به گزارش ایرنا، شارل میشل پنجشنبه با انتشار پیامی در توئیتر، روسیه را طرف متجاوز و اوکراین را قربانی نامید و افزود: اعلام آتش بس یک جانبه به اندازه الحاقهای غیرقانونی، غم انگیز و رفراندومهای صورت گرفته (توسط روسیه در اوکراین) ساختگی و ریاکارانه است.
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه دستور داده بود تا از ظهر ششم ژانویه تا نیمهشب هفتم ژانویه آتشبس برقرار شود. بسیاری از مسیحیان ارتدوکس، از جمله آنهایی که در روسیه و اوکراین زندگی میکنند، کریسمس را در ۶ و ۷ ژانویه جشن میگیرند.
رئیس جمهور روسیه در پیام خود نوشت: با توجه به درخواست جناب اسقف کریل، به وزیر دفاع روسیه دستور میدهم تا از ساعت ۱۲ روز ششم ژانویه تا ساعت ۲۴ هفتم ژانویه (به وقت مسکو) در تمامی خطوط تقابل آتش بس اعمال شود. از آنجا که تعداد زیادی از شهروندان نواحی مناقشه از پیروان کلیسای ارتدوکس هستند، از طرف اوکراینی میخواهم در این روزها آتشبس اعلام کرده و به آنها اجازه دهد در شب و روز کریسمس به اعمال آیینی خود بپردازند.
کرملین از اوکراین هم خواست اعلام آتشبس کند اما کییف با دست رد به این پیشنهاد، آن را ریاکارانه خواند. مشاور رئیس جمهور اوکراین در توییتی ادعا کرد: تنها در صورتی آتش بس بر قرار می شود که روسیه نیروهایش را از مناطق اشغالی عقب بکشد.
جنگ در اوکراین در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
رئیس جمهور روسیه شهریور ماه گذشته نیز برای انجام مذاکرات صلح با کییف اعلام آمادگی کرده و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تحت القائات مقامهای جنگطلب غرب عنوان کرد که زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهور دیگری در روسیه به قدرت برسد.
سخنگوی کرملین میگوید که روسیه برای حل و فصل بحران اوکراین یک مسیر دیپلماتیک را ترجیح میدهد اما تسلیم فشارهای غرب نمیشود. "دیمیتری پسکوف" ماه پیش در سخنانی تصریح کرد: «عملیات نظامی ویژه ادامه دارد. با این اوصاف، رئیسجمهور پوتین برای مذاکرات آماده بوده، هست و خواهد بود. قطعا مسیر ترجیحی ما برای تامین منافعمان، یک دیپلماسی مسالمتآمیز است.»
نظر شما