به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، رهبر انقلاب سال گذشته، در سالروز میلاد حضرت فاطمه (س) که به رسم هرسال با برگزاری دیدار با مداحان اهل بیت علیهمالسلام صورت میگرفت، قول برگزاری دیداری اختصاصی با بانوان را دادند و فرمودند: «بانوان محترم از ما گلایه میکنند که این روز را باید به بانوان اختصاص میدادیم؛ حق هم با آنها است، منتها این جلسه، جلسهی ریشهدار و سابقهداری است و نمیشود این جلسه را دست کم گرفت؛ باید یک روزی را برای دیدار خانمها هم انشاءالله معیّن کنیم».
امروز ۱۴دیماه برای این دیدار معین شد؛ حسینیه حضرت امام خمینی (ره) در آستانه ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، میزبان جمعی از بانوان منتخب سراسر کشور بود. زنانی که از هر قشر و هر شهری در این دیدار حضور پیدا کرده بودند.
مثل همیشه اولین چیزی که در مراسمات دیدار با رهبری توجه هرکسی را به خود جلب میکند، عبارت نصب شده بالای محل سخنرانی رهبر انقلاب است که این بار با حدیثی از حضرت امام صادق (ع) خودنمایی میکرد. «أکثَرُ الخَیرِ فِی النِّساء»؛ بیشتر خوبیها در زنان است.
جلسه با قرائت قرآن آقای کریم منصوری، از قاریان برجسته کشور آغاز شد و با سرودی از دختران نوجوان ادامه پیدا کرد؛ سرودی که متن و شعرش تحسین رهبر انقلاب را در پی داشت.
در ادامه دیدار، زنان از اقشار مختلف و هرکدام به زبان خود، به بیان دغدغهها و مطالبات خود پرداختند. از دغدغه بانوی خانهدار گرفته تا دغدغههای زنان اهل رسانه، زنان پزشک، دختران نوجوان و بانوی اهل حوزهای که دغدغه هویتسازی برای زنان را داشت.
بانویی که به نمایندگی از زنان رسانهای، به بیان دغدغههای آنها میپرداخت، از خلا حضور زنان در نهادهای تصمیمگیری گلایه داشت و معتقد بود که جالی خالی زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی یا شورای عالی امنیت ملی احساس میشود که از قضا، با تکبیر حاضرین در جلسه همراه بود.
بانویی که به گفته خودش، با عمل به آیه «سیروا فِی الأَرض» در جهت جهاد تبیین تلاش کرده و سعی داشته است که شکل و نقش واقعی زن در جمهوری اسلامی را بهرغم تمام تبلیغات رسانههای غربی، نشان بدهد.
بیان این دغدغهها در حالی بود که از جای جای حسینیه حضرت امام خمینی (ره) گاه صدای گریه و گاه صدای خنده کودکان به گوش میرسید و حضور پررنگ زنان عکاس و تصویربردار برای ثبت لحظات این جلسه، به حسینیه دعوت شده بودند، دیده میشد.
رهبر انقلاب، پس از شنیدن درد و دلهای نمایندگان بانوان، از نکاتشان استقبال کردند و از آنهای خواستند که مطالب خود را برای تدبیر بیشتر، در قالب نوشته به ایشان بدهند.
ایشان در ادامه در تبیین نقش زن در خانواده، زن را به گلی و عطر خوشبو و هوای تنفس در فضای خانه تشبیه کردند و گفتند: چنانچه زن در خانه داوطلبانه مایل به انجام کار باشد، اشکالی ندارد اما به تصریح روایات، زن در خانه همچون یک کارگر نیست که دیگران بتوانند او را به انجام کار وادار کنند.
رهبر انقلاب در برشمردن خصوصیات نقش مادریِ زن، گفتند: در نقش مادری، زن صاحب حق حیات است چرا که فرزندان خود را متولد میکند و با عشقی بیبدیل آنها را پرورش میدهد، ضمن اینکه مادران بیش از همه عامل انتقال عناصر هویت ملی و افشاننده بذرهای ایمان و اخلاق در فرزندان هستند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه خانواده بدون حضور و احساس تکلیف زن قابل اداره شدن نیست و برخی گرهها جز با سرانگشت ظریف زن باز نمیشود، افزودند: همچنانکه هیچ زنی در تقدم حفظ جان فرزندش با فلان کار اداری، تردید ندارد در اهمیت تربیت اخلاقی و ایمانی فرزند نیز تردیدی نیست و چنانچه زن ناگزیر از انتخاب یکی از دو عرصه باشد، خانواده مهمتر است.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، ۷ تن از زنان حاضر در این دیدار، خانمها:
- عاطفه خادمی؛ پژوهشگر و عضو شورای فرهنگی و اجتماعی کشور
- پریچهر جنتی؛ نویسنده و خانهدار
- مریم نقاشان؛ حقوقدان فعال در محاکم قضایی آلمان
- مهدیهسادات محور؛ برنده جوایز ملی و بینالمللی سینمای مستند
- شهرزاد زادهمدرس؛ استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
- نگین فراهانی؛ کنشگر حوزه دختران نوجوان
- سارا طالبی دکتری علوم ارتباطات و طلبه سطح چهار حوزه علمیه به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
نظر شما