عرضه تخم نوغان و پیله وارداتی از پرداخت مالیات معاف می‌شود

تربت‌حیدریه - ایرنا - رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به نگاه ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت به موضوع فرش ابریشم گفت: بزودی عرضه تخم‌نوغان و پیله وارداتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرحناز رافع روز پنجشنبه در جمع قالیبافان شهرستان تربت‌حیدریه افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، سازمان نوغانداری و البته مصوبه مجلس شورای اسلامی خواهیم توانست این قدم مهم را برای عزیزان دست اندرکار فرش ابریشم و هنرمندان صنایع دستی برداریم.

وی گفت: نگاه دولت به موضوع فرش و به خصوص فرش ابریشم حمایت از "زنجیره تولید" است، بطوریکه بتوانیم به شیوه‌های مختلف از کلیه دست اندرکاران تولید فرش حمایت کنیم تا شاهد پایین آمدن هزینه‌های تولید و به تبع آن افزایش سود صادراتی باشیم.

عرضه تخم نوغان و پیله وارداتی از پرداخت مالیات معاف می‌شوند

رافع تصریح کرد: وزارت صمت همچنین به دنبال حمایت و توسعه صنایع جانبی از یک سو و نیز ایجاد تحول در شیوه‌های بافت فرش ایرانی از سنتی به مدرن با کمک شرکت‌های دانش بنیان و معاونت فناوری ریاست جمهوری است که اکنون در برخی شهرها از جمله یزد نمونه آن را شاهد هستیم.

رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین به چالش‌های حوزه فرش تولیدی ایران اشاره و اظهار کرد: یکی از مشکلات ما موضوع تولی‌گری این کالاست که وزارت میراث فرهنگی و نیز وزارت جهاد مدعی آن هستند، حال آنکه متولی فرش در قدیم وزارت جهاد بود اما بر اساس مصوبه سال ۸۲ شورای عالی اداری کشور موضوع به وزارت بازرگانی سپرده شد و بعد از ادغام آنها نیز چون فرش هم جنبه اقتصادی و هم جنبه بازرگانی دارد، در اختیار وزارت صمت قرار گرفت.

وی اظهار کرد: مشکل دوم ما بحث بیمه دست اندرکاران فرش دست‌باف است و اکنون از مجموع ۲ میلیون نفر بافنده فرش تنها ۲۳۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و تعدادی هم تحت پوشش بیمه عشایری هستند ولی به دنبال پوشش ۱۰۰ درصدی دست اندرکاران هستیم.

به گزارش ایرنا، رییس اتحادیه فرش تربت‌حیدریه نیز در این نشست گفت: اکنون سه هزار و ۱۳۰ نفر بافنده فرش در این شهرستان فعالیت دارند که در قالب ۱۲ شرکت مشغول تولید فرش هستند.

حسن سلطانی افزود: یکی از مشکلات اعضای صنف در تربت حیدریه قطع شدن بیمه برخی همکاران است که از سال ۹۴ تاکنون نزدیک به ۶۰۰ نفر قطع همکاری شده اند که به دنبال جایگزینی بیمه عشایری به جای بیمه تامین اجتماعی هستیم.

وی همچنین گفت: در قالب یک تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامی تربت‌حیدریه، اکنون رشته فرش دستباف در مقطع کارشناسی این دانشگاه ایجاد شده است و امیدواریم شاهد تحول و نوآوری در شیوه‌های بافت و تحول آن از سنتی به مدرن باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha