به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، حمیده استکی در رابطه با فعالیت این مرکز افزود: در ۹ ماهه امسال در آزمایشگاه مرکز تشخیص بیماریهای ماهیان سردابی، این تعداد آزمایش PCR در حوزه بیماریهای ویروسی آبزیان انجام شده است.
به گفته وی، مرکز تشخیص بیماریهای ماهیان سردابی در استان، میتواند به عنوان یک مرجع مطمئن برای تشخیص صحیح و به موقع انواع بیماریهای ماهیان سردابی در کشور عمل کند.
وی گفت:چهارمحال و بختیاری به عنوان سرچشمه رودخانه های بزرگ کشور نظیر کارون و زاینده رود است، دارای چشمهها و رودخانههای مختلفی است که به عنوان قطب تولید آبزیان در کشور، پتانسیل بالای برای تولید ماهی قزلآلا دارد.
استکی گفت:کشتهای تشخیصی بیماریهای میکروبی آبزیان همچنین بیماریهای انگلی نیز در این آزمایشگاه انجام میشود.
مدیر آزمایشگاه مرکز تشخیص بیماریهای ماهیان سردابی اداره کل دامپزشکی با اشاره به وجود دستگاههای مدرن و جدید و استفاده از نیروهای متخصص در حوزه آبزیان گفت: این آزمایشگاه آمادگی لازم را برای تشخیص سریع و دقیق بیماریهای ویروسی، میکروبی و انگلی آبزیان دارد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه بیش از ۲۰ هزار تن ماهی قزلآلا یکی از استانهای عمده تولید ماهیان سردآبی کشور را در یک دهه اخیر به خود اختصاص داده است.
وجود رودها، موقعیت جغرافیایی، نیروهای متخصص و ماهر، در دسترس بودن خوراک آبزیان و تولید نهادهها در این استان سبب شده تا آبزیپروری مزیت نسبی این منطقه از کشور در راستای اشتغالزایی و تحقق رونق و جهش تولید مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
از ابتدای سالجاری تاکنون ۸ هزار و ۳۰۰ تن خوراک آبزیان سردابی و گرمابی از این استان صادر شده است که کشورهای عراق، ارمنستان، قرقیزستان، افغانستان از جمله کشورهای مقصد صادرات این محصولات بودهاند.
از ابتدای سالجاری همچنین ۳۶۱ تن ماهی خوراکی تازه و منجمد و تخم ماهی پرورشی قزلآلا توسط شرکتهای فراوری در استان از شهرکرد به آذربایجان و ارمنستان صادر شده است که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد.
نظر شما