده داده بود، روابط رسمی با عربستان را دنبال خواهد کرد و از آمریکا خواست تعهد خود به عربستان را تقویت کند.

پیشتر عادل الجبیر وزیر مشاور در امورخارجه عربستان هم در دیدار با آمریکایی‌ها گفته بود که «روابط عربستان و اسرائیل به سمت عادی‌سازی در حرکت است ولی این امر مدتی زمان می‌برد».

https://irna.ir/xjLxzg

**نشست چهارجانبه آمریکا و اسرائیل با بحرین و امارات درباره منطقه

کاخ سفید اعلام کرد جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در سفر به سرزمین های اشغالی به همراه رژیم صهیونیستی نشستی چهارجانبه مجازی با مشاوران امنیت ملی بحرین و امارات درباره منطقه برگزار کرده است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی درباره سفر جیک سالیوان به منطقه غرب آسیا و سرزمین های اشغالی ادعا کرد سالیوان در تمام دیدارهای خود بر تعهد جو بایدن رییس جمهور آمریکا به یکپارچه‌تر، مرفه‌تر و امن‌تر کردن منطقه خاورمیانه با منافعی برای همه ساکنان آن تاکید کرد.

کاخ سفید افزود: برای پیشبرد این اهداف، سالیوان و زاخی هانگبی مشاور امنیت ملی رژیم اسرائیل، نشست چهارجانبه مجازی با همتایان خود، شیخ ناصر بن حمد آل خلیفه مشاور امنیت ملی بحرین و شیخ طحنون بن زاید آل نهیان مشاور امنیت ملی امارات برگزار کردند تا در زمینه‌های انرژی پاک، فناوری‌های نوظهور، امنیت منطقه ای و روابط تجاری، هماهنگی بیشتری بدست آورند.

بر اساس اعلام کاخ سفید، سالیوان تاکید کرد که دولت آمریکا به حمایت از راهکار دو دولتی ادامه خواهد داد و با سیاست هایی که این راهکار را به خطر می اندازد، مخالفت و بر ضرورت اجتناب از گام‌های یکجانبه که می‌تواند به تنش‌ها دامن بزند، به ویژه در خصوص بیت المقدس تاکید کرد.

کاخ سفید همچنین اعلام کرد که سالیوان در رام الله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کرد تا بر علاقه دولت آمریکا به تقویت ارتباط با تشکیلات خودگردان فلسطین و تعمیق روابط با مردم فلسطین تاکید کند.

بر اساس اعلام کاخ سفید، سالیوان با محمود عباس در مورد حمایت آمریکا از صلح، حفظ مسیر مذاکرات در راستای راهکار دو دولتی و پیشبرد اقدامات برابر تامین امنیت، رفاه و آزادی برای اسرائیلی ها و فلسطینی ها گفتگو کردند. وی همچنین در مورد نیاز رهبران فلسطینی برای کمک به کاهش تنش در کرانه باختری و تقویت نهادهای فلسطینی گفتگو و طرفین در مورد اقدامات لازم جهت ایجاد اعتماد، تقویت امنیت و ایجاد شرایط برای یک افق سیاسی تبادل نظر کردند.

بر اساس اعلام کاخ سفید، مشاور امنیت ملی آمریکا در دیدار با مقامات صهیونیستی نیز درباره برنامه هسته ای ایران و نیز روابط تهران - مسکو رایزنی کرده است.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا در سفر به سرزمین های اشغالی، با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر، اسحاق هرتسوگ رئیس و اعضای تیم ارشد امنیت ملی از جمله الی کوهن وزیر امور خارجه، وزیر جنگ، رئیس موساد و مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی دیدار و گفتگو کرد .

تارنمای آکسیوس به نقل از مقامات صهیونیستی خبر داده بود که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا احتمالا در فاصله کمی پس از سفر سالیوان، به سرزمین های اشغالی خواهد رفت.

به گفته منابع صهیونیستی، احتمالا نتانیاهو نیز در ماه فوریه به واشنگتن سفر می کند.

به گزارش آکسیوس، مقامات صهیونیستی می‌گویند نتانیاهو می‌خواهد با دولت بایدن در دو موضوع کلیدی از جمله برنامه هسته‌ای ایران و دستیابی به توافق صلح با عربستان همکاری کند.

https://irna.ir/xjLxzS

**آزمون بزرگ برای مکرون / راهپیمایی میلیونی همزمان با اعتصاب سراسری در فرانسه

همزمان با اعتصابات سراسری کارگران فرانسه در اعتراض به افزایش سن بازنشستگی به ۶۴ سال، بیش از یک میلیون نفر عصر پنجشنبه با راهپیمایی در خیابان‌های پاریس و دیگر شهرهای بزرگ این کشور علیه سیاست‌های امانوئل مکرون رئیس جمهور شعار دادند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

بسیاری از رسانه‌های خبری اروپا، این راهپیمایی را بزرگترین تظاهرات ضد دولتی در پاریس توصیف کردند.

از سوی دیگر، درپی اعتصابات سراسری، شبکه حمل و نقل فرانسه فلج شده است و مدارس و پالایشگاه‌های این کشور نیز تعطیل هستند.

بنا بر اعلام وزارت کشور فرانسه، فقط در پاریس، ۸۰ هزار نفر خیابان‌های بزرگ و معروف این شهر را به تصرف خود در آوردند ولی اتحادیه‌های کارگری و صنفی فرانسه شمار راهپیمایان را بالاتر اعلام کردند.

راهپیمایان در پاریس در چندین نقطه با نیروهای امنیتی زد و خورد کردند و پلیس ۳۰ نفر از تظاهر کنندگان را به علت حمل سلاح‌های غیرقانونی و پرتاب کوکتل مولوتف دستگیر کرد.

۷۰ درصد معلمان مقطع ابتدایی و بیش از ۳۰ درصد معلمان مقطع راهنمایی نیز اعتصاب کرده‌اند.

اتحادیه‌های کارگری و صنفی فرانسه استدلال می‌کنند که راه‌های دیگری برای تضمین تداوم سیستم بازنشستگی وجود دارد که مالیات بر ثروتمندان، افزایش سهم کارفرمایان یا بازنشستگان ثروتمند از جمله آنها است.

در این حال، خدمات رادیو تلویزیون ملی فرانسه مختل شده است و برخی از سالن‌های تئاتر و موزه‌های فرانسه نیز بسته شده‌اند همچنین خروج محموله‌های مواد سوختی از پالایشگاه‌های فرانسه تقریبا متوقف شده است.

این اعتصاب ۲۴ ساعته و تظاهرات سراسری در ۲۰۰ شهر بزرگ و کوچک فرانسه، اولین آزمون بزرگ برای مکرون در دومین دوره ریاست جمهوری این کشور است.

مکرون و چند تن از وزرای او همزمان با اعتراضات و اعتصابات و در اقدامی که انتقاد اتحادیه‌ها را برانگیخته است برای دیدار با مقام‌های اسپانیایی به بارسلون رفته‌اند.

https://irna.ir/xjLxzV

**گفت وگوی تلفنی بورل و بلینکن / ایران و اوکراین محور گفت وگوها

جوسپ بورل نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا ساعتی پیش از گفت وگوی تلفنی با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا درباره ایران خبر داد.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

بورل در این توییت با اعلام این خبر، نوشت: در گفت وگوی تلفنی با آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده بر عزم مشترک برای تداوم حمایت قاطع از اوکراین از جمله پشتیبانی نظامی تاکید کردیم.

وی در ادامه این توییت افزود: ما همچنین درباره ایران، اوضاع غرب بالکان و نیز چین تبادل نظر کردیم.

نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه نوشت: اتحاد و همکاری‌های دو سوی آتلانتیک بیش از هر زمان دیگری مستحکم است. ما همچنین به تقویت بیشتر مناسبات دوجانبه متعهد هستیم.

همچنین در پی صدور بیش نویس قطعنامه مداخله جویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و جوسپ بورل نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه به صورت تلفنی گفت وگو و تبادل نظر کردند.

در این گفت وگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن انتقاد شدید نسبت به رویکرد احساسی پارلمان اروپا، آن را رفتارنسنحیده و نادرست دانست.

امیرعبداللهیان افزود: متاسفانه ما امروز شاهد صدور پیش نویس یک قطعنامه احساسی، تند و غیر حرفه‌ای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ما بارها گفته‌ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

امیرعبداللهیان افزود: اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین به نوعی شلیک به پای خود اروپا است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش متقابل خواهد بود.

نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این گفت وگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از دیپلماسی در حال انجام در موضوع توافق هسته‌ای، گفت: من به تلاش‌های خود برای نیل به توافق ادامه می‌دهم.

بورل افزود: من از شنیدن اخبار همکاری آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران و خوشبینی‌ها در این مسیر خرسند هستم.

بورل با اشاره به وضعیت اوکراین گفت: در پی گفت وگوهای اخیرمان در اردن، به اوکراین گفتم که برگزاری نشست مشترک فنی دو کشور مهم است.

بورل افزود: من هم موافقم که در پیش نویس پارلمان اروپا احساسات و نگرانی غالب است.

جوسپ بورل در ادامه افزود: اگرچه پارلمان اروپا یک نهاد کاملا مستقل است اما این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفا بازتاب دهنده نگرانی‌های اروپا است.

طرفین در این تماس ، آخرین وضعیت توافق برای لغو تحریم‌ها، تحولات اوکراین و رایزنی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران را نیز مورد توجه قرار دادند.

https://irna.ir/xjLxzZ

**استقرار نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در اردوگاه آوارگان در کنگو

معاون سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد نیروهای حافظ صلح این سازمان در پی حمله به اردوگاه آوارگان در کنگو برای جلوگیری از خشونت بیشتر در این اردوگاه مستقر شده اند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

فرحان حق معاون سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی افزود: شبه نظامیان مسلح گروه موسوم به کودیکو بار دیگر در کنگو دست به حمله زده اند.

به گفته وی، حمله جدید در اردوگاه آوارگان دشت ساوو، در ۹ کیلومتری شرق جوگو، در استان ایتوری کشور کنگو رخ داد و گزارش ها حاکی از آن است که هفت نفر کشته شدند و بسیاری دیگر متواری شدند.

معاون سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: نیروهای حافظ صلح سازمان ملل بلافاصله برای تامین امنیت اردوگاه و جلوگیری از خشونت بیشتر مستقر شدند.

این حادثه تقریبا یک سال پس از آخرین حمله خشونت‌آمیز در این منطقه در فوریه ۲۰۲۲ و کشته شدن حدود ۶۰ نفرانجام می شود.

این حمله همچنین پس از کشف گورهای دسته جمعی حاوی اجساد ۴۹ غیرنظامی از جمله زنان و کودکان در روستاهای نیامبا و امبوگی پس از حملات هفته گذشته صورت گرفت.

به گفته سازمان ملل، این حوادث آخرین مورد از یک رشته حملات خشونت آمیز علیه غیرنظامیان در چند هفته گذشته است که به شدت بر غیرنظامیان و عملیات بشردوستانه در مناطق جوگو و ماهاگی تأثیر گذاشته است.

معاون سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد که این شرایط وضعیت وخیم بشردوستانه در استان ایتوری که در حال حاضر میزبان ۱.۵ میلیون آواره است را بدتر می کند.

https://irna.ir/xjLxB۵

**سوریه: تحریم‌های غرب تولید برق را مشکل کرده است

وزیر برق سوریه پنجشنبه شب در دیدار و گفت وگو با وزیر انرژی امارات متحده عربی گفت که تحریم‌های غرب باعث کاهش شدید تولید برق در این کشور شده است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

«غسان الزامل» در ابوظبی با «سهیل بن محمد المزروعی» وزیر انرژی امارات متحده عربی دیدار و گفت وگو کرد.

بر اساس این گزارش، وزیر برق سوریه با اشاره به شرایط سخت کنونی برای تولید برق در سوریه در نتیجه اقدامات قهرآمیز یکجانبه غرب و کمبود سوخت‌های فسیلی، گفت که تولید برق از ۱۰ هزار مگاوات قبل از جنگ تحمیلی به سوریه به حدود ۲ هزار مگاوات کاهش یافته است.

