معاون استاندار همدان: نباید به مدیریت غار علیصدر نگاه سطحی شود

همدان - ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: مدیریت غار علیصدر به عنوان یکی از مهمترین ظرفیت های گردشگری همدان و حتی ایران و از کم شمارترین غارهای آبی جهان نباید درگیر نگاه های سطحی، مقطعی و بخشی شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا فرزاد تیموری روز چهارشنبه در کارگروه غارشناسی استان افزود: با توجه به بحران آب، گردشگری محور توسعه پایدار استان قلمداد شده که در این میان توجه به غارها به عنوان یکی از محل های گردشگر پذیر بسیار حائز اهمیت است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان افزود: در این میان نقش غار علیصدر در توسعه گردشگری غیر قابل انکار است بنابراین نباید به مدیریت این اثر ملی و جهانی بخشی نگاه شود.

وی ادامه داد: دستگاه ها و بخش های مختلف و اعضای کارگروه گردشگری که در مدیریت غار علیصدر نقش دارند اما نباید این موضوع را بخشی نگاه کنند بلکه به شرکت سیاحتی علیصدر در فرایند مدیریت اصولی غار، باید کمک شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: غار علیصدر یک مولد گردشگری قوی است و باید مدیریت گردشگری آن را با توجه به دستور العمل مدیریت غارها تقویت کنیم.

وی با اشاره به تدوین نهایی غار سراب نیز گفت: غار سراب یکی از پدیده های طبیعی مهم زمین شناسی در کشور بشمار می آید، قدمت این پدیده در حدود دوران دوم زمین شناسی یعنی دوره ژوراسیک ( ۱۳۶ تا ۱۹۰ میلیون سال قبل ) تخمین زده می شود که با مدیریت دقیق منطقه علاوه بر حفظ میراث زمین شناسی می توان از آن به عنوان یک ابزار آموزشی وتربیتی برای آموزش مفاهیم محیط زیستی بهره گرفت.

غار سراب در روستایی به همین نام در شهرستان کبودرآهنگ واقع است که از نظر حفاظتی جزو غارهای درجه ۲ به شمار می رود.

معاون استاندار همدان: نباید به مدیریت غار علیصدر نگاه بخشی شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز تاکید کرد: هرگونه تغییر در غار علیصدر باید با هماهنگی کارگروه غارشناسی استان صورت گیرد.

سیده مریم محمدی افزود: همگونی مصالح سازه های غار با طبیعت اطراف و توجه به ظرفیت گردشگر، به ثبت جهانی غارها کمک می کند.

گفتنی است در این جلسه موارد متعددی از جمله تعیین تکلیف مالکیت و اسناد ثبتی محدوده غار دودزا، بررسی تقاضاها و موارد مرتبط بر اساس دستورالعمل حفاظت و بهره برداری از غارها و بارگذاری لایه غارهای استان در سامانه SID (پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی) مورد بررسی و تصمیم قرار گرفت.

استان همدان دارای ۳۵ دهنه غار در رده های متفاوت حفاظتی دسترسی ممنوع، دسترسی محدود، گردشگر پذیر و دسترسی آزاد است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha