به گزارش روز شنبه ایرنا از انجمن فیزیوتراپی ایران، محمد اکبری درباره افزایش آسیبهای سیستم عصبی عضلانی اسکلتی، افزود: شناسایی و درمان این دسته از آسیبها در حیطه وظایف شغلی فیزیوتراپیستها قرار دارد و در صورت مراجعه و شناسایی زودهنگام این نوع از آسیبها، بیش از ۹۰ درصد آنها با روشهای فیزیوتراپی قابل درمان و پیشگیری است.
وی اظهار داشت: ضروریست وزارت بهداشت و درمان با هدف بهبود سلامت و نشاط جامعه به ارتقای دانش، نقش و وظایف این گروه از دانش آموختگان سیستم سلامت کشور کم کند.
اکبری با بیان اینکه دانش بشری بهویژه در حوزه علوم تجربی با شدت بسیار زیادی در حال رشد و توسعه است، افزود: لازم است فیزیوتراپیستهای شاغل در این زمینه، به طور سریع با یافتههای بهروز دنیا هماهنگ شوند زیرا ناهماهنگی با آن زمینه عقب ماندگی را فراهم خواهد کرد؛ بنابراین تلاش برای رسیدن به استانداردهای جهانی در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی، هدف اصلی از برگزاری کنگره فیزیوتراپی (۲۸ دی) را بهروزرسانی دانش و مهارتهای فیزیوتراپی برای خدمت بهتر به مردم دانست و گفت: مواجهه غیرعلمی و غیرسازنده با این پدیده و عوارض آن، آسیبهای فراوان کوتاه مدت و بلندمدت به دنبال دارد.
اکبری افزود: در دو دهه گذشته پیشرفت در رشته فیزیوتراپی افزایش قابل توجهی داشته است؛ به طوری که در کشورهای پیشرو برای انجام روشهای درمانی فیزیوتراپی حداقل با گذرانیدن حدود ۲۰۰ واحد درسی نظری، عملی و بالینی لازم است. امروزه این مقدار از دانش و مهارت برای درمان آسیبهای پیچیده ی بشری در کشورهای پیشرو از جمله ضرورتها برای دانشآموختهگان رشته فیزیوتراپی است و نبود آن از جمله کمبودهای جبران ناپذیر در حفظ و ارتقای سلامت مردم محسوب میشود.
استاد گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: به همین دلیل شعار کنگره امسال «زندگی پویا نیازمند خدمات روزآمد فیزیوتراپی» انتخاب شده است.
دبیر کنگره فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: جامعه فیزیوتراپی از وزارت بهداشت و درمان درخواست دارد که در حداقل زمان ممکن زمینه تصویب و اجرای مقطع دکترای حرفهای فیزیوتراپی در ایران طبق استانداردهای جهانی فراهم شود تا مردم ایران از خدمات روز آمد و پیشرفته فیزیوتراپیستها بهره مند شوند. این رخداد زمینه ارائه خدمات بهتر، بیخطر و ارزانتر به آحاد نیازمندان به خدمات فیزیوتراپی را فراهم خواهد کرد.
نظر شما