دو طرف در این دیدار همچنین بر اهمیت استفاده از تریبون‌های بین المللی برای رساندن صدای سوریه در دستیابی به انرژی پاک به عنوان یک حقوق بشر تاکید کردند.

از سوی دیگر وزیر انرژی امارات متحده عربی نیز بر اهمیت روابط برادرانه بین دو کشور و اولویت ابوظبی در این باره اشاره کرد.

با شروع بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱)، دولت امارات نیز همچون عربستان و شماری دیگر از کشورهای عربی در صف حامیان اصلی گروه‌های مخالف اسد قرار گرفت، اما با اسارت یکی از مقامات عالی رتبه امنیتی امارات در سوریه در اوایل بحران این کشور و معامله او با دولت امارات، ابوظبی دست از حمایت علنی و مالی مخالفان دولت دمشق کشید و در ادامه نیز تلاش کرد خود را زیاد درگیر بحران سوریه نکند.

پس از شروع بحران سوریه در اسفند ۱۳۸۹، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای غربی– عربی درهای سفارتخانه‌های خود را در دمشق بستند که امارات نیز جزو همین دسته بود اما ابوظبی در ششم دی ماه ۱۳۹۷ سفارت خود در دمشق را در سطح کاردار بازگشایی کرد.

https://irna.ir/xjLxB۲

**هشدار سازمان ملل درباره ناامنی غذایی در لبنان در ماه‌های آینده

سازمان ملل متحد اعلام کرد وضعیت لبنان از نظر ناامنی غذایی در ماه‌های آینده بدتر خواهد شد.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

دفتر سخنگوی سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد در حال حاضر حدود دو میلیون نفر در لبنان از جمله ۱.۲۹ میلیون شهروند لبنانی و ۷۰۰ هزار مهاجر سوری با ناامنی غذایی مواجه هستند.

این آمار بر اساس نخستین گزارش تحلیلی از ناامنی غذایی حاد لبنان است که از سوی سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) و برنامه جهانی غذا تهیه شده است.

سازمان ملل پیش بینی کرده است وضعیت لبنان از نظر ناامنی غذایی در ماه های آینده بدتر خواهد شد.

بر اساس گزارش های سازمان ملل، کاهش ارزش ارز ملی لبنان، لغو یارانه ها و افزایش هزینه های زندگی مانع از دستیابی خانواده ها به غذای کافی و سایر نیازهای اولیه روزانه می شود.

سازمان ملل هشدار می دهد که بدون اقدام فوری ، عواقب این شرایط برای سلامت و رفاه جمعیت های آسیب پذیر لبنان شدید خواهد بود.

پیش از این، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، برنامه جهانی غذا و یونیسف در بیانیه مشترکی اعلام کردند: به دلیل بدترین بحران اقتصادی لبنان در دهه‌های اخیر، درحال حاضر ۹۰ درصد از پناهجویان سوری در این کشور برای ادامه زندگی خود به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

این سازمانها اعلام کردند: نتایج اولیه ارزیابی آسیب پذیری پناهجویان سوری در لبنان برای سال ۲۰۲۲ حاکی از وخامت شدید و فزاینده شرایط زندگی آنها است به گونه ای که این آوارگان اکنون حتی برای تامین نیازهای اولیه زندگی نیز با مشکل مواجه هستند و برای زنده ماندن به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

به گفته عبدالله الوردات مدیر برنامه جهانی غذا در لبنان، سطح امنیت غذایی در میان پناهندگان در لبنان بسیار نگران کننده است..

الوردات افزود: به لطف حمایت سخاوتمندانه یاریگران این برنامه، برنامه جهانی غذا قادر است حمایتها و کمکهای مورد نیاز یک نفر از هر سه نفر متقاضی را فراهم کند.

https://irna.ir/xjLxB۸

**حماس: وقایع قدس و مسجدالاقصی بازی با آتش است

سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پنجشنبه شب با اشاره به حملات صهیونیست‌ها به قدس اشغالی و مسجدالاقصی گفت که رژیم صهیونیستی با آتش بازی می‌کند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

«حازم قاسم» گفت که رژیم اشغالگر حملات خود را به اماکن مقدس اسلامی در قدس تشدید کرده است.

وی با بیان اینکه ما با حمله بی سابقه اشغالگران به مسجدالاقصی روبه رو هستیم، افرود: آنچه در قدس و مسجدالاقصی می‌گذرد بازی با آتش است.

سخنگوی حماس گفت: ما خواستار تداوم بسیج مردم و حضور در مسجد الاقصی برای خنثی کردن نقشه‌های اشغالگران هستیم.

قاسم همچنین از کشورهای عربی و جامعه جهانی خواست برای مقابله با تجاوزات رژیم اشغالگر علیه قدس و مسجدالاقصی اقدام کنند.

سخنگوی حماس در پایان افزود: ادامه جنگ علیه مسجدالاقصی به این معناست که اشغالگران با منطق قلدری عمل می‌کنند و به قوانین و قطعنامه‌های بین المللی توجه نمی‌کنند.

پیش تر گروه‌های مقاومت فلسطینی با بیان اینکه فقط قیام و مبارزه، رژیم صهیونیستی را متوقف می‌کند خواستار افزایش درگیری‌ها، مبارزه و مقابله با صهیونیست‌ها شدند.

حملات نظامیان صهیونیست طی چند ماه اخیر به قدس اشغالی و مناطق مختلف کرانه باختری به ویژه جنین و نابلس تشدید شده و طی این حملات ده‌ها فلسطینی به شهادت رسیده و صدها تن دیگر مجروح شده‌اند.

https://irna.ir/xjLxB۹

**مسکو: نفت روسیه همچنان مورد تقاضای بازار است

الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه به خبرنگاران گفت: نفت روسیه همچنان مورد تقاضای بازار است زیرا تضمین تعادل انرژی جهانی بدون آن دشوار است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

نواک پنجشنبه خاطرنشان کرد: شکی نیست که نفت روسیه در بازار تقاضای بالا و سهم قابل توجهی دارد. بنابر این در حال حاضر، تضمین تعادل انرژی بدون نفت روسیه دشوار است.

وی افزود: میزان تولید و صادرات نفت روسیه در ژانویه در سطح تولیدماه دسامبر باقی می‌ماند.

وزیر انرژی پیشین روسیه افزایش تخفیف در بهای نفت روسیه را با توجه به ریسک‌هایی که خریداران نفت این کشور باید متحمل شوند، امری طبیعی دانست و گفت: البته با توجه به تثبیت شرایط، انتظار داریم که این تخفیف کاهش یابد.

کشورهای G۷، اتحادیه اروپا و استرالیا از پنجم دسامبر ۲۰۲۲ (۱۴ آذر)، سقف قیمتی برای نفت روسیه که از طریق دریا تحویل می‌شود را ۶۰ دلار در هر بشکه برای کشتی‌ها و قلمرو خود تعیین کرده‌اند. هچنین از ۵ فوریه ۲۰۲۳ (۱۶ بهمن) قیمت‌های نهایی فرآورده‌های نفتی روسیه نیز به اجرا گذاشته می‌شود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در ۲۷ دسامبر ۲۰۲۲ (۶ دی) فرمانی مبنی بر اقدامات تلافی‌جویانه امضا کرد که به موجب آن، از ماه فوریه، تحویل نفت روسیه به خریدارانی که به این محدودیت‌ها ملحق شده‌اند، ممنوع می‌شود.

https://irna.ir/xjLxBd

**اطلاعات شخصی ۳۷ میلیون مشترک تلفن همراه در آمریکا به سرقت رفت

موبایل (T-Mobile) یکی از اپراتورهای تلفن همراه آمریکا فاش کرد اطلاعات شخصی ۳۷ میلیون مشترک این شرکت به سرقت رفته است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

تی - موبایل روز پنجشنبه اعلام کرد هکرها اواخر ماه نوامبر گذشته، ضمن نفوذ به شبکه مخابراتی این شرکت، اطلاعات شامل آدرس، شماره تلفن و تاریخ تولد میلیون‌ها مشترک را ربودند اما کارشناسان این شرکت پنجم ژانویه سال جاری به این حمله هکری پی بردند.

در بخشی از بیانیه تی - موبایل آمده است: تحقیقات درباره این حمله هکری ادامه دارد ولی به نظر می‌رسد که این بدافزار مهار شده است.

این اپراتور تلفن همراه در آمریکا در ادامه بیانیه خود اعلام کرد که مسئولان انتظامی و نهادهای فدرال ذیربط را در جریان این حمله قرار داده است.

تی - موبایل در پایان ادعا کرد که حمله هکری مذکور بر خدمات مخابراتی این شرکت تاثیری نداشته است.

https://irna.ir/xjLxBj

**ادبیات نامتعارف ترامپ با وزیرخارجه‌اش در پی انتقاداتش از چین

یک رسانه آمریکایی با انتشار بخشی از کتاب خاطرات مایک پمپئو وزیر خارجه دولت قبلی آمریکا، به ادبیات و برخورد نامتعارف دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت این کشور با وی در کسوت وزیر خارجه و نیز انتقاداتش از چین در دوره همه گیری ویروس کرونا پرداخته است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

نیویورک پست در این گزارش به نقل از مایک پمپئو وزیر خارجه دولت ترامپ در کتاب خاطراتش نوشته است: انتقاداتی که در یک نشست خبری ۲۵ مارس ۲۰۲۰ وزارت خارجه آمریکا علیه پنهان کاری شی جین پینگ رئیس جمهور چین درباره شیوع ویروس کرونا مطرح کرده بود خشم پکن را برانگیخته بود و ۲۶ مارس در تماس تلفنی با ترامپ خواسته بود که او (پمپئو) را ساکت کند.

این رسانه آمریکایی که به بخش هایی از کتاب پمپئو که قرار است هفته آینده منتشر شود، دست یافته، گزارش داده است که شی جین پینگ به ترامپ گفته بود پمپئو با این سخنانش مرحله نخست معامله تجاری میان دو رهبر را که در ژانویه شکل گرفته بود، با خطر مواجه می کند.

بر اساس این گزارش، ترامپ پس از پایان تماس تلفنی‌اش با رئیس‌جمهور چین خطاب به مایک پمپئو وزیر خارجه اش گفته است: مایک من، این آدم عوضی از تو بدش می‌آید.

نیویورک پست ادامه داده است: چند روز بعد، ترامپ به پمپئو گفته است با انتقاداتش از رئیس جمهور چین "همه چیز را به خطر می‌اندازد" زیرا ایالات متحده آمریکا به تجهیزات حفاظتی چین برای مقابله با کرونا نیاز دارد.

در این گزارش بر اساس ادعای پمپئو در کتابش آمده است: ترامپ به او گفته "به خاطر خدا بس کن! " و "کمی خفه خون بگیر."

وزیر خارجه دولت سابق آمریکا در کتاب خود با بیان اینکه به خواست ترامپ احترام گذاشته، نوشته است: به تجهیزات پزشکی نیاز داشتیم و بخاطر آن مدیون حزب کمونیست چین بودیم.

https://irna.ir/xjLxBt

**واکنش آمریکا به تصویب قطعنامه خصمانه پارلمان اروپا علیه ایران و سپاه

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به تصویب قطعنامه خصمانه پارلمان اروپا علیه ایران و سپاه، تلویحا از این اقدام حمایت کرد و گفت که موضع واشنگتن درباره سپاه مشخص است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: ما از قطعنامه پارلمان اروپا در خصوص سپاه مطلع هستیم و موضع ایالات متحده در خصوص سپاه مشخص بوده است.

این مقام وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه سپاه نهادی است که بیشترین تحریم ها را از سوی آمریکا دریافت کرده است، در تداوم ادعاها افزود: ما همچنین تعداد زیادی از رهبران سپاه را که در ارتکاب به تروریسم نقش دارند، تحریم کرده ایم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: در نهایت این به کشورها و اتحادیه اروپا بستگی دارد تا با توجه به منافع خود تصمیم گیری کنند. ما پیش از این، از تحریم مقامات سپاه فعال در زمینه پهپاد از سوی اروپا استقبال کرده بودیم.

ودانت پاتل با بیان اینکه واشنگتن در موارد مختلف با متحدان خود مشورت می کند، ادعا کرد: این مشورت در خصوص رویکرد متحد در مقابل فعالیت های مخرب و بی ثبات کننده حکومت ایران انجام می شود. بسیاری از این مشورت ها خصوصی هستند و موضع آمریکا در قبال سپاه کاملا مشخص است.

وی بار دیگر گفت که مدتی است به صراحت اعلام کرده ایم برجام در دستور کار قرار ندارد و با تکرار ادعاها مدعی شد ایرانی ها فرصت را از بین بردند.

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه در تداوم اتخاذ مواضع مداخله‌جویانه در امور داخلی ایران، به یک گزارش ادعایی درباره حوادث اخیر که در آن درخواست نامتعارف افزودن نام سپاه پاسداران به آنچه "فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی اتحادیه اروپا" نامیده، مطرح شده است، رای دادند.

در گزارش موسوم به «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهرات‌ها و اعدام‌ها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درخصوص حوادث اخیر و ادعای مشارکت تسلیحاتی با روسیه در جنگ اوکراین، مطرح و در بدعتی خطرناک از شورای اروپا تقاضا شده بود که نام این نهاد رسمی نظامی ایران را به فهرست موسوم به گروه‌های تروریستی اضافه کند.

طرح افزودن نام سپاه به فهرست گروه‌های تروریستی از سوی آنا فوتیگا، قانونگذار محافظه کار لهستانی پارلمان اروپا پیشنهاد و در جریان رای‌گیری روز چهارشنبه درقالب متمم به گزارش یادشده،اضافه شد. در این متمم از شورای اروپا خواسته شده که سپاه پاسداران و نیروهای فرعی آن را از جمله نیروهای بسیج و نیروی قدس سپاه در فهرست افراد، گروه‌ها و نهادهای درگیر در اقدامات تروریستی (فهرست تروریستی اتحادیه اروپا) قرار گیرند.

پاتل درباره سفر جیک سالیوان به سرزمین های اشغالی نیز گفت: آمریکا به تامین امنیت اسرائیل و مقابله با چالش های منطقه ای از جمله تهدیدات از سوی ایران و دستیابی به پیشرفت در عادی سازی روابط اسرائیل و کشورهای عرب منطقه متعهد است.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد: اقدامات بی ثبات کننده ایران که آخرین مورد آن کمک نظامی و ارائه پهپاد به روسیه است نه تنها برای جهان بلکه برای اسرائیل و سایر کشورهای منطقه بسیار بی ثبات کننده است.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران مبنی بر عدم به رسمیت شناخته نشدن جدایی کریمه، لوهانسک و دونتسک از سوی ایران با تکرار ادعاها گفت: ما با این اظهارات که کریمه و تمام مناطق الحاقی دیگر از سوی روسیه متعلق به اوکراین است موافقیم اما با ارسال پهپاد های مرگبار به روسیه از سوی ایران مخالفیم.

وی مدعی شد: این پهپاد ها به روسیه این امکان را می دهد تا علیه زیرساخت های غیرنظامی و انرژی اوکراین عملیات انجام دهد تا به جنگ غیرقانونی خود علیه اوکراین و نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور ادامه دهد.

حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با شبکه تی‌آرتی ترکیه با بیان اینکه جمهوری اسلامی حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را در چارچوب حقوق بین‌الملل به رسمیت می شناسد، گفته است: به ‌رغم روابط ممتاز تهران و مسکو، ما جدا شدن کریمه از اوکراین را به رسمیت نشناختیم. همچنین جدا شدن لوهانسک و دونتسک از اوکراین را به رسمیت نشناختیم. به دلیل اینکه بر اصول ثابت خودمان در سیاست خارجی تاکید داریم. وقتی می‌گوییم جنگ در اوکراین راه‌حل نیست، این را به عنوان سیاست اصولی باور داریم و بر آن تکیه می‌کنیم.

https://irna.ir/xjLxBJ

**روسیه: حمله احتمالی اوکراین به کریمه بی‌نهایت خطرناک است

روسیه نسبت به حمله احتمالی اوکراین به کریمه هشدار داد و اعلام کرد، این حمله «بی‌نهایت خطرناک» خواهد بود.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

پس از آنکه نیویورک تایمز از خشنودی ضمنی مقامات آمریکایی نسبت به ایده کمک به اوکراین برای حمله به شبه جزیره کریمه گزارش داد، روسیه اعلام کرد که حمله احتمالی اوکراین به کریمه «بی‌نهایت خطرناک» خواهد بود.

شبه‌جزیره کریمه که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از اوکراین محسوب می شود، توسط روسیه تصرف و در سال ۲۰۱۴ ضمیمه این کشور شد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز گفت این شبه‌جزیره مانند بسیاری از مناطق دیگر اوکراین که از آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ توسط نیروهای نظامی روسیه تصرف شده است، از نظر تاریخی جزئی از سرزمین روسیه محسوب می‌شوند.

مسکو بلافاصله پس از آغاز تهاجم خود به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، (اسفند گذشته) بخش‌هایی از جنوب شرقی این کشور را تصرف کرد که این امکان را به روسیه داد تا پل زمینی از خاک خود به کریمه ایجاد کند. از آن پس، روسیه توانست از این شبه‌جزیره به عنوان یکی از پایگاه‌های خود برای انجام عملیات‌های نظامی علیه اوکراین استفاده کند.

دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین پنجشنبه شب در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت: نفس تأمین تسلیحاتی که به اوکراین اجازه حمله به خاک روسیه را بدهد، به خودی خود بسیار خطرناک است. این به معنای رساندن درگیری به سطح جدیدی است که نوید خوبی برای امنیت جهانی و بخصوص کشورهای مرکزی و غربی قاره اروپا در پی نخواهد داشت.

شبه‌جزیره کریمه، پایگاه تاریخی ناوگان دریای سیاه روسیه و مقصد محبوب برای تعطیلات تابستانی اتباع این کشور است.

پس از مورد حمله قرار گرفتن پل جاده‌ای و ریلی ساخت روسیه که کریمه را از طریق دهانه دریای آزوف به خاک روسیه متصل می‌کند، کی‌یف با اینکه هرگز مسئولیت آن حمله را برعهده نگرفت اما خوشحالی و رضایت خود از انجام آن را نیز هرگز کتمان نکرد، نشان می‌دهد که اوکراین پیش از این هم توانایی تحت فشار قرار دادن نیروهای روسیه مستقر در کریمه را داشته است.

موشک دوربرد هوم مارس ۲۲ از جمله تسلیحاتی است که توسط آمریکا در اختیار اوکراین قرار گرفت و به این کشور کمک کرد تا جلوی پیشرفت‌های روسیه را بگیرد و حدود ۴۰ درصد از سرزمین‌هایی را که مسکو از آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ تصرف کرده بود، بازپس گیرد.

ند پرایس سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا روز چهارشنبه در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن به دنبال جلوگیری از استفاده اوکراین از تسلیحات آمریکایی در کریمه است، گفت: این شبه‌جزیره بخشی از خاک اوکراین است و واشنگتن تجهیزات مورد نیاز برای دفاع از خاک خود را در اختیار کی‌یف قرار می‌دهد.

https://irna.ir/xjLxBL

**۱۴۵ مفقودی بر اثر واژگون شدن قایقی در کنگو

منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادند، بر اثر واژگون شدن یک قایق در شمال غرب جمهوری دموکراتیک کنگو، ۱۴۵ نفر مفقود شدند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

مقام‌های محلی در کنگو اعلام کردند این حادثه در رودخانه "لولونگا" واقع در منطقه "باسانکوسو" واقع در شمال غرب این کشور روی داده است.

بر اساس این گزارش، ۵۰ نفر از سرنشینان این قایق بزرگ نجات یافتند؛ اما ۱۴۵ نفر همچنان مفقود هستند و احتمالا غرق شدند.

منابع محلی علت واژگونی را حمل بار و مسافر بیش از گنجایش قایق اعلام کردند.

اکتبر گذشته نیز ۴۰ نفر بر اثر واژگون شدن یک قایق در رودخانه کنگو واقع در منطقه "اکواتور" در غرب این کشور کشته شده بودند.

https://irna.ir/xjLxBR

**آل سعود؛ چهره ای قرون وسطایی پشت نقاب تجدد

امیدواری به تغییرات مثبت در عربستان تقریبا غیرممکن است زیرا رژیم حاکم بر آن، اصلاحات را چیزی جز رواج مظاهر تجدد و سرگرمی های غربی و نهادینه کردن تبعیض دینی نمی بیند و فراهم کردن ملزومات سیاسی برای ایجاد کشوری دموکراتیک که حقوق مردم در آن رعایت شود، اساسا جایی در خاندان سعودی ندارد.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

وضعیت حقوق بشر در عربستان بدتر شده و سرکوب در شدیدترین حالت خود قرار دارد، هر سخن و یا فعالیت در این کشور که بر مذاق حاکمان خوش نیاید، به مرگ حتمی می‌انجامد و وقتی از افرادی که از وضعیت سیاسی و حقوق بشری در داخل عربستان آگاه هستند درباره تعداد دقیق زندانیان مرد و زن سؤال می‌شود، آن‌ها پاسخی ندارند. اطلاع درباره روند محاکمه در دادگاه های ناعادلانه که فاقد شفافیت و عدالت هستند و اطلاع از بازداشت‌های خودسرانه کاری بسی دشوار است.

در برخی موارد، فرآیند تایید خبری درباره یک حکم قضایی در این کشور حدود یک ماه زمان می برد و بتازگی شدیدترین احکام برای ده‌ها نفر از بازداشت شدگان صادر شده است، برخی از این افراد به سال‌ها حبس محکوم شده اند و بسیاری هم در انتظار اجرای حکم اعدام خود به سر می برند.

تعداد زیادی هم در این میان محکوم به اعدام شده‌اند که نمونه بارز آن‌، «عوض القرنی» از اساتید حقوق و فعال دانشگاهی است که اتهام وی، دشمنی با کشور از طریق ارسال پیام‌ و توئیت‌ از طریق «واتساپ» و «توئیتر» است.

القرنی یکی از چهره‌های «جنبش بیداری» در عربستان است که پیش از بازداشت در سال ۲۰۱۷ میلادی، خود از وابستگان به رژیم سعودی بوده و در حال حاضر در شبکه‌های اجتماعی حدود دو میلیون نفر دنبال کننده دارد.

این فعال دانشگاهی به اتخاذ مواضع شفاف در مسائل جهان عرب از جمله فلسطین و مقاومت معروف بود تا جایی که در حمایت از مردم غزه، با صدور فتوایی به ریختن خون صهیونیست‌ها و تحریم کالاهای صهیونیستی و تولیدات شرکت‌هایی که با این رژیم در هر نقطه از جهان معامله می‌کنند، حکم داد و از دولت هایی که با رژیم اسرائیل در ارتباط هستند، خواست به این رابطه پایان دهند.

در همین ارتباط، «محمد العمری» مدیر مرکز رسانه‌ای شبه جزیره عربی در گفت وگو با پایگاه خبری العهد وضعیت حقوق بشری و آزادی بیان در این کشور را بسیار اسف بار توصیف کرد و گفت: وضعیت عربستان در بین کشورهای جهان یک استثنا است و شهروندان آن خارج از محدوده تعاریف انسانی و اسلامی قرار دارند.

وی با اشاره به آنچه «عملیات بزرگ تزویر در عربستان» خوانده، افزود که در عربستان هر کسی بخشی از خاک این کشور را حیطه قلمرو خود قرار داده و حق و حقوق و شهروندی وجود ندارد و فاقد معنای استاندارد و درست آن است، اگر چیزی به عنوان جامعه جهانی نبود، همه افرادی که در این سرزمین سکونت دارند، به اعدام محکوم می شدند.

العمری اضافه کرد: دادگاه های نمایشی که امروز شاهد آن هستیم، در چارچوب مقررات و قوانین بین‌المللی نمی گنجد و مفهوم انسان در شبه جزیره عربستان به تمام معنا نابود شده است.

