۱۷ دی ۱۴۰۱، ۱۴:۴۷
کد خبر: 84991577
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سراشیبی نظام سلامت انگلیس و مانور تبلیغاتی سوناک

لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس در شرایطی که نظام سلامت این کشور به دلیل مشکلات عمیق مالی و اعتراض کارکنان، به مرحله ورشکستگی رسیده وهفته‌ای ۵۰۰ نفر به دلیل تاخیر برای دریافت خدمات درمانی تلف می‌شوند در یک مانور تبلیغاتی اعلام کرده که با مسئولین بهداشت جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد.

به گزارش ایرنا، این جلسه قرار است امروز (شنبه) تحت عنوان مجمع احیای خدمات ملی درمان در دفتر نخست وزیری برگزار شود. مراقبت های اجتماعی و ترخیص‌های طولانی، مراقبت های فوری و اورژانسی، مراقبت های انتخابی و مراقبت های اولیه از جمله محورهای این جلسه عنوان شده‌اند.

یک سخنگوی دفتر نخست وزیر انگلیس گفت که هدف از برگزاری این مجمع "کمک به اشتراک گذاری دانش و راه حل های عملی است تا بتوانیم با حیاتی ترین چالش ها مانند ترخیص‌های تاخیری و مراقبت های اضطراری مقابله کنیم."

اما منتقدان دولت بعید می‌دانند که این جلسه ناگهانی در ایام تعطیلات آخر هفته بتواند سرنوشت سازمان خدمات ملی درمان این کشور را که بیش از هر زمان دیگری به مرحله سقوط نزدیک شده است، تغییر دهد. حزب اصلی مخالف دولت (کارگر) می‌گوید که بیماران در انگلیس سزاوارتر از برگزاری یک جلسه هستند. حزب لیبرال دموکرات هم اقدام دولت را «خیلی کم و خیلی دیر» توصیف کرده است.

این درحالیست که پزشکان ارشد در انگلیس می گویند که سازمان ملی درمان این کشور در وضعیت سختی قرار دارد و بسیاری از واحدهای اورژانس در تلاش هستند تا بر آمار بالای مراجعین غلبه کنند. بسیاری از مراکز درمانی و خدمات آمبولانس هم طی هفته های اخیر وضعیت بحرانی اعلام کرده‌اند.

آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که نرخ ترخیص در انگلیس هفته گذشته به پایین ترین حد خود رسید و تنها یک سوم از این بیماران آماده ترخیص از بیمارستان بودند. در همین پیوند نشریه «ای» در گزارشی تکان دهنده نوشت که مراکز درمانی برای کاهش تراکم، بیمارانی را که خدمات اورژانسی نیاز ندارند، به هتل‌ها منتقل کرده و آنجا خدمات درمانی ارائه می‌دهند. نشریه انگلیسی نوشت که این وضعیت نشانگر عمق بحران در نظام سلامت این کشور است.

این درحالیست که صدها هزار تن از کارکنان مراکز درمانی در تداوم اعتراض به شرایط کاری و دستمزدهای خود برای اعتصاب در هفته‌های آینده آماده می‌شوند. کارکنان آمبولانس قرار است در ۱۱ و ۲۳ ژانویه (۲۱ دی و ۳ بهمن) و پرستاران هم در ۱۸ و ۱۹ ژانویه (۲۸ و ۲۹ دی) دست از کار خواهند کشید. همچنین پزشکان جوان و تازه‌کار قرار است برای اعتصاب در روز نهم ژانویه (۱۹ دی) رای‌گیری کنند.

پت کالن، رئیس سندیکای اصلی پرستاران انگلیس به نخست وزیر این کشور توصیه کرد که برای جلوگیری از برگزاری اعتصاب گام‌های عملی بردارد. وی افزود که در جلسه دفتر نخست وزیری شرکت می‌کند اما در نهایت «توپ در زمین سوناک است»

انتظار می رود جلسه امروز که با حضور وزرای بهداشت و دارایی، مدیرعامل سازمان خدمات ملی درمان، شماری از اعضای کابینه و نخست وزیر برگزار می شود، بیشتر روز ادامه یابد. متیو تیلور، مدیر عامل کنفدراسیون خدمات ملی درمان می‌گوید که عبور از بحران موجود هیچ راه حل ساده‌ای ندارد. وی افزود: «این بحران یک دهه یا بیشتر در حال شکل‌گیری بوده و ما اکنون بهای گزافی را برای سال‌ها بی‌عملی و سوء مدیریت می‌پردازیم.» تیلور عنوان کرد: "امروز بیماران تاخیرهایی را تجربه می کنند که سابقه نداشته است»

به گفته وی موارد بالای ابتلا به آنفولانزا، ویروس تنفسی (RSV) و افزایش ابتلا به کووید مشکلات را تشدید کرده است، اما علت بحران موجود دهه‌ها سرمایه‌گذاری کم در نیروی انسانی و فقدان ترسیم راه‌حل طولانی‌ درقبال ظرفیت‌های محدود در نظام سلامت است.

خدمات بهداشت ملی انگلیس (ان اچ اس) برای اولین بار در سال ۱۹۴۸ و پس از پایان جنگ جهانی دوم به‌منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه‌اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار کارمند، به‌صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می‌کند.

بودجه این سازمان در سال راه‌اندازی‌اش در سال ۱۹۴۸ میلادی، بالغ‌بر ۴۳۷ میلیون پوند (به ارزش امروزی‌اش در حدود ۹ میلیارد پوند) بوده و این رقم در سال جاری میلادی به حدود ۱۳۶ میلیارد پوند رسیده که فشار زیادی را بر بودجه دولت این کشور وارد کرده است.

دولت انگلیس در حال حاضر به‌منظور کاهش کسری بودجه و سامان‌دهی به اوضاع اقتصادی به دنبال کاهش هزینه‌های عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha