اجرای احکام اعدام ۲ نفر از عاملان شهادت یکی از نیروهای حافظ امنیت ایران تازهترین بهانه غرب برای طرح اظهارات مداخلهجویانه در امور داخلی ایران و همسویی با مخالفان نظام جمهوری اسلامی است. کسانی که روزگاری رژیم بعث عراق را در ۸ سال جنگ تحمیلی علیه ایران مسلح کرده و با صدور ۲ قطعنامه انفعالی و دیرهنگام در شورای امنیت هیچ خدمتی به تامین امنیت و برقراری صلح نکردند، امروز در مقام ادعایی حمایت از حقوق مردم ایران، رفتار ایران را به چالش کشیده و نامتناسب توصیف میکنند.
رابرت مالی نماینده دولتی که متهم ردیف اول کشتار سرنشینان هواپیمای مسافربری شماره ۶۵۵ شرکت ایران ایر در سال ۱۳۶۷ است؛ پروازی که با شلیک دو موشک ریم-۶۶ استاندارد از ناو یو اساس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در ارتفاع ۱۲ هزار پایی بر فراز خلیج فارس سرنگون شد و تمامی ۲۹۰ سرنشین آن که شامل ۴۶ مسافر غیر ایرانی، ٢۴۴ مسافر ایرانی و ۶۶ کودک (زیر ۱۳ سال) بودند، جان باختند در اظهاراتی ادعایی میگوید:« از اعدام ۲ جوان ایرانی دیگر توسط رژیم ایران پس از محاکمههای ساختگی آنها وحشت زده شدهام. این اعدامها باید متوقف شوند. ما و دیگر کشورها در سراسر جهان به پاسخگو کردن مقامات ایران ادامه خواهیم داد.»
از سویی دولت بحرانزده انگلیس که طبق تازهترین گزارش شورای اروپا به رویکرد آنتاگونیسم و خصمانه درقبال حقوق بشر متهم است، خواستار توقف احکام اعدام در ایران شده است. جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه انگلیس که طی دو هفته اخیر در قبال تصمیم رژیم سعودی برای انجام اعدامهای فلهای در عربستان سکوت اختیار کرده است با صدور بیانیهای ادعایی گفته کشورش به شدت با مجازات اعدام در هر شرایطی مخالف است و «ایران باید فورا به خشونت علیه مردم خود پایان دهد.»
اما اتحادیه اروپا که اردیبهشت پارسال در پی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و شهادت دهها فلسطینی بیگناه، از محکومیت این جنایت آشکار عاجز ماند از ایران خواسته «به تعهدات خود که در میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران یکی از آن است، پایبند باشد».
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که موفق نشد اجماع وزرای امورخارجه کشورهای اروپایی را برای صدور بیانیه مشترک در قبال جنایات تلآویو کسب کند، ادعا کرده که مجازات اعدام کرامت انسانی را نفی میکند.
در همین حال وزیر امورخارجه هلند با تکرار اظهارنظرهای مداخلهجویانه مقامهای غربی مدعی شده که اتحادیه اروپا در حال کار روی بسته تحریمهای جدیدی علیه ایران در نشست آتی وزرای امور خارجه است. این درحالیست که شورای وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا در ماههای اخیر تحریمهایی را به بهانه مسائل حقوق بشری و ادعای بیاساس مشارکت ایران در جنگ اوکراین وضع کرده است.
وزرای امورخارجه آلمان، فرانسه و برخی از نماینندگان پارلمان اروپا نیز اظهارنظرهایی را همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده و با حمایت از اغتشاشگران، به اجرای احکام اعدام عاملان شهادت سید روح الله عجمیان واکنش نشان دادند.
به گزارش ایرنا، محمدمهدی کرمی و سید محمد حسینی، عوامل اصلی جنایتی که منجر به شهادت مظلومانه سیدروحالله عجمیان شد، صبح روز شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱ به دار مجازات آویخته شدند. مرکز رسانه قوه قضاییه گزارش داد که دوازدهم آبان ماه تعدادی از اغتشاشگران در اطراف آرامستان بهشت سکینه و کمالشهر کرج به بهانه شرکت در مراسم چهلم یکی از جانباختگان اغتشاشات با ایجاد ناآرامی و ریختن سنگ و چوب و نخالههای ساختمانی، اقدام به بستن آزاد راه کرج – قزوین و اختلال در عبور و مرور خودروها، تخریب اموال عمومی و خصوصی و ضرب و جرح مامورین کردند.
شهید عجمیان بدون هیچ سلاحی به همراه تعدادی از مردم که به جهت انسداد آزادراه در ترافیک مانده بودند در حال کمک برای رفع انسداد بود و در این حین به صرف اینکه لباس بسیجی بر تن داشت مورد حمله اغتشاشگران قرار میگیرد و تعدادی از آنها با قساوت و بیرحمی وی را به شهادت میرسانند.
کارشناسان معتقدند که غرب با سوابق تاریک در زمینه حقوق بشری فاقد جایگاه سیاسی و اخلاقی برای اظهارنظر و موعظه در این رابطه است. دیوید میلر جامعهشناس انگلیسی میگوید که احوادث اخیر ایران زیر سر سازمانهای تروریستی خارجی با سابقه آشوبگری و براندازی نظامهای سیاسی در جهان است که برای رسیدن به منافع خود احساسات مردم را تحریک میکنند.
او در گفتوگو با ایرنا تصریح کرد: اگر این تظاهرات در دفاع از حقوق زنان و حجاب اجباری بود نباید کار به کشتن نیروهای پلیس، تخریب اموال عمومی و حملات سازمان یافته علیه سپاه کشیده میشد. بنابراین از نظر من این اقدامات ارتباطی به تظاهرات زنان ندارد و توسط سازمانهای تروریستی خارجی سازماندهی میشود.
این جامعهشناس انگلیسی، غرب را به خرابکاری در روند مذاکرات رفع تحریمها متهم کرد و گفت: آنها به دنبال تشدید تحریمها بودند و از این رو اغتشاشات در ایران را به راه انداختند.
ناصرکنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در سخنانی به کشورهای غربی توصیه کرد که از رویکردهای غیرسازنده علیه ایران دست برداشته و سازمانهای بینالمللی را که کارکرد آنها کمک به حفظ صلح و امنیت بینالمللی و تقویت همکاریهای چندجانبه است سیاسی نکنند.
وی خاطر نشان کرد: معتقدیم ادعاهای حقوق بشری علیه کشورهای مستقل و استفاده از آنها برای پیشبرد اهداف سیاسی مخل روند ارتقای موضوع حقوق بشر به عنوان موضوع دارای جایگاه رفیع در جامعه جهانی است.
نظر شما