وی با اشاره به نبود آزادی‌های دینی در عربستان گفت: حکومت آل سعود بر سه رکن بنا شده است. رکن اول سیاسی و به این معناست که حکومت فقط برای آل سعود است. رکن دوم تکیه به وهابیت است و رکن سوم هم حکفرمایی فرهنگ نجدی (منطقه ای در شبه حزیره عربی) است.

مدیر مرکز رسانه‌ای شبه جزیره عربی افزود: آل سعود گرایش و تنوع مذهبی موجود در کشور را در تضاد با عقیده فرقه وهابیت می‌داند، بنابراین همه [ این گرایش ها و تنوع های مذهبی] از نگاه آن محارب هستند.

به گفته وی، امروز در عربستان روش کنار زدن گرایش ها و مذاهب در دستور کار قرار دارد، بنابر این، همه آزادی‌های دینی و مذهبی با میراث ریشه دار و عمیق سرکوب می‌شوند.

العمری درباره احکام اعدام در عربستان که به تازگی صادر شده است، گفت که آخرین آمار اعلام شده و مستند حاکی از آن است که ۶۱ نفر در عربستان به اعدام محکوم شده‌اند که حکم سه نفر از آن‌ها قطعی شده و بیشتر آن‌ها به دلیل شرکت در تظاهرات مجازات می‌شوند.

مدیر مرکز رسانه‌ای شبه جزیره عربی درباره حکم اعدام برای «شیخ سلمان العوده»، «شیخ عوض القرنی» و «شیخ حسن المالکی» از وعاظ تأثیرگذار این کشور تصریح کرد: دادستانی می‌خواهد با اعدام این افراد، نخبگان کشور را بترساند و مانع صحبت آن‌ها شود.

به گفته وی، تاکنون هیچ تصمیم نهایی علیه سه فرد یاد شده اتخاذ نشده است.

العمری با بیان اینکه افراد یاد شده متهم به نوشتن نظرات انتقادی در توئیتر هستند، افزود: القرنی در آخرین توئیت در حساب کاربری خود، درباره مسائل بسیار طبیعی مانند آب و هوا صحبت کرد. حال حکم صادر شده علیه وی، یک اقدام انتقام جویانه از چهره مشهور مذهبی کشور است.

وی اضافه کرد: این افراد وفادار به کشور و از جمله چهره های مشهور در میان مردم هستند که برخلاف نخبگان وابسته به حکومت، مخاطبان بسیاری دارند بنابراین، رژیم سعودی آن‌ها را عصیانگر و سرکش می‌داند و به دنبال محدود کردن گفتمان دینی از طریق برنامه‌های درسی مدارس و شورای ارشد علما و یا خطیبان (مسجد الحرام و مسجد النبی) است.

العمری با ذکر نام برخی از زندانیان سیاسی و عقیدتی و مدت زمان محکومیت آن‌ها ادامه داد: اتهامات بیشتر بازداشت شدگان جرایم سایبری (اظهار نظر در شبکه های اجتماعی)، برپایی راهپیمایی و شرکت در تظاهرات با هدف بهبود شرایط زندگی و شغل بوده است.

مدیر مرکز رسانه‌ای شبه جزیره عربی گفت: پس از سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به ریاض در سال گذشته، احکام حبس و اعدام دو برابر شد و این نتیجه تبانی آمریکایی‌ها با بن سلمان در پرونده حقوق بشری و توطئه علیه مردم عربستان است.

وی اظهار داشت: به رغم اینکه حکومت سعودی توافق های زیادی را امضا کرده و متعهد به امکان برقراری تظاهرات مسالمت‌آمیز شده اما افراد را به مدت طولانی زندانی و تظاهرات کنندگان را اعدام می‌کند.

العمری گفت: آشکار است که اگر حمایت آمریکا در پرونده قتل فجیع «جمال خاشقچی» روزنامه نگار منتقد آل سعود که در کنسولگری عربستان در استانبول به وقوع پیوست و بقیه پرونده‌های داخلی نبود، چنین احکامی صادر نمی‌شد.

وی درباره برگزار نشدن انتخابات در عربستان و نبود احزاب سیاسی در این کشور هم گفت: حکومت سعودی روند مشارکت سیاسی را عامل تهدید اقتدار و موجودیت خود می‌داند بنابر این موضوع تضمین حقوق سیاسی در عربستان دشوار است.

مدیر مرکز رسانه‌ای شبه جزیره عربی با بیان اینکه حکومت سعودی در زمینه‌ پرونده‌های اجتماعی از طریق رواج دادن مظاهر تجدد و سرگرمی ها به سبک غربیها و جنبه های مختلف ورزشی مانور می‌دهد، گفت: امروز در عربستان نارضایتی و تضییع حقوق مالی و اقتصادی وجود دارد. دولت با هدف دور کردن مردم و جوانان از صحنه سیاسی و اجتماعی، ترویج مظاهر غربی و شیوع مصرف مواد مخدر را انتخاب کرده است؛ خصوصا که ۶۰ درصد از مصرف کنندگان نیز جوان هستند.

به گفته العمری، برای رژیم حاکم بر عربستان انسان هیچ ارزشی ندارد و مقامات سعودی متهمان در زندان ها را با شکنجه و سهل انگاری پزشکی به طور تدریجی از سر راه بر می دارند.

https://irna.ir/xjLwTt

**حملات ائتلاف سعودی به الحدیده یمن

منابع خبری بامداد جمعه گزارش دادند، ائتلاف سعودی مناطقی در استان الحدیده واقع در غرب یمن را هدف حملات هوایی، توپخانه و موشکی قرار داده است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

اتاق عملیات مشترک ارتش و کمیته‌های مردمی یمن اعلام کرد، ائتلاف سعودی حریم هوایی استان الحدیده را با پرواز پهپادهایی شناسایی خود نقض کرده است.

براساس این گزارش، پهپادهای شناسایی و مسلح ائتلاف سعودی در یک نوبت منطقه الحیس استان الحدیده را هدف قرار دادند.

این گزارش می‌افزاید، حملات توپخانه و موشکی ائتلاف سعودی به استان الحدیده ادامه داشت و منطقه الحیس و الجبلیه هدف حملات این ائتلاف قرار داشت.

در همین پیوند، ارتش سعودی نیز مناطقی در شهرستان مرزی شدا واقع در استان صعده در شمال یمن را هدف حملات توپخانه خود قرار داد که بر اثر آن یک غیرنظامی کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند.

https://irna.ir/xjLxBS

**افزایش ۴ درصدی شاخص بهای مصرف‌کننده ماه دسامبر در ژاپن

داده‌های منتشر شده از سوی دولت ژاپن نشان می‌دهد که قیمت مصرف‌کننده نهایی در ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ در این کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن ۴ درصد افزایش داشته که این رقم بالاترین افزایش از سال ۱۹۸۱ و دو برابر سرعت پیش‌بینی شده از سوی بانک مرکزی است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

دلیل اصلی افزایش قیمت‌های مصرف‌کننده رشد بهای مواد غذایی و انرژی بوده که بودجه خانوارها را به شدت تحت فشار قرار داده است.

شاخص اصلی قیمت‌کننده ۲ درصد بالاتر از نرخ تورم هدف بانک مرکزی ژاپن بود. این نهمین ماهی است که این شاخص بالاتر از نرخ هدف تورمی بانک مرکزی قرار می‌گیرد.

وزارت امور داخلی و ارتباطات ژاپن اعلام کرد که شاخص قیمت‌های اصلی مصرف‌کننده اصلی ۲.۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته که بالاترین سرعت افزایش از سال ۱۹۹۱ است.

براساس این گزارش، شاخص کلیدی تورم برای اولین بار در سه سال گذشته افزایش یافت.

کیودو نوشت: بانک مرکزی ژاپن انتظار دارد که این شاخص در ماه مارس به ۳ درصد کاهش یابد اما پس از آن به کمتر از نرخ تورم هدف‌گذاری شده توسط این بانک برسد.

با این حال شرکت‌های ژاپنی کماکان با فشار فزاینده‌ای برای انتقال مواد خام و سایر هزینه‌های بالاتر روبه‌رو هستند و در نهایت این فشارها به مصرف‌کننده نهایی منتقل خواهد شد.

https://irna.ir/xjLxCp

**نماینده سازمان ملل :اسرائیل باید حق آموزش را برای فلسطینیان تضمین کند

معاون هماهنگ کننده ویژه روند صلح خاورمیانه و هماهنگ کننده امور بشردوستانه در سرزمینهای اشغالی فلسطین، از رژیم اشغالگر قدس خواست به تعهدات بین المللی خود برای تضمین حق آموزش فلسطینیان عمل کند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

لین هستینگز این مطلب را در توییتی در صفحه رسمی توییتر خود در واکنش به رد درخواست توقف تخریب "دبستان خشم الکرم" در شرق یطا در جنوب الخلیل بادیه نشین توسط یک دادگاه اسرائیلی ، منتشر کرد.

این دادگاه همچنین ۱۰ روز برای تخریب این مدرسه فرصت داده است .

هماهنگ‌کننده سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه "دادگاه عالی اسرائیل دستور تخریب این مکان آموزشی را که با بودجه خیریه ساخته شده بود ، صادر کرده و قرار است رای دادگاه از ۲۸ ژانویه (هشت روز دیگر) اجرا ‌شود.

وی توضیح داد که این مدرسه ۴۷ کودک دانش آموز داشت.

هستینگز افزود: سازمان ملل از دولت اسرائیل می‌خواهد که به تعهدات خود برای اطمینان از دسترسی امن فلسطین و فلسطینی‌ها به آموزش عمل کند.

نضال یونس، رئیس شورای روستای المسافر دراین منطقه به خبرگزاری وفا گفته بود: دادگاه اسراییل با لغو دستور دادگاه اولیه برای متوقف کردن تخریب این مدرسه ، حکم به تخریب آن داد.

وی خاطرنشان کرد: این مدرسه به مساحت ۱۴۰ متر مربع با بودجه اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ از طریق بنیاد اقدام علیه گرسنگی ساخته شده و به تعدادی از کودکان روستایی در آن منطقه آموزش می دهد.

https://irna.ir/xjLxCr

**شی جین پینگ معاون چهاردهمین کنگره ملی خلق چین شد

شی جین پینگ رییس جمهور چین در اولین نشست از چهاردهمین کنگره مردمی استان جیانگ سو به اتفاق آرا به عنوان معاون چهاردهمین کنگره ملی خلق (NPC) انتخاب شد.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

شی جین پینگ از سوی مقامات کمیته مرکزی حزب کمونیست به عنوان نامزد معاونت چهاردهمین کنگره ملی خلق معرفی شده بود که این موضوع در کنگره استانی استان جیانگ‌سو به رای گذاشته شد.

براین اساس، شی جزو ۱۴۴ نماینده‌ای بود که در کنگره استانی به عضویت کنگره ملی خلق برگزیده شد.

شینهوا در این خصوص نوشت: رای به اتفاق آرا به شی، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین (CPC)، تجسم اعتماد قطعی بیش از ۱.۴ میلیارد چینی از همه گروه‌های قومی به پیروی از رهبری او به سوی جوان‌سازی ملی و تلاش برای آینده‌ای روشن‌تر است.

نمایندگان در این کنگره می‌گویند که انتخاب شی جین پینگ، عزم کمیته مرکزی حزب کمونیست را برای پیشبرد استراتژی‌های مهم توسعه ملی از جمله کمربند اقتصادی یانگ‌تسه و توسعه یکپارچه در دلتای رودخانه یانگ‌تسه بیان می‌‎کند.

https://irna.ir/xjLxCF

** ۳۱ فروند جنگنده و ۴ کشتی چینی در تنگه تایوان شناسایی شدند

وزارت دفاع تایوان امروز (جمعه) اعلام کرد که نیروهای مسلح این جزیره ۳۱ هواپیما و چهار کشتی ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) را ثبت کرده‌اند که در طول روز به این جزیره نزدیک شدند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

وزارت دفاع تایوان در صفحه خود در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: ۳۱ فروند جنگنده و ۴ کشتی نیروی دریایی ارتش آزادیبخش چین تا ساعت ۶ صبح امروز در اطراف تنگه تایوان شناسایی شدند.

این وزارتخانه افزود: ۱۲ هواپیمای چینی شامل ۶ جنگنده J-۱۱، سه جنگنده J-۱۶، دو جنگنده ج-۱۰ و یک پهپاد BZK-۰۰۷ از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند.

براساس این گزارش، تایوان نیز به نوبه خود گشت‌های هوایی و دریایی را برای نظارت بر وضعیت اعزام و سامانه‌های موشکی زمینی مستقر کرد.

تنش‌ها در تنگه تایوان بعد از دیدار ماه آگوست نانسی پلوسی رییس وقت مجلس نمایندگان آمریکا از تایوان افزایش یافت. پکن این دیدار را حمایت از جدایی‌طلبی دانست و ضمن محکوم کردن آن، چندین مرتبه اقدام به برگزاری رزمایش‌های نظامی در اطراف تنگه تایوان کرده است. با این وجود و از ماه آگوست تاکنون، کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس و ژاپن هم هیات‌های دیگری را به تایوان اعزام کرده‌اند که این موضوع بر تنش‌ها در تنگه تایوان افزوده است.

https://irna.ir/xjLxDn

**وزیر امور خارجه عربستان: معتقدیم عادی‌سازی با اسرائیل بسیار به نفع منطقه است

وزیر امور خارجه عربستان با بیان اینکه مساله فلسطین پیش شرط عادی سازی با اسراییل است، گفت: ما بارها گفته‌ایم که معتقدیم عادی‌سازی با اسرائیل بسیار به نفع منطقه است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

به گزارش اسپوتنیک فیصل بن فرحان، در مصاحبه با خبرگزاری بلومبرگ در حاشیه مجمع اقتصادی داووس در سوئیس افزود: پیش از برقراری روابط دیپلماتیک بین ریاض و تل آویو، باید کشور فلسطین ایجاد شود.

وزیر خارجه عربستان سعودی در خصوص روابط با واشنگتن و پکن تصریح کرد: ایالات متحده همچنان بزرگترین شریک امنیتی عربستان سعودی است و در عین حال چین همچنان یک شریک تجاری مهم برای ماست.

بن فرحان در مورد بحران سوریه اظهار داشت: کشورهای منطقه باید برای یافتن راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران و جنگ ۱۲ ساله در سوریه تلاش کنند.

وزیر امور خارجه عربستان همچنین تنها راه حل بحران روسیه و اوکراین را از طریق مذاکره امکان پذیر دانست.

https://irna.ir/xjLxD۴

** پایگاه ائتلاف بین المللی در سوریه هدف حمله پهپادی قرار گرفت

گروه موسوم به "دیدبان حقوق بشر سوریه" گزارش داد: پایگاه التنف ائتلاف بین المللی واقع در منطقه مثلث مرزی سوریه، اردن و عراق، طی ساعات گذشته مورد حمله پهپادهای با منشا نامشخص قرار گرفته است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

این منبع نوشت: این حمله منجر به تلفاتی در میان صفوف گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه شد و در واکنش به آن نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا ، به حالت آماده باش درآمدند.

این پایگاه نوشت: این حمله اولین حمله در بیش از ۵ ماه گذشته به این نیروها به شمار می آید.

در ماه اوت سال گذشته، مناطق تحت نفوذ نیروهای ائتلاف بین‌المللی مورد حمله هوایی هواپیماهای بدون سرنشین قرار گرفتند که با هدف بمباران پایگاه التنف، صورت گرفته بود. این پایگاه در منطقه ۵۵ کیلومتری در مثلث مرزی سوریه، اردن و عراق قرار دارد.

https://irna.ir/xjLxDB

**چرا سوخو-۳۵روسی به کابوس دشمنان ایران تبدیل شده است؟
خبرگزاری روسی اسپوتنیک با اشاره به احتمال خرید سوخو-۳۵ روسیه از سوی ایران، نوشت: ابزارسازی سوخو-۳۵ به شبکه دفاعی هوشمند ایران می‌تواند هرگونه حمله مستقیم تل‌آویو و واشنگتن را بسیار دشوار سازد.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

شهریار حیدری نائب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفت: تهران قرار است در سال آینده شمسی، جنگنده‌های روسی سوخو-۳۵ چند منظوره و فوق مانورپذیر را دریافت کند.

محمدحسن سنگتراش کارشناس نظامی ایرانی به این خبرگزاری روسی گفت: ویژگی‌های رزمی سوخو-۳۵ توانایی مقابله با اهداف هوایی، زمینی و دریایی را برای این سوپر فلانکر فراهم می‌کند.

وی افزود: این جنگنده به ویژه در صورتی موثر خواهد بود که ایران بتواند سلاح‌های اصلی را بر روی آن نصب کند. سوپر فلانکر سوخو-۳۵ می‌تواند نقش یک مینی آواکس رزمی را ایفا کند و در صورت اتصال به شبکه راداری ایران، قابلیت‌های منحصربفردی را در اختیار تهران قرار خواهد داد.

این کارشناس نظامی تصریح کرد:در صورتی که ایران اقدام به خرید فناوری و شروع به تولید انبوه مشترک سوخو-۳۵ کند، می‌تواند برتری محسوسی را نسبت به جنگنده‌ها و کشتی‌های جنگی کشورهای همسایه خود بدست بیاورد.

سوخو-۳۵ یک جنگنده تک سرنشین و دو موتوره فوق مانورپذیر است که برای رهگیری و انهدام تمامی کلاس‌های اهداف هوایی در درگیری‌های هوایی دور و نزدیک طراحی شده. این جنگنده دارای قابلیت‌های استثنایی در رهگیری است و می‌تواند اهداف زمینی، دریایی و زیرساخت‌های تحت پوشش سلاح‌های ضد هوایی را در فاصله قابل توجه مورد هدف قرار دهد.

براساس این گزارش، سوخو-۳۵ مدل به روز شده سوخو-۲۷ است که دارای موفق‌ترین مفاهیم مهندسی است.

سنگتراش اظهار داشت:سوخو-۳۵ در طبقه جنگنده‌های نسل ۴++ است و می‌تواند جنگنده‌های نسل سوم و چهارم ایران را تکمیل کند.

وی ادامه داد: سوپر فلانکر سوخو-۳۵ دارای موتور ۱۱۷ سترون با طول عمر ۴ هزار ساعتی است. این موتور نسبت به موتورهای جنگنده‌های غربی مانند یوروفایتر تایفون و داسو رافائل عمر کوتاه‌تر و هزینه بالاتری دارد اما دارای قدرت بیشتری است و در بین جنگنده‌های غربی فقط اف-۳۵ آمریکایی که جنگنده نسل پنجم است، توانایی رقابت با آن را دارد.

این کارشناس نظامی افزود: اگرچه هزینه نگهداری و بهره‌برداری از این جنگنده برای ایران بالا به نظر می‌رسد، اما در صورت توافق دو کشور برای تولید مشترک موتور سوخو ۳۵ در ایران، این هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.

سنگتراش اظهار داشت: رادارهای این جنگنده آن را قادر می‌سازد تا یک هدف سه متری را در فاصله ۴۰۰ کیلومتری شناسایی کند که واقعا منحصربفرد است. این جنگنده می‌تواند یک اف-۱۶ را در فاصله ۳۰۰ کیلومتری و یک موشک تام‌هاوک را در فاصله ۷۰ کیلومتری خود شناسایی کند.

این کارشناس نظامی با بیان اینکه ایران و روسیه می‌توانستند پیش از این اقدام به تولید مشترک جنگنده کنند، افزود: بعد از جنگ هشت ساله ایران و عراق، سرلشگر منصور ستاری فرمانده اسبق نیروی هوایی ایران به توافقات ارزشمندی با اتحاد جماهیر شوروی دست یافت؛ در آن زمان، ایران جنگنده‌های میگ-۲۹ و سوخو-۲۴ را خریداری کرد و به پروژه «اینتگرال» روسیه برای ساخت هواپیماهای آموزشی و جنگی بسیار علاقه‌مند شد. این پروژه در ایران «شفق» نام داشت، اما متأسفانه به دلیل فشار آمریکایی‌ها، دوستان روسی ما از این پروژه خارج شدند. اگر تعامل تهران و مسکو ادامه پیدا می‌کرد، امروز ایران در تولید جت‌های جنگنده از چین پیشی می‌گرفت.

در ماه دسامبر، جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، مسکو را به دلیل آنچه که «سطح بی‌سابقه حمایت فنی و نظامی» روسیه از ایران خواند، مورد انتقاد قرار داد. پیش از این، سیاست‌گذاران واشنگتن و تل آویو درباره حملات احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرده بودند.

سنگتراش در این خصوص گفت: حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران باید از دو بُعد مختلف مورد ارزیابی قرار بگیرد؛ اول از نظر قدرت تسلیحات و دوم از نظر اراده سیاسی.

به گفته این کارشناس نظامی ایران، دشمنان تهران ابتدا تلاش خواهند کرد تا حکومت جمهوری اسلامی را تضعیف کنند، به تغییر رژیم دامن بزنند و کشور را بالکانیزه کنند.

وی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه این است که غرب در مورد روسیه و چین نیز برنامه‌های مشابهی را در سر دارد.

سنگ‌تراش اظهار داشت: ایران اماده مقابله با جنگ‌های مدرن متداول و ترکیبی است. ابزارسازی سوخو-۳۵ هم به شبکه دفاعی هوشمند ایران می‌تواند هرگونه حمله مستقیم تل‌آویو و واشنگتن را بسیار دشوار سازد.

به گفته وی، در عین حال همکاری عمیق‌تر با روسیه و دستیابی به فناوری‌های جدید، صنعت دفاعی ایران را رونق می‌بخشد و در نتیجه تأثیر اقتصادی قابل توجهی خواهد داشت.

این کارشناس نظامی تاکید کرد: توسعه همکاری‌های دو کشور در تولید پهپاد، خودرو، جنگنده، بالگرد و غیره به ارتقای روحیه عمومی و تقویت دوستی بین دو کشور کمک می‌کند.

https://irna.ir/xjLxDN

**کلیپ ویدیویی وزیر انگلیسی درباره تورم بی‌سابقه

وزیر دارایی انگلیس در میانه اوضاع بغرنج اقتصادی و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی در این کشور، با انتشار یک کلیپ ویدیویی به تشریح علل افزایش شاخص تورم در این کشور پرداخت.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

جرمی هانت در این کلیپ دو دقیقه‌ای که یک نسخه آن را در حساب توئیتری خود منتشر کرد بصورت نمایشی وارد یک قهوه‌خانه شده و در حین آماده سازی سفارش خود، توضیح می‌دهد که بهای خرید یک لیوان قهوه پنجاه پنس نسبت به سال گذشته گران‌تر شده است. او می‌گوید: «اگر به سبد خرید مواد غذایی هم نگاه کنید، قیمت‌ها حدود ۶۰ درصد افزایش یافته است. این درحالیست که قیمت اقلام ضروری که خانواده‌های فقیر تهیه می‌کنند بیشتر هم شده است.»

وزیر دارایی انگلیس افزود:« درحالی که نرخ تورم ۲ درصد هدف‌گذاری شده است اما اکنون به ۱۰ درصد رسیده است. این بدین معناست که قیمت موادغذایی و سوخت گران‌شده، بیکاری افزایش یافته، شرکت‌های تجاری ورشکست شده‌اند و ارزش پوند کاهش یافته است.»

هانت دلیل این وضعیت را همه‌گیری کرونا، جنگ روسیه در اوکراین توصیف و ادعا کرد که مورد اخیر باعث افزایش قیمت سوخت به بالاترین سطح در سال‌های اخیر شده است. وی افزود: به رغم اینکه بهای گاز شروع به افت کرده است اما اقتصاددانان می‌گویند که کاهش بهای انرژی مدتی زمان می‌برد. همه این‌ها بدین معناست که قیمت یک لیوان قهوه بالا رفته است.

وزیر دارایی انگلیس با تکرار وعده دولت برای نصف کردن نرخ تورم ادعا کرد که از طریق توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و سرمایه‌گذاری در برنامه بهیه‌سازی مصرف انرژی این وعده محقق خواهد شد.

این درحالیست که نخست وزیر انگلیس هم چندی پیش اعتراف کرده است که بزرگترین چالش کشور افزایش افسارگسیخته تورم است. وی دوم دی‌ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: تورم منجر به افزایش هزینه های زندگی شده و دستمزدهای مردم را می‌بلعد و می‌خواهم اطمینان حاصل کنم که تورم در کشور کاهش پیدا کند.

سوناک ۱۲ روز بعد در نخستین سخنرانی خود به مناسبت سال جدید میلادی، کاهش نرخ تورم را به عنوان یکی از پنج اولویت دولت عنوان و ادعا کرد که تورم را در سال ۲۰۲۳ نصف خواهد کرد. اما بر اساس پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی، نرخ تورم انگلیس در سال جاری در محدوده ۱۰ درصد سیر خواهد کرد و بعید است از کانال دو رقمی خارج شود. بانک مرکزی انگلیس برای مهار تورم، نرخ بهره بین‌بانکی را که با اقساط وام مسکن میلیون‌ها خانوار انگلیسی ارتباط مستقیم دارد طی ۱۲ ماه گذشته افزایش داده است.

بر اساس آخرین تصمیم کمیته سیاست‌های پولی بانک مرکزی، نرخ تورم از ۳ به ۳.۵ درصد افزایش یافت که بالاترین میزان طی ۱۴ سال گذشته محسوب می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که نرخ تورم در نشست آتی اعضای بانک، ۰.۵ درصد دیگر افزایش یابد و به این ترتیب چند صد پوند دیگر به اقساط ماهانه وام مسکن انگلیسی‌ها اضافه شود. رسانه‌های انگلیسی این افزایش را برای میلیون‌ها شهروند بدهکار بانک «دردناک» توصیف می‌کنند.

شرایط اقتصادی انگلیس بر اثر چندین بحران متوالی در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد. کشور به گفته رئیس بانک مرکزی وارد یک دوره طولانی رکود اقتصادی شده و خانواده‌ها روزهای سختی را پیش‌رو خواهند داشت.

نخست وزیر انگلیس در اظهاراتی جنجالی گفته است مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد و چالش‌های اقتصادی در سال جدید میلادی از بین نخواهد رفت.

https://irna.ir/xjLxG9

**حمله انتحاری و انفجار ریل قطار در پاکستان
حمله انتحاری در شمال غرب پاکستان و انفجار بمب در خط آهن قطار مسافربری واقع در «ایالت بلوچستان» جان ۳ نیروی پلیس را گرفت و تعدادی دیگر زخمی شدند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان مسوولیت عملیات انتحاری علیه نیروهای امنیتی در منطقه «خیبر» را بر عهده گرفت.

گفته می شود مهاجم انتحاری قبل از رسیدن به هدف اصلی خود از سوی نیروهای پلیس در محل حادثه شناسایی و سپس کشته شد در عین حال منفجر شدن کمربند انفجاری جان ۳ پلیس را گرفت.

این انفجار موجب زخمی شدن چندین نفر شد و گزارش ها حاکی از احتمال تلفات انسانی است.

در حادثه ای دیگر هفت واگن قطار مسافربری جعفر اکسپرس که از شهر مّچ (در ایالت بلوچستان) عازم شهر پیشاور در حوالی منطقه «بولان» بود بر اثر انفجار بمب واژگون شد.

رسانه های پاکستانی به نقل از مقامات دولتی نوشتند: در گذشته شورشیان گروه تجزیه طلب "ارتش آزادی طلب بلوچ" مسوولیت عملیات های بمب گذاری در ایالت بلوچستان را برعهده گرفته بود.

https://irna.ir/xjLxHc

**صادرات نفت روسیه به پاکستان از ماه آینده

دولت‌های پاکستان وفدراسیون روسیه با هدف تعمیق همکاری‌ها در حوزه‌های تجاری، سرمایه‌گذاری، فنی، ریلی و بانکی ۳ یادداشت تفاهم امضا کرده و روس‌ها از ماه آینده صادرات نفت خام و گازوئیل را به پاکستان آغاز می‌کنند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

هشتمین کمیسیون بین دولتی اسلام‌آباد و مسکو مرتبط با همکاری‌های اقتصادی‌، تجاری، علمی و فنی به مدت ۳ روز به میزبانی پاکستان برگزار و امروز توافقات حاصله در نشست پایانی آن در اسلام‌آباد اعلام شد.

مذاکرات دو کشور به ریاست «نیکلای شولگینوف» وزیر انرژی فدراسیون روسیه و «مصدق ملک» و «سردار ایاز صادق» به ترتیب وزرای نفت و امور اقتصادی پاکستان برگزار شد.

طرفین ۳ یادداشت تفاهم درباره مبادله اسناد و اطلاعات در مورد ارزش گمرکی کالاهای حمل شده میان کشورهای یکدیگر، همکاری و کمک متقابل در امور گمرکی و توافقنامه کاری در مورد قابلیت پرواز محصولات هوانوردی امضا کردند.

وزیر نفت پاکستان اعلام کرد: زیرساخت‌های مرتبط با احداث خط لوله گاز توسط روسیه در پاکستان ماه مارس امسال تکمیل و از ماه آتی واردات نفت خام، بنزین و گازوئیل از روسیه آغاز می‌شود.

وی افزود: پاکستان ۳۵ درصد از نیاز خود به نفت خام را از روسیه تامین خواهد کرد.

دولت‌های پاکستان و روسیه همچنین توافق کردند که بر روی یک "طرح جامع همکاری انرژی" کار کنند، که پایه و اساس اقدامات آتی را تشکیل می‌دهد و قرار است در سال جاری (۲۰۲۳) نهایی شود.

اسلام‌آباد و مسکو پس از توافق بر سر مشخصات فنی به دست آمده، ساختار تجارت نفت و گاز را مشخص خواهند کرد که منافع اقتصادی دوجانبه داشته باشد و گفته شده که این فرآیند در مارس (ماه آینده) تکمیل می شود.

هر دو طرف برتقویت همکاری های انرژی، افزایش تجارت انرژی و گسترش سرمایه گذاری زیرساخت های انرژی بر اساس شرایط تجاری استراتژیک و مطلوب توافق کرده اند.

بازدید هیات بلندپایه روسیه به اسلام‌آباد درحالی انجام می‌شود که پاکستان موضع بی طرفی در بحث تنش‌های نظامی مسکو و کی‌یف اتخاذ کرده و ازابتدای شروع جنگ اوکراین ضمن اجتناب از هرگونه موضع گیری علیه کرملین، بر لزوم توقف فوری درگیری‌ها و پیشبرد مذاکرات صلح میان طرف‌های درگیری تاکید داشته است.

دفتر نخست وزیری پاکستان شب گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: وزیر انرژی دولت روسیه پیام ویژه پوتین رئیس جمهور این کشور را به شهباز شریف نخست وزیر پاکستان ابلاغ کرد که در آن پوتین تاکید کرد: اسلام‌آباد شریک مهم مسکو در جنوب آسیا و جهان اسلام است. روسیه عزم جدی و مشتاق به گسترش همکاری‌های دوجانبه با پاکستان است.

https://irna.ir/xjLxJd

**کینه ای که غرب از سپاه دارد

از قرار معلوم کینه غرب که مظهر ضدحقوق بشرترین جوامع انسانی است از ایران تمامی ندارد و هر روز به آن اضافه می شود و این بار پارلمان اروپا قطعنامه‌ای ضد ایرانی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تصویب کرده، قطعنامه ای که نشان می دهد از روی استیصال بوده و خدمات سپاه حسابی غربی ها را کلافه کرده است.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

قطعنامه تصویبی پارلمان اروپا شامل بندهایی از جمله درخواست برای درج نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی اتحادیه اروپا است.

پارلمان اروپا روز گذشته (پنجشنبه) در اقدامی مداخله‌جویانه قطعنامه‌ای ضد ایرانی با بهانه دروغین "پاسخ به اعتراضات و اعدام‌ها در ایران" را به تصویب رساند. متمم پیشنهادی مربوط به درج نام سپاه در فهرست سازمان‌های اصطلاحا تروریستی اتحادیه اروپا که روز چهارشنبه پس از رای‌گیری به این قطعنامه اضافه شده بود نیز در قالب این قطعنامه به تصویب رسید.

قطعنامه مذکور علاوه بر این شامل بندهای دیگری است که خواستار تحریم رئیس‌جمهور و دادستان کل ایران هم می‌باشد.

مفاد این قطعنامه ماهیت پیشنهادی دارند و شورای اروپا بایستی تصمیم نهایی را در خصوص اجرایی شدن آنها بگیرد. مصوبات شورای اروپا عموماً با رأی حداقل ۱۵ کشور که دست‌کم ۶۵ درصد جمعیت اروپا را نمایندگی می‌کنند تصویب می‌شود، اما در موارد حساس نظیر موضوعات سیاست خارجی، شورای اروپا عموماً بر اساس اجماع تمام اعضا تصمیم‌گیری می‌کند.

اقدام پارلمان اروپا که به درخواست گروهک های تروریستی همچون منافقین، کومله، دمکرات و دیگر گروهای ضدانقلاب فراری خارج نشین همچون سلطنت طلب ها و تجزیه طلب ها بوده، نشان از ناامیدی از غربی ها از نتیجه نگرفتن در اغتشاشات چند ماه گذشته دارد، موضوعی که حسابی آنها را به هم ریخته است چون سران غرب فکر می کردند که مردم ایران با اغتشاشگران همراه خواهند شد و با سرنگونی جمهوری اسلامی دوباره راه استعمار ایران توسط غرب هموار خواهد شد.

هرچند منابع غربی به نقل از منابع دیپلمات در اتحادیه اروپا گزارش داده اند که این اتحادیه، علی رغم تلاش برای اعمال بسته تحریمی جدید، فعلا قصد ندارد سپاه را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار دهد، اما اقدام پارلمان اروپا نشان داد که شکست اغتشاشاشگران به تعبیری شکست غربی ها در ایران بوده است.

خبرگزاری رویترز انگلیس دیروز به نقل از دو دیپلمات اروپایی گزارش داد که اتحادیه اروپا قصد دارد که دوشنبه هفته آینده (سوم بهمن)، بسته‌های تحریمی علیه ایران از جمله تحریم ۳۷ مقام ایرانی را به دلیل آنچه که نقض حقوق بشر دانسته، تصویب کند.

این رسانه غربی به نقل از یکی از این دو دیپلمات‌ گزارش داد که این اتحادیه فعلا قصد ندارد در جلسه روز دوشنبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کند.

چرا غرب از سپاه کینه دارد؟

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از زمان اعلام تشکیل رسمی در اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ که به دستور امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی صورت گرفت، تا این لحظه در خدمت مردم ایران، مردم منطقه و تمامی آزادیخواهان جهان بوده و در طول۴۳ سال از حیات خود خدمات زیادی ارایه داده، خدماتی که خاری بر چشم دشمنان به ویژه غرب شده است.

از زمان تشکیل، سپاه با اینکه ارگانی نوپا و متشکل از جوانان انقلابی بود، فعالیت‌های خود در دفاع از انقلاب و مقابله با ناامنی‌ها را شروع کرد، از جمله مقابله با گروهک تروریستی منافقین و قائله‌های تجزیه‌طلبانه و ضد انقلاب در خوزستان و کردستان و مقابله با عوامل نفوذی در دستگاه‌ها و نهادهای انقلابی و کشور. اقدامات سپاه در مدت کوتاه آنقدر چشمگیر بود که امام خمینی (ره) در ۲۹ مرداد سال ۵۸ زمانی که عده‌ای از اعضای شورای فرماندهی سپاه برای ارائه گزارش به خدمت ایشان در شهر قم می‌روند، رهبر کبیر انقلاب در تجلیل از اقدامات سپاه پاسداران می‌فرمایند: «من از سپاه راضی هستم و به هیچ وجه نظرم از شما برنمی‌گردد. اگر سپاه نبود، کشور هم نبود. من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی می‌دارم. چشم من به شماست. شما هیچ سابقه‌ای جز سابقه اسلامی ندارید. سلام مرا به همه برسانید. من از همه شما متشکرم. من برای همه دعا می‌کنم». (صحیفه امام، ج ۹ ص ۳۱۴)

با شروع جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه ایران در ۳۱ شهریور ماه سال ۱۳۵۹، پرونده حماسه سازی جدیدی برای سپاه گشورده شد و این نیروی انقلابی در کنار نیروهای بسیج و ارتش جمهوری اسلامی با کسب تجربه از مقابله با منافقین و قائله ضدانقلاب در کردستان اقدام به حراست از کشور می کند، اقدامی که اول گروه هایی تروریستی همچون کومله و دمکرات که از سوی غرب حمایت می شدند، منکوب می شوند و در ادامه پس از هشت سال به شکست ارتش رژیم بعث صدام نیز که او هم مورد حمایت کامل قدرت های غربی و شرقی (آن زمان) بود و پیروزی ایران ختم می شود.

آخرین اقدام ملی سپاه که موجب ناراحتی غرب و به دنبال آن تصویب قطعنامه در پارلمان اروپا شده، مربوط به اقدامات سپاه در مقابله با اغتشاشگران می باشد که این نیرو در کنار بسیجیان، نیروهای انتظامی و نهادهای دیگر توانست گروه های تروریستی را که در قالب اغتشاشگران از سوی غرب پشتیبانی، حمایت و تجهیز می شدند و حدود دو ماه کشور را با طراحی غرب و صهیونیسم به آشوب کشیدند و قصد براندازی نظام را داشتند، منکوب و توطئه های غربی ها علیه مردم ایران را خنثی نماید.

اعدام "علیرضا اکبری" به عنوان ابر جاسوس انگلیس در ایران که به مدت ۷ سال اطلاعات مهم کشور را در اختیار سرویس جاسوسی انگلیس (ام آی سیکس) می گذاشت و باعث ناراحتی عمیق مقامات لندن شد، از دیگر دلایل اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه سپاه می باشد.

در شرایطی که دولت جاسوس پرور انگلیس همواره به جاسوسان خود درباره عدم اعمال مجازات در صورت دستگیری اطمینان می‌دهد، اعدام علیرضا اکبری عنصر جاسوسی "ام آی سیکس انگلیس" به‌عنوان اولین پرونده جاسوسی منجر به اعدام برای سران انگلیس و دیگر کشورهای غربی پیام واضحی مخابره کرد و آن این که ایران مستقل است و "امنیت ملی" برای آن اولویت اول است.

شکست گروه تروریستی داعش که توسط غرب ایجاد، سازماندهی و تجهیز شده بود و بازوی غرب و صهیونیستم در سوریه و عراق برای کشتار مردم این دو کشور و دیگر مسلمانان به شمار می رفت، عامل دیگر ناراحتی غرب از شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و سپاه می باشد؛ سپاهی که به مردم منطقه امنیت داد و نظم مورد نظر غربی ها که همان کشتار مسلمانان بود را کاملا به هم ریخت و نظم جدیدی بر پایه نظر و خواسته مردم منطقه ایجاد کرد.

اقدامات سپاه در خودکفایی در صنایع دفاعی و نظامی، سد سازی، راه سازی، ساخت پالایشگاه، ایجاد قرارگاههای جهادی خدمت رسانی به مردم آسیب دیده، آب رسانی به شهرها و صدها فعالیت دیگر عمرانی بزرگ در کشور در کنار تامین امنیت مردم ایران بخشی از فعالیت سپاه است که باعث عصبانیت و خشم مقامات غربی شده و آنها را به زعم خود وادار به انتقام از سپاه کرده است.

باید گفت فقط مردم ایران امنیت و آرامش خود را مدیون سپاه نیستند، بلکه همه مردم منطقه به ویژه عراق، سوریه و لبنان و منطقه امنیت و آرامش خود را مدیدون این نهاد انقلابی می دانند که با هزینه نمودن خون بهترین فرزندان خود همچون شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و دیگر شهدای گرانقدر گروه های تروریستی را به عنوان نماینده غرب شکست دادند و امنیت را در این کشورها حاکم نمودند.

استیصال غرب/ اروپا در بازی ضدانقلاب

اقدام اخیر پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان داد که غربی ‌ها ابزار دیگری برای تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران در اختیار ندارن و از روی استیصال و ناتوانی به تحریم و این گونه اقدامات روی می آورند.

غربی ها به سرکردگی آمریکا و انگلیس پس از پیروزی انقلاب اسلامی با طراحی و اجرای انواع توطئه ها نشان دادند که لحظه ای از توطئه علیه مردم ایران غفلت نمی کنند و آرام نمی نشینند، توطئه هایی که با یاری خدا پشت سر هم با شکست مواجه شده است.

نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که غرب که خود طراح تمامی توطئه ها علیه مردم ایران است این بار بازی گروهک تروریستی منافقین، سلطنت طلب ها و تجزیه طلب ها را خورد؛ گروه هایی که هر کدام پرونده قطوری در کشتار مردم ایران و جنایت علیه بشریت دارند.

پارلمان اروپا در حالی سپاه را گروه تروریستی اعلام کرده که اکثر اعضای آن همچون، انگلیس، فرانسه، آلمان، پرتغال، اسپانیا در کنار آمریکا پرونده قطوری در کشتار و جنایت علیه بشریت در ۲۰۰ سال گذشته داشته و هنوز هم دارند و سپاه و ایران را سد راهی برای چپاول منابع مردم منطقه می دانند.

در خاتمه با یه یک سخن از شهید گرانقدر حاج "ابراهیم همت"، این گزارش را پایان می دهم: عزیزان هر موقع راه رو گم کردید، نگاه کنید آتش دشمن کدام سمت را می کوبد، همان جبهه خودی است.

https://irna.ir/xjLxK8

**پوتین برنامه‌ای برای دیدار با گروسی ندارد

دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه برنامه‌ای فوری برای دیدار با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ندارد.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

دیمیتری پسکوف در پاسخ به سوالی درباره زمان دیدار پوتین و گروسی اظهار داشت : در حال حاضر رییس جمهور هیچ برنامه‌ای را برای تماس‌های خود در این زمینه ندارد. هم دیپلمات‌ها و هم شرکت ملی هسته‌ای روسیه (روس‌اتم) و دیگر آژانس‌های مرتبط به تعامل و ارتباط خود با گروسی ادامه می‌دهند.

صبح امروز رافائل گروسی گفته بود که در روزها و هفته‌های آینده به رایزنی‌های فشرده خود با روسیه و اوکراین در مورد حفاظت فیزیکی و هسته‌ای از نیروگاه هسته‌ای «زاپوروژی» در اوکراین ادامه خواهد داد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم امروز(جمعه 30 دی‌ماه) اعلام کرد که وضعیت نیروگاه‌ های هسته‌ای «خملنیتسکی» و دیگر نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین را که کارشناسان آژانس پیشتر در آنجا مستقر شده‌اند را رصد خواهد کرد.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در ماه دسامبر گفته بود که کی‌یف بدنبال ایجاد خطر یک فاجعه اتمی با ادامه گلوله‌باران عمدی نیروگاه «زاپوروژی» است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم بارها بر ضرورت ایجاد یک منطقه امن در نزدیکی تاسیسات هسته‌ای اوکراین تاکید کرده است.

نیروگاه هسته‌ای زاپوروژی که در ساحل سمت چپ رودخانه دنیپر قرار دارد، بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا از نظر تعداد واحد و خروجی است. این منطقه در حال حاضر تحت کنترل نیروهای روسیه است. روسیه و اوکراین یکدیگر را مسئول گلوله‌باران این نیروگاه می‌دانند.


https://irna.ir/xjLxKF

**پیام متناقض استراسبورگ؛ دوگانه فشار و دیپلماسی

رای نمایندگان پارلمان اروپا به یک قطعنامه مداخله‌جویانه و نامتعارف برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران و از سویی مخالفت با متمم تعلیق مذاکرات رفع تحریم‌ها روایت متناقضی را از پشت پرده تحرکات ضد ایرانی در استراسبورگ مخابره می‌کند.

از رأی‌منفی پارلمان اروپا به‌ تعلیق مذاکرات‌ برجام تا کینه غرب از سپاه

اقدامات اروپایی‌ها در ماه‌های اخیر مرز عقلانیت را رد کرده و به مرحله جنون رسیده است. اظهارات برخی قانون‌گذاران اروپایی درباره حوادث اخیر ایران در سلسله جلسات هفته اخیر پارلمان اروپا تا حدی احساسی، تند و غیر حرفه‌ای بود که با واکنش‌ برخی عناصر ضد انقلاب مواجه شد. کاربری در توئیتر نوشت که اظهارات برخی نمایندگان اروپا علیه ایران «از مواضع ما هم تندتر شده است». کاربر دیگری این سطح از حمایت اروپایی‌ها مخالفان نظام را شگفت‌انگیز و در عین حال تعجب‌آور توصیف کرد.

قانون‌گذاران اروپا دیروز (پنجشنبه) پس از چهار روز طرح اظهارات مداخله‌جویانه و نسنجیده در امور داخلی ایران، به یک گزارش ادعایی درباره اغتشاشات اخیر که در آن درخواست نامتعارف افزودن نام سپاه پاسداران به آنچه "فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی اتحادیه اروپا" نامیده، مطرح شده است، رای دادند.

در گزارش موسوم به «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهرات‌ها و اعدام‌ها در ایران» ادعاهایی علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درخصوص حوادث اخیر و ادعای مشارکت تسلیحاتی با روسیه در جنگ اوکراین، مطرح و در بدعتی خطرناک از شورای اروپا تقاضا شده بود که نام این نهاد رسمی نظامی ایران را به فهرست موسوم به گروه‌های تروریستی اضافه کند.

در بندهای دیگر این قطعنامه مداخله‌جویانه، از ایران خواسته شده اعدام‌های بیشتر را متوقف کند؛ مجازات اعدام را با هدف لغو کامل آن، رسماً به حالت تعلیق درآورد و افراد محکوم به اعدام را که در اغتشاشات اخیر بازداشت شده‌اند آزاد کند.

پارلمان اروپا ضمن اتهام‌زنی‌های بی‌اساس، ادعای همبستگی با جوانان، زنان و مردان ایرانی و حمایت از اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران را مطرح کرده است. همچنین از جامعه بین‌المللی و اتحادیه اروپا خواسته از همه تعاملات با مقامات ایرانی برای درخواست پایان فوری «اعدام معترضان» و «سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات» و آزادی همه افراد بازداشت‌شده استفاده کنند و حکومت ایران را در قبال «کشتار مردم و نقض شدید حقوق بشر» پاسخگو کنند.

این قطعنامه اهانت آمیز همچنین خواستار محدودیت‌های هدفمند علیه قضاتی شده که علیه «معترضان» حکم صادر کرده‌اند و از مقام‌های ایرانی خواسته شده به تعهدات بین‌المللی از جمله تحت «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی» پایبند باشند.

در این قطعنامه پارلمان اروپا از مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و شورای اروپا خواسته فهرست تحریم‌ها را به همه افراد و نهادهای مسئول «نقض حقوق‌بشر» و اعضای خانواده آن‌ها بسط دهند و از برخی مقامات ایرانی و کلیه بنیادهای مرتبط با سپاه پاسداران و بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید نام برده شده است.

در این متن، با اشاره به ادعای دروغین منتسب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از مقام‌های اروپایی خواسته شده تحریم‌هایی را علیه ۲۲۷ عضو مجلس که ادعا شده مشوق استفاده از مجازات اعدام بودند، اعمال کنند. قانونگذاران پارلمان اروپا ضمن استقبال از آمادگی انگلیس برای قرار دادن سپاه در فهرست به اصطلاح «سازمان‌های تروریستی» خود، تحریم‌های ایران علیه سیاستمداران اروپایی را محکوم کرده‌ و گفته‌اند تا زمانی که مقامات پارلمان اروپا در تحریم هستند، گفت‌وگوی بین پارلمانی باید تعلیق باقی بماند.

در این قطعنامه از شورای اروپا و کشورهای عضو خواسته شده سپاه پاسداران و نیروهای تابع آن شامل بسیج و نیروی قدس در فهرست ترویستی اتحادیه اروپا قرار گیرند و هر گونه فعالیت اقتصادی و مالی که با آن‌ها ارتباط دارد، ممنوع شود. همچنین از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواسته شده در همکاری با شرکای همفکر، هر کشوری که سپاه پاسداران در آن استقرار نظامی، اقتصادی یا اطلاعاتی دارد را به قطع و غیرقانونی اعلام کردن روابط ترغیب کند.

در این سند ضد ایرانی همچنین حملات سپاه به مقر گروهک‌های تروریستی مستقر در اقلیم کردستان عراق محکوم شده است. در بخشی از قطعنامه پارلمان اروپا از همجنس‌گرایان حمایت شده است.

پارلمان اروپا همچنین خواستار تاسیس ماموریت حقیقت‌یاب بین‌المللی مستقل در ایران برای بررسی نقض ادعایی حقوق‌بشر و جمع‌آوری و تحلیل شواهد مربوطه و استقرار سریع آن شده و از مقام‌های ایران خواسته دسترسی کامل و بدون مانع را برای انجام ماموریت آن فراهم کنند. از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل هم خواسته شده در صورت عدم همکاری ایران فوراً پرونده را به شورای امنیت ارجاع دهد.

این نهاد قانون‌گذار خواستار آزادی شهروندان دارای تابعیت دوگانه شده و از مقامات ایرانی خواسته امکان سفر تمامی اعضای مکانیسم‌های ویژه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل را فراهم کند.در بخش دیگری از این قطعنامه، درخواست برای گسترش اقدامات محدودکننده علیه ایران به دلیل ادعایی ارائه پهپاد به روسیه و همچنین «برنامه‌ریزی برای ارائه موشک‌های زمین به زمین برای استفاده در اوکراین» مطرح شده است.

در پایان از رئیس پارلمان اروپا خواسته شده متن را در اختیار شورای اروپا، کمیسیون اروپا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دولت‌ها و پارلمان‌های کشورهای عضو و نهادهای جمهوری اسلامی ایران قرار دهد.

این درحالیست که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب شده و تصمیم‌ نهایی را شورای اروپا می‌گیرد. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر نسبت به تحرکات ضد ایرانی اروپا به ویژه علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد نظامی رسمی کشورمان هشدار داده بود. مقامات کشورمان با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار می‌رود، هشدار داده‌اند که تحریم آن اقدامی غیرقانونی بشمار می‌رود.

آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان در جلسه روز پنجشنبه با هیات دولت درباره قطعنامه پارلمان اروپا تصریح کرد: این حرکت از روی استیصال و پس از تلاش‌های ناموفق خیابانی آنها برای ضربه به مردم ایران انجام شد تا بلکه به خیال خود بتوانند ملت ایران را متوقف کنند.

وی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیروی رسمی و بخشی از سازمان نظامی کشور خواند و افزود: این اقدام برخلاف قوانین بین‌الملل و منشور سازمان ملل است.

وزیر امورخارجه کشورمان هم پیشتر در گفت‌وگو با جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رویکرد نسنجیده و نادرست قانون‌گذاران اروپایی بشدت انتقاد کرد و گفت: ما بارها گفته‌ایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی با بیان اینکه اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیت آفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست، درباره واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد و گفت که آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی ، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.

اما یکی از تحولات قابل توجه در جریان تصویب قطعنامه اخیر، ارائه متمم تعلیق مذاکرات رفع تحریم‌ها بود که با استقبال نمایندگان مواجه نشد. چارلی ویمرز نماینده سوئدی پارلمان اروپا پنجشنبه شب در توییتی از رای منفی پارلمان اروپا به تعلیق مذاکرات برجامی خبر داد. در این متمم از اتحادیه اروپا خواسته شده بود تا مذاکرات با ایران را به بهانه مسائل حقوق بشری به حال تعلیق درآورد.

بنابراین در قطعنامه مصوب برخلاف دروغ‌پراکنی رسانه‌های معاند، از برجام نامبرده شده اما درخواستی برای تعلیق گفت‌وگوها به میان نیامده است.

نگاهی به پشت پرده

پس از شکست مفتضحانه تاکتیک‌های نخ‌نمای غرب در مذاکرات رفع تحریم‌ها و هنگامی که فقدان اراده آمریکا برای بازگشت به برجام و جبران اقدامات غیرقانونی این کشور برای همگان عیان شد، پلن‌بی‌ با هدف امتیازگیری از ایران فعال شد.

شاید یکی از اشتباهات فاحش دولت جو بایدن را شتابزدگی برای مذاکره با ایران و تیمی دانست که به تعبیر میخائیل اولیانوف دیپلمات ارشد روسیه در وین، مثل شیر حاضر شده بود تا از مناقع ایران دفاع کند. آمریکا و اروپا ابتدا به بهانه نخ‌نمای نزدیک بودن زمان ادعایی گریز هسته‌ای و تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی، تلاش کردند تا در کوتاه‌ترین زمان به توافقی سرهم‌بندی شده با ایران برسند و سرپوشی براقدامات غیرقانونی دونالد ترامپ بگذارند.

فروردین سال گذشته اصلی‌ترین دغدغه غرب پیش از آغاز مذاکرات، جلب رضایت کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس و تل‌آویو بود که در مسیر گفت‌وگوها برای از سرگیری اجرای برجام مانع‌تراشی نکنند.البته که در جریان برگزاری مذاکرات، تردد سراسیمه هیات‌های صهیونیستی و سعودی به پایتخت اتریش مشهود بود اما برای غرب تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی و اتهام‌پراکنی درباره پیشرفت‌های هسته‌ای ایران، ساده‌ترین شیوه با کمترین هزینه سیاسی برای بستن پرونده مذاکرات بود.

اما پافشاری تیم ایران برای دریافت ضمانت به پایداری اجرای برجام و راستی آزمایی رفع موثر تحریم‌ها معادلات غرب را به هم زد و دریچه‌ای جدیدی برای نگرانی آن‌ها باز کرد. غرب با ارائه روایت‌های جعلی درباره تهدید ناشی از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران و وارونه جلوه دادن واقعیت، تلاش کرد هیات مذاکره کننده ایران را از طرح درخواست‌های منطقی ناظر بر چهار سال اقدامات غیرقانونی دولت دونالد ترامپ منصرف کنند؛ اما سیاست 'مقاومت فعال' در کنار 'قانون اقدام راهبردی مجلس' دست ایران را پر کرد و مذاکرات از موضع قوت پیگیری شد.

در واقع، پذیرش مطالبات منطقی ایران در مذاکرات بدین معنا بود که اولا مقصر وضع موجود اقدامات غیرقانونی آمریکا و تعلل اروپا برای برقراری توازن در اجرای برجام است؛ درثانی برای اطراف غربی شرکت در مذاکرات با ایران به عنوان طرف طلبکار چندان صورت خوشی نداشت.

از این منظر غرب در طول مذاکرات تا حدی در استفاده از ضرب‌الاجل‌های ساختگی اسراف به خرج داد و حتی تهدید به ترک میز مذاکرات کرد تا سرانجام در مقابل اراده ایران کم آورد و به جلوکشاندن خط پایان گفت‌وگوها، هنگامی که هنوز چند موضوع کلیدی باقی‌مانده بود، متوسل شد.

اسفند ماه سال گذشته اروپایی‌ها به بهانه دست‌یابی به متن پیش‌نویس توافق نهایی وین را ترک کردند؛ هنگامی که ایران بر مواضع منطقی خود در خصوص ضرورت حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده تاکید کرد، گفت‌وگوها به پیشنهاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای تنفس متوقف شد. پنج ماه بعد مذاکرات برای عبور از مسائل باقی‌مانده در وین از سرگرفته و پیشنهادهایی برای توافق نهایی رد و بدل شد؛ اما باز آمریکا حاضر به گرفتن تصمیم‌های سیاسی و برداشتن گام‌های معتبر و اعتماد ساز نشد.

از اواسط شهریور ماه، مذاکرات به دلیل انتخابات کنگره آمریکا از ریل اصلی منحرف و گفت‌وگوها به تعبیر جوسپ بورل به دلیل فضای سیاسی ایالات متحده و واگرایی اطراف مذاکره‌کننده به بن بست کشیده شد. در این میان، کاخ سفید با ادبیات ضرورت به کارگیری دیپلماسی درقبال ایران دوران گذار تا برگزاری انتخابات کنگره را سپری کرد و از سه ماه پیش به این سو مدعی تغییر تمرکزش از مذاکرات به حوادث ایران شد. این تازه‌ترین اهرم فشار غرب در مذاکرات رفع تحریم‌هاست که رگه‌های از آن در نشست مشترک خبری وزرای امور خارجه انگلیس و امریکا در واشنگتن هم دیده می‌شود.

وزیر امورخارجه انگلیس روز سه‌شنبه در نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود در واشنگتن، ادعا کرد که شرط رفع تحریم‌ها «تغییر اساسی» در رفتار ایران است. جیمز کلورلی به بهانه اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری جاسوس سرویس اطلاعات مخفی انگلیس گفت: ایران از ما، آمریکا و سایر دوستان می‌خواهد این تحریم‌ها را برداریم و آنچه ما می‌گوییم این است اگر خواستار لغو تحریم‌ها هستند، باید رفتار خود را بطور اساسی تغییر دهند.

انتونی بلینکن وزیر امورخارجه آمریکا هم در این نشست مدعی شد: در خصوص برجام، ایرانی‌ها چند ماه پیش فرصت بازگشت سریع به توافق را از بین بردند. وی ادعا کرد: فرصتی که توسط همه طرف‌های مشارکت‌کننده شامل اروپایی‌ها، روسیه و چین مورد تأیید قرار گرفته بود، ایرانی ها رد کردند. بلینکن ادامه داد: به همین دلیل، برجام چند ماه است در دستور کار ما نبوده و تمرکز ما روی این توافق نیست و روی اتفاقاتی که در داخل ایران به رخ می دهد، متمرکز هستیم.

این درحالیست حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در این باره می‌گوید: از یک طرف آمریکایی‌ها به ما پیام می‌دهند که آماده برداشتن گام‌های نهایی توافق هستند، از طرف دیگر به تظاهرکنندگان در ایران پیام می‌دهند که اولویت برای ما برجام نیست، بلکه وضعیت در ایران و اغتشاشات در ایران است. همان موقع اعلام کردم آمریکا باید نسبت خودش را با پیام‌هایی که از کانال رسمی به ما می‌دهد و حرف‌های متعارضی که در رسانه بیان می‌کند، مشخص کند. وی یادآور شد: اکنون ما در نقطه‌ای قرار داریم که آمریکایی‌ها از مجرای دیپلماتیک همچنان از ضرورت رسیدن به توافق صحبت می‌کنند.

ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر همواره اعلام کرده است که برای عقد توافقی پایدار و قابل اتکا که تحریم‌ها را به نحوی تضمین شده رفع کند و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی نماند آمادگی دارد.

وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه تی‌آرتی ترکیه گفت: ما برای رسیدن به نقطه پایانی توافق بدون پیش شرط آمادگی داریم تا در چارچوب گفت‌وگوهایی که در گذشته انجام شده گام نهایی برداشته شود اما بدون پیش شرط و با یک نگاه واقع‌بینانه و با رعایت حقوق و منافع ملی ایران باید انجام شود.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی به مسیر دیپلماسی پایبند است و معتقدیم که مذاکره برای مذاکره مفید نیست اما مذاکره برای اینکه تمام طرف‌ها به نتیجه مطلوب برسند، می‌تواند مفید باشد.

https://irna.ir/xjLxzj

